Us presento un pintxo que, personalment, considero extraordinari. I ha estat una troballa casual. Bé, per un error. O potser us pensàveu que jo no m'equivoco mai mentre cuino?... i tant que m'equivoco, el que passa es que habitualment ocultem aquestes coses. Però com que jo sóc així "d'especialet"... doncs trobo que de vegades val la pena comentar certs errors dels que sempre se n'aprèn alguna cosa, oi? Espero que us agradi.

Ingredients

400 g de llom de porc (8 filets)  

100 g d'ametlles torrades trinxades

200 ml de llet  

oli d'oliva

pebre negre  

pernil salat  

mostassa dolça

panets d'hamburguesa mini

sal

Preparació
1.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas1

Començarem per preparar el llom amb llet i ametlles. Això ho podeu fer el dia anterior si voleu.

2.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas2

Traiem la pell a les ametlles.

3.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas3

Les piquem bé en un morter...

4.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas4

... o amb una picadora elèctrica, com vulgueu.

5.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas5

Salem el llom...

6.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas6

... i l'empebrem. 

7.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas7

Ara l'hem de daurar a la planxa, amb un raig d'oli.

8.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas9

Així.

9.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas10

El llom no cal fer-lo massa, només que agafi color daurat i prou.

10.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas11

En aquest punt, col·locarem els talls de llom en un recipient per al forn.

11.
12.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas13

Ho distribuirem bé...

13.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas14

... i ho salarem i ho empebrarem definitivament.

14.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas15

Ara, ho posem a coure a uns 190 graus durant aproximadament 30-35 minuts.

15.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas16

De tant en tant, sacsegeu la cassola.

16.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas17

L'objectiu és que la llet sigui totalment evaporada... i absorbida pel llom.

17.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas18

Poc a poc, el conjunt agafarà un color torradet molt interessant.

18.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas19

Us pot semblar que el llom queda sec així, però la llet fa que el llom quedi per dins molt tendre.

19.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas20

Ara, i en un altre plat, col.loqueu un tros de pernil salat a sobre de cada tall de llom. El pernil el podeu passar per la paella uns segons o simplement podeu escalfar el conjunt durant un minut al microones, a màxima potència.

20.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas21

Per a presentar el pintxo, utilitzarem uns mini panets d'hamburguesa.

21.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas22

Aquests panets els obrirem i els untarem amb una mica de mostassa dolça.

22.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas23

Hi posem una capa generosa de mostassa.

23.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas24

El llom ja el tenim calent amb el pernil...

24.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas25

... i el col·loquem al cap de munt.

25.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas26

Ja podem presentar a taula aquest elaborat pintxo... que de ben segur agradarà a tothom.

26.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas27

Quan el menjar entra per la vista... ja hi tenim molt guanyat. Hi podeu posar altres ingredients que us agradin com ceba cruixent o ceba caramel·litzada... una mica de tomàquet en cru... maionesa... formatge per fondre... uns cogombrets tallats ben prims... etc.

27.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas28

Podeu acompanyar aquest mos amb vi negre, cervesa o un simple refresc. Jo recomano una cervesa de fermentació alta... i ben freda, és clar.

28.
pintxo llom cuit llet ametlles pernil planxa mostassa dolca pas29

Bon profit!