Avui us presento la versió "pintxo" que pràcticament incorpora els mateixos ingredients que el Shawarma, però servits en una llesqueta de pa. L'acompanyarem d'una bona salsa de iogurt. Com podeu veure, m'he proposat de tenir una bona base de dades de "pintxos", però només dels més representatius i els que valen la pena de fabricació pròpia. Els pintxos són un recurs divertit que permeten una certa flexibilitat tant en la seva elaboració com en el seu consum i això els fa ideals per a celebracions, festes i reunions familiars.
400gr. cuixa de xai a daus
4 cullerades de Ras El Hanout
1 tomàquet vermell
1 ceba vermella
1 cullerada de Tahín o Tahini
50gr. de cigrons cuits
julivert picat
Per la salsa iogurt:
1 iogurt grecs sense sucre
1/4 cullerada de Ras el Hanout
1/4 cullerada de comí
1/2 cullerada de sal
1/2 cullerada de sucre
2 cullerades d'aigua
1 cullerades d'alfàbrega
1 cullerades d'orenga
Començarem el dia abans preparant els Pintxitos amb Ras El Hanout. Heu de barrejar posant 2 o 3 cullerades grans de Ras El Hanout amb mig got d'oli d'oliva. La quantitat d'aquesta barreja d'espècies determinarà el picant final. Impregneu bé tota la carn i deixeu-la reposar a la nevera en un recipient que la permeti estar submergida en aquest oli. S'ha d'adobar.
Al dia següent, prepararem el pintxo. Començarem per fer la salsa iogurt que ja hem vist en altres receptes.
Barregeu bé tots els ingredients...
... i reserveu. Tasteu-la per si falta sal o alguna espècie.
Amb una forquilla mateix, aixafeu els cigrons cuits... amb la intenció de fer una pasta similar al Hummus.
Ara tallarem un tomàquet madur, ben net.
Farem unes làmines que casin bé amb una llesqueta de pa tipus pintxo.
Mentre, en una paella calenta... anirem fent els pintxitos de xai.
Anirem muntant el plat... amb una llesqueta de pa (tallada al biaix)... una llesqueta de tomàquet...
Ara afegirem una mica de pasta de sèsam... Tahin... que podeu trobar en qualsevol herbolari.
Una miqueta, no us passeu que és molt forta.
Perfecte.
Anirem voltant els pintxitos que ja comencen a tenir bon coloret. El xai s'ha de coure bé, no és com altres carns que podeu deixar semi-crues.
Ara col.locarem una tira de puré de cigró a sobre...
La carn ja està feta... i calentona...
Acabarem de muntar els nostres pintxos.
Finalment, tirarem una cullerada de salsa iogurt per sobre... i no us amoïneu si cau per les dues bandes... això serà el toc de gràcia... i us obligarà a sucar el dit al plat, jeje.
Piquem una mica de julivert fresc...
... un escuradents amb gràcia...
I aquí teniu el Pintxo "Shawarma".
Us ha agradat?... és molt important servir-lo calentó... o perdrà tota la gràcia.
Una copeta de vi, una cervesa...
... o un refresc qualsevol li van bé a aquest pintxo tan exòtic.
Bon Profit!