Voleu quedar bé?... amb aquests pintxos quedareu bé, us ho prometo! Sona pedant, ja ho sé, però és que estan boníssims i són molt i molt particulars. Es barregen la suavitat del puré de calçot amb romesco... amb la dolçor peculiar del tomàquet confitat... i el salat del bacó... una combinació extraordinària... segons el meu parer, és clar. Té la seva feina... sobretot el puré, però després podreu muntar en 5 minuts tants com vulgueu.
Que com es menja?... amb una mà s'agafa el trosset de bacó i amb l'altra la cullera. Es menja el puré amb el tomàquet i, pràcticament sense mastegar, ens mengem el bacó cruixent... i ho barregem tot a la boca. A mi i a la meva dona ens ha semblat exquisit. M'ho guardo per presentar quan tingui convidats. I a vosaltres què... us ha agradat aquest invent, doncs?
puré de calçots amb romesco
pebre negre
sal rosa de l'Himalaya
coriandre fresc per decorar
2 tires de bacó
2 llesques de tomàquet confitat
Partirem del supòsit que ja tenim fet el nostre puré de calçots amb romesco.
Tenim preparats els nostres tomàquets confitats... tota una delicatessen.
Ho servirem en unes culleretes individuals.
Tallem el tomàquet... què curiós, eh?
És un molt bon producte.
Prepararem una mànega pastissera amb un cornet rodó ample.
L'omplim de puré de calçot. Ho podem fer amb el puré en fred, calent o mig-mig.
Omplim les culleretes.
A continuació hi posarem un triangle de tomàquet confitat i una miqueta de pebre negre.
En una paella a foc molt baix... torreu una mica de bacó... fins que us quedi ben cruixent.
Mentre, li podem anar col·locant unes fulles de coriandre a mode decoratiu... però que també li aportarà un aroma característic al pintxo.
Finalment, col·loqueu un trosset de bacó cruixent per sobre del tomàquet.
Acabarem amb una mica de sal rosa de l'Himalaya. Ja sé que sona contradictori, però és una sal no massa salada... amb un perfum peculiar i cruixent.
Una miqueta per sobre....
... i ja els podem servir.
Ja us dic, en fred o en calent... són una meravella.
M'han agradat tant que els he tornat a fer... i he incorporat el tomàquet tallat rodonet...
... queda més mono, oi?
Espero que us hagin agradat. Bon profit!