El pintxo que us presento avui, probablement, ja el coneixereu molts de vosaltres. Es una tapa que se serveix a la majoria de bars de la península, en especial, al nord. Aquesta banderilla es pot fer combinant cogombre, oliva i bitxo, juntament amb una conserva de peix, generalment anxova o seitó, unit tot per un escuradents. Actualment les empreses de conserves i confitats les solen distribuir ja fetes.
bitxos picants en vinagre
anxoves dessalades
olives farcides d'anxova
escuradents
Variants:
- Podeu afegir-hi cogombre
![pintxo gilda pas1 pintxo gilda pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/13/98/43/pintxo-gilda-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![pintxo gilda pas2 pintxo gilda pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/13/99/42/pintxo-gilda-pas2.jpeg)
És aconsellable fer servir olives farcides, bàsicament per poder punxar-les amb l'escuradents.
![pintxo gilda pas3 pintxo gilda pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/01/31/pintxo-gilda-pas3.jpeg)
Els bitxos en vinagre, si són molt grossos, els podeu partir per la meitat.
![pintxo gilda pas4 pintxo gilda pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/02/18/pintxo-gilda-pas4.jpeg)
Començarem clavant una oliva.
![pintxo gilda pas5 pintxo gilda pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/03/71/pintxo-gilda-pas5.jpeg)
Seguidament un bitxo o un tros de bitxo, segons ens agradi.
![pintxo gilda pas6 pintxo gilda pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/05/72/pintxo-gilda-pas6.jpeg)
Ara, enrotllarem una oliva amb una anxova dessalada, si és de l'Escala millor.
![pintxo gilda pas7 pintxo gilda pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/07/52/pintxo-gilda-pas7.jpeg)
Les dues puntes de l'anxova s'han de superposar.
![pintxo gilda pas8 pintxo gilda pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/08/42/pintxo-gilda-pas8.jpeg)
I la clavem a l'escuradents.
![pintxo gilda pas9 pintxo gilda pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/09/53/pintxo-gilda-pas9.jpeg)
Per acabar el pintxo, punxarem un altre bitxo.
![pintxo gilda pas10 pintxo gilda pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/10/76/pintxo-gilda-pas10.jpeg)
I repetir aquest procés fins a tenir tots els pintxos que volem consumir.
![pintxo gilda pas11 pintxo gilda pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/11/48/pintxo-gilda-pas11.jpeg)
Serviu-los pel vermut, juntament amb altres tapes i/o aperitius.
![pintxo gilda pas12 pintxo gilda pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/12/23/pintxo-gilda-pas12.jpeg)
Ho podeu acompanyar d'un bon vermut blanc o negre, però sabeu que una cervesa no falla mai.
![pintxo gilda pas13 pintxo gilda pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/35/14/12/95/pintxo-gilda-pas13.jpeg)
Bon profit!