El pintxo que us presento avui, probablement, ja el coneixereu molts de vosaltres. Es una tapa que se serveix a la majoria de bars de la península, en especial, al nord.  Aquesta banderilla es pot fer combinant cogombre, oliva i bitxo, juntament amb una conserva de peix, generalment anxova o seitó, unit tot per un escuradents. Actualment les empreses de conserves i confitats les solen distribuir ja fetes.

Ingredients

bitxos picants en vinagre

anxoves dessalades

olives farcides d'anxova

escuradents

 

Variants:

- Podeu afegir-hi cogombre

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

És aconsellable fer servir olives farcides, bàsicament per poder punxar-les amb l'escuradents.

3.

Els bitxos en vinagre, si són molt grossos, els podeu partir per la meitat.

4.

Començarem clavant una oliva.

5.

Seguidament un bitxo o un tros de bitxo, segons ens agradi.

6.

Ara, enrotllarem una oliva amb una anxova dessalada, si és de l'Escala millor.

7.

Les dues puntes de l'anxova s'han de superposar.

8.

I la clavem a l'escuradents.

9.

Per acabar el pintxo, punxarem un altre bitxo.

10.

I repetir aquest procés fins a tenir tots els pintxos que volem consumir.

11.

Serviu-los pel vermut, juntament amb altres tapes i/o aperitius.

12.

Ho podeu acompanyar d'un bon vermut blanc o negre, però sabeu que una cervesa no falla mai.

13.

Bon profit!