Quin pintxo nanos. De veritat que l'heu de tastar. De fet, la combinació de llom de porc amb ceba, formatge i taronja és més que coneguda... i si ho regueu tot amb aquesta salsa dolça de taronges amargues... ja és la repera. No ho dubteu en tastar-lo. Espero que us agradi.

Ingredients

4 llesques de pa

4 trossets de llom

4 tires de pell de taronja confitada

50gr. formatge d'ovella sec

2 tires de cansalada o bacó fumat  

1/2 ceba tallada en juliana

   

Per la salsa:

2 cullerades de melmelada de taronja amarga  

1 cullerada de mel  

1 raig de moscatell

Preparació
1.

Ens farem amb una mica de formatge d'ovella.

2.

Amb l'ajuda d'un pelador de patates... en farem unes tires fines...

3.

Molt bé. Les reservem per més endavant.

4.

Ara, en una paella amb unes gotes d'oli, saltegem la nostre ceba fins daurar-la.

5.

La reservem.

6.

Ara prepararem la salseta. Jo he utilitzat una melmelada de taronges amargues.

7.

Posem dues cullerades grans en un casso petit.

8.

Hi afegim la mel.

9.

Ara el moscatell... no importa massa la marca.

10.

Un xorret.

11.

Ho remenem tot plegat...

12.

... i deixem que arrenqui el bull... un parell de minutets i ho reservem.

13.

Preparem també unes tires de pell de taronja confitada.

14.

Preparem també les quatre llesques de pa. El muntatge del pintxo serà un moment.

15.

Salem i empebrem el llom.

16.

Primer daurem una mica la cansalada (bacon).

17.

La col·loquem sobre el pa.

18.

Daurem el llom...

19.

... per totes dues bandes... que quedi ben cuit.

20.

Apliquem una mica de ceba a sobre de la cansalada...

21.

... i a sobre hi posem el llom.

22.

Ara, i sobre el llom calentó... hi posarem unes tires de formatge per sobre.

23.

Hi posem la pell de taronja confitada...

24.

I per acabar, la salseta... que encara és calenta.

25.

Reguem bé tot el pintxo.

26.
27.

... i ja ho podem servir a taula.

28.

Serviu-lo calentó sobretot.

29.

Ummm... ara m'en menjaria una altre.

30.

Bon Profit!