Us presento un pintxo que, personalment, considero extraordinari. I ha estat una troballa casual. Bé, per un error. O potser us pensàveu que jo no m'equivoco mai mentre cuino?... i tant que m'equivoco, el que passa es que habitualment ocultem aquestes coses. Però com que jo sóc així "d'especialet"... doncs trobo que de vegades val la pena comentar certs errors dels que sempre se n'aprèn alguna cosa, oi? Espero que us agradi.

Ingredients

400 g de llom de porc (8 filets)  

100 g d'ametlles torrades trinxades

200 ml de llet  

oli d'oliva

pebre negre  

pernil salat  

mostassa dolça

panets d'hamburguesa mini

sal

Preparació
1.

Començarem per preparar el llom amb llet i ametlles. Això ho podeu fer el dia anterior si voleu.

2.

Traiem la pell a les ametlles.

3.

Les piquem bé en un morter...

4.

... o amb una picadora elèctrica, com vulgueu.

5.

Salem el llom...

6.

... i l'empebrem. 

7.

Ara l'hem de daurar a la planxa, amb un raig d'oli.

8.

Així.

9.

El llom no cal fer-lo massa, només que agafi color daurat i prou.

10.

En aquest punt, col·locarem els talls de llom en un recipient per al forn.

11.
12.

Ho distribuirem bé...

13.

... i ho salarem i ho empebrarem definitivament.

14.

Ara, ho posem a coure a uns 190 graus durant aproximadament 30-35 minuts.

15.

De tant en tant, sacsegeu la cassola.

16.

L'objectiu és que la llet sigui totalment evaporada... i absorbida pel llom.

17.

Poc a poc, el conjunt agafarà un color torradet molt interessant.

18.

Us pot semblar que el llom queda sec així, però la llet fa que el llom quedi per dins molt tendre.

19.

Ara, i en un altre plat, col.loqueu un tros de pernil salat a sobre de cada tall de llom. El pernil el podeu passar per la paella uns segons o simplement podeu escalfar el conjunt durant un minut al microones, a màxima potència.

20.

Per a presentar el pintxo, utilitzarem uns mini panets d'hamburguesa.

21.

Aquests panets els obrirem i els untarem amb una mica de mostassa dolça.

22.

Hi posem una capa generosa de mostassa.

23.

El llom ja el tenim calent amb el pernil...

24.

... i el col·loquem al cap de munt.

25.

Ja podem presentar a taula aquest elaborat pintxo... que de ben segur agradarà a tothom.

26.

Quan el menjar entra per la vista... ja hi tenim molt guanyat. Hi podeu posar altres ingredients que us agradin com ceba cruixent o ceba caramel·litzada... una mica de tomàquet en cru... maionesa... formatge per fondre... uns cogombrets tallats ben prims... etc.

27.

Podeu acompanyar aquest mos amb vi negre, cervesa o un simple refresc. Jo recomano una cervesa de fermentació alta... i ben freda, és clar.

28.

Bon profit!