Com que seguim en temporada de pintxos (és mentida, no hi ha cap temporada de pintxos, ja ho sé, però a mi em fa gràcia dir-ho, je,je), avui us presento un pintxo molt recomanable, encara que té la seva feineta preparar-lo. És d'aquells pintxos que fas per aprofitar que t'ha sobrat romesco d'una calçotada o similar. També podeu fer una mica de romesco o comprar-lo fet, que n'hi ha de molt bons.
He utilitzat una base de romesco sobre la que he col.locat unes tires de porro. Desprès de tastar-lo, jo us recomanaria fer el porro a daus petits (o tires molt fines), ja que és una verdura que com sabeu costa una mica de tallar amb les dents. Però el gustet del porro combinat amb les gambes i el romesco és per gaudir-ho sense presses... amb una bona copa de vi. Espero que us agradi.
8 gambes vermelles
8 llesques de pa de xapata o de quart de poble
1/2 porro
salsa romesco
oli d'herbes aromàtiques
pa ratllat
oli de fregir
sal
El secret d'aquest pintxo és la gamba vermella, així que no escatimeu en el producte. Pot ser congelada, però que sigui de bona qualitat.
Talleu les arrels del porro...
I feu tires de la mida del pintxo. Si són la meitat de primetes que això... molt millor.
Peleu les gambes. Podeu guardar els caps per a fer un brou o una crema de marisc.
Avui utilitzaré uns escuradents molt macos que vaig comprar.
Prepareu un cassó amb oli per fregir... i mentre s'escalfa, unteu les gambes amb salsa romesco.
Les aneu deixant sobre pa ratllat.
... i les aneu arrebossant.
Anem fregint les gambetes. Amb un minut en tindrem prou.
Veureu com queda una arrebossat molt cruixent.
Foten bona pinta, oi?
En el mateix oli fregirem les tires de porro.
El mateix, amb un minut o menys ja les tindrem.
Ho reservem tot junt per muntar el plat.
Un cop fet el montadito podeu escalfar-lo al microones durant uns 20 segons.
Agafeu una llesqueta de xapata tallada al biaix... i poseu una capa de salsa romesco. A sobre unes tires de porro.
Utilitzaré un oli d'herbes que acostumo a fer per les pizzes, però en aquesta ocasió no pica.
Col·loquem dues gambetes en cada pintxo... una mica de sal maldon... i el xorret d'oli d'herbes per sobre.
I ja el podem servir.
Clar, són productes bons que fàcilment agraden a tothom.
Un pintxo que no falta en la nostra taula.
Igual que el de brie amb tomàquet confitat i pernil ibèric cruixent...
... no hi ha sessió de pintxos on falti aquest en concret.
O el de llom amb formatge i ceba caramelitzada...
... on el pa ja porta un xorret de salsa "Viandox"...que tan bé li fa al llom
Bon Profit!