Avui us presento un pintxo molt fàcil de fer... ràpid i econòmic. És una combinació de salmó fumat amb una mostassa dolça especial, molt típica a Alemanya. Aquesta mostassa la podeu comprar en qualsevol gran mercat. No cal que sigui aquesta marca... però si que sigui la variant dolça.
La resta... bufar i fer ampolles. Un pintxo d'aquells que entra per la vista... i sorprèn gratament a tothom. Espero que us agradi.
salmó fumat tallat a làmines
mostassa dolça alemanya
pa de barra
tomàquets xerri
oli d'oliva
mantega
anet
![pintxo salmo fumat mostassa pas1 pintxo salmo fumat mostassa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/65/65/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas1.jpeg)
Us recomano invertir una mica en el salmó fumat. Ha de ser bo... o el pintxo resultarà poc saborós.
![pintxo salmo fumat mostassa pas2 pintxo salmo fumat mostassa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/65/92/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas2.jpeg)
Jo he utilitzat una mostassa alemanya dolça.
![pintxo salmo fumat mostassa pas3 pintxo salmo fumat mostassa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/66/25/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas3.jpeg)
Veureu que hi ha molts tipus de mostassa... podeu triar la que més us agradi... però dolça.
![pintxo salmo fumat mostassa pas4 pintxo salmo fumat mostassa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/66/70/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas4.jpeg)
I com ho fem?... doncs untarem el salmó en mostassa.
![pintxo salmo fumat mostassa pas5 pintxo salmo fumat mostassa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/67/18/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas5.jpeg)
Amb un ganivet pla.
![pintxo salmo fumat mostassa pas6 pintxo salmo fumat mostassa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/67/48/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas6.jpeg)
Ara hi tirarem una mica d'anet per sobre...
![pintxo salmo fumat mostassa pas7 pintxo salmo fumat mostassa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/67/75/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas7.jpeg)
... un polsim ben escampat... no us passeu.
![pintxo salmo fumat mostassa pas8 pintxo salmo fumat mostassa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/68/02/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas8.jpeg)
I finalment, enrotllarem el salmó sobre si mateix. Farem aquest mateix procés per cada tira de salmó.
![pintxo salmo fumat mostassa pas9 pintxo salmo fumat mostassa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/68/29/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas9.jpeg)
Untarem les llesquetes de pa torrat amb mantega.
![pintxo salmo fumat mostassa pas10 pintxo salmo fumat mostassa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/68/56/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas10.jpeg)
Hi col·loquem el salmó.
![pintxo salmo fumat mostassa pas11 pintxo salmo fumat mostassa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/68/83/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas11.jpeg)
I el toc de color, que a més casa molt bé amb la resta de gustos: el tomacó xerri.
![pintxo salmo fumat mostassa pas12 pintxo salmo fumat mostassa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/69/10/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas12.jpeg)
Aprofitarem l'escuradents per situar correctament el tomàquet. Un raig d'oli d'oliva i ja el podem servir.
![pintxo salmo fumat mostassa pas13 pintxo salmo fumat mostassa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/69/37/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas13.jpeg)
Està molt bé aquest pintxo, de veritat ho dic.
![pintxo salmo fumat mostassa pas14 pintxo salmo fumat mostassa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/69/64/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas14.jpeg)
A gaudir.
![pintxo salmo fumat mostassa pas15 pintxo salmo fumat mostassa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/50/69/91/pintxo-salmo-fumat-mostassa-pas15.jpeg)
Bon Profit!