El pintxo que us presento avui, probablement, ja el coneixereu molts de vosaltres. Es una tapa que se serveix a la majoria de bars de la península, en especial, al nord.  Aquesta banderilla es pot fer combinant cogombre, oliva i bitxo, juntament amb una conserva de peix, generalment anxova o seitó, unit tot per un escuradents. Actualment les empreses de conserves i confitats les solen distribuir ja fetes.

Ingredients

bitxos picants en vinagre

anxoves dessalades

olives farcides d'anxova

escuradents

 

Variants:

- Podeu afegir-hi cogombre

Preparació
1.
pintxo gilda pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pintxo gilda pas2

És aconsellable fer servir olives farcides, bàsicament per poder punxar-les amb l'escuradents.

3.
pintxo gilda pas3

Els bitxos en vinagre, si són molt grossos, els podeu partir per la meitat.

4.
pintxo gilda pas4

Començarem clavant una oliva.

5.
pintxo gilda pas5

Seguidament un bitxo o un tros de bitxo, segons ens agradi.

6.
pintxo gilda pas6

Ara, enrotllarem una oliva amb una anxova dessalada, si és de l'Escala millor.

7.
pintxo gilda pas7

Les dues puntes de l'anxova s'han de superposar.

8.
pintxo gilda pas8

I la clavem a l'escuradents.

9.
pintxo gilda pas9

Per acabar el pintxo, punxarem un altre bitxo.

10.
pintxo gilda pas10

I repetir aquest procés fins a tenir tots els pintxos que volem consumir.

11.
pintxo gilda pas11

Serviu-los pel vermut, juntament amb altres tapes i/o aperitius.

12.
pintxo gilda pas12

Ho podeu acompanyar d'un bon vermut blanc o negre, però sabeu que una cervesa no falla mai.

13.
pintxo gilda pas13

Bon profit!