En el món de la cuina... poquetes coses n'hi ha que siguin tan bones... i que costin tan poc de fer. Bé, sí que n'hi ha unes quantes... però aquest pintxo és d'aquells que, sense cap mena de dubte, s'endurà tot el protagonisme de l'àpat. La combinació de sabors... de dolç i salat... fan que, jo mateix, el consideri una gran recomanació per servir en qualsevol taula... sobretot en celebracions, esdeveniments i dies especials com Nadal. Us poso els ingredients però no les quantitats... ja dependrà del nombre de persones i pinxos a fer. I que vagi de gust.
Foie-gras d'ànec
codony
poma golden
torradetes
oli d'oliva
sal maldon
julivert
El foie és d'aquelles coses que deixo al gust del consumidor. Hi de molts tipus i formes... però us aconsello que sigui d'ànec.
Tallem la poma... en forma de llesca.
El codony...
Utilitzarem unes torradetes de mida adient.
Utilitzaré un cornet de pastisseria per tallar les capes en forma rodona. Però les podeu fer quadrades també.
Tallem el foie...
... la poma...
... i el codony...
Ara, sobre una planxa calenta... li donarem color a la poma...
... que anirem col·locant sobre les torradetes.
Fem el mateix amb el foie... volta i volta a la paella i ho col·loquem sobre la poma.
I finalment, sense escalfar... hi posem el codony.
I ja està nanos.
Ho servim amb una mica de sal maldon per sobre... un raig d'oli i una mica de julivert.
I aquí teniu el pintxo.
Bon Profit!