Aquesta entrada més que una recepta és un recordatori d'un aliment imprescindible per qualsevol català de mena: el pa amb tomàquet amb pernil, però la versió pintxo. Sempre que feu un assortiment de pintxos... (si la butxaca us ho permet, clar) no us deixeu de presentar els clàssics de pernil ibèric.
Per cert, ara els japonesos s'estan tornant bojos amb el pernil.... a que si?.... van una mica tard, penso. Doncs el menjo de tant en tant... i mai he reparat en publicar-lo... per la seva senzillesa. Visca el pa amb tomàquet amb pernil! I visca Catalunya!
Llesques de pa xapata tallades al biaix
Oli d'oliva verge extra
Tomàquet de penjar especial per sucar
Pernil ibèric D.O. "Dehesa Extremeña"
Variants:
Podeu torrar el pa prèviament
Hi podeu posar sal al pa amb tomàquet, però no acostuma a fer falta, degut a que el pernil ja té sal
Prepareu el pa amb tomàquet al moment. Ho podeu tenir tot apunt, però el tomàquet s'ha d'untar al moment i el pernil ha d'estar a uns 22 o 23 graus... que és la temperatura ideal per a que comenci a suar aquell greix tant atractiu que ens fa la boca aigua. Si el pernilet està acabat de tallar... ja és el sumum.
La llonganissa de pagès també triomfa quan la presentes com a pintxo. Només ens falta una copa d'un bon vi negre, eh?... i els talls de formatge, clar.
Bon Profit!