Avui us presento la versió "pintxo" que pràcticament incorpora els mateixos ingredients que el Shawarma, però servits en una llesqueta de pa. L'acompanyarem d'una bona salsa de iogurt. Com podeu veure, m'he proposat de tenir una bona base de dades de "pintxos", però només dels més representatius i els que valen la pena de fabricació pròpia. Els pintxos són un recurs divertit que permeten una certa flexibilitat tant en la seva elaboració com en el seu consum i això els fa ideals per a celebracions, festes i reunions familiars.

Ingredients

400gr. cuixa de xai a daus

4 cullerades de Ras El Hanout  

1 tomàquet vermell

1 ceba vermella  

1 cullerada de Tahín o Tahini

50gr. de cigrons cuits

julivert picat

  

Per la salsa iogurt:

1 iogurt grecs sense sucre

1/4 cullerada de Ras el Hanout  

1/4 cullerada de comí

1/2 cullerada de sal

1/2 cullerada de sucre  

2 cullerades d'aigua  

1 cullerades d'alfàbrega

1 cullerades d'orenga

Preparació
1.
pintxo shawarma pas1

Començarem el dia abans preparant els Pintxitos amb Ras El Hanout. Heu de barrejar posant 2 o 3 cullerades grans de Ras El Hanout amb mig got d'oli d'oliva. La quantitat d'aquesta barreja d'espècies determinarà el picant final. Impregneu bé tota la carn i deixeu-la reposar a la nevera en un recipient que la permeti estar submergida en aquest oli. S'ha d'adobar.

2.
pintxo shawarma pas2

Al dia següent, prepararem el pintxo. Començarem per fer la salsa iogurt que ja hem vist en altres receptes.

3.
pintxo shawarma pas4

Barregeu bé tots els ingredients...

4.
pintxo shawarma pas5

... i reserveu. Tasteu-la per si falta sal o alguna espècie.

5.
pintxo shawarma pas6

Amb una forquilla mateix, aixafeu els cigrons cuits... amb la intenció de fer una pasta similar al Hummus.

6.
pintxo shawarma pas7

Ara tallarem un tomàquet madur, ben net.

7.
pintxo shawarma pas8

Farem unes làmines que casin bé amb una llesqueta de pa tipus pintxo.

8.
pintxo shawarma pas9

Mentre, en una paella calenta... anirem fent els pintxitos de xai.

9.
pintxo shawarma pas10

Anirem muntant el plat... amb una llesqueta de pa (tallada al biaix)... una llesqueta de tomàquet...

10.
pintxo shawarma pas11

Ara afegirem una mica de pasta de sèsam... Tahin... que podeu trobar en qualsevol herbolari.

11.
pintxo shawarma pas12

Una miqueta, no us passeu que és molt forta.

12.
pintxo shawarma pas13

Perfecte.

13.
pintxo shawarma pas14

Anirem voltant els pintxitos que ja comencen a tenir bon coloret. El xai s'ha de coure bé, no és com altres carns que podeu deixar semi-crues.

14.
pintxo shawarma pas15

Ara col.locarem una tira de puré de cigró a sobre...

15.
pintxo shawarma pas16

La carn ja està feta... i calentona...

16.
pintxo shawarma pas17

Acabarem de muntar els nostres pintxos.

17.
pintxo shawarma pas18

Finalment, tirarem una cullerada de salsa iogurt per sobre... i no us amoïneu si cau per les dues bandes... això serà el toc de gràcia... i us obligarà a sucar el dit al plat, jeje.

18.
pintxo shawarma pas19

Piquem una mica de julivert fresc...

19.
pintxo shawarma pas20

... un escuradents amb gràcia...

20.
pintxo shawarma pas21

 I aquí teniu el Pintxo "Shawarma".

21.
pintxo shawarma pas22

Us ha agradat?... és molt important servir-lo calentó... o perdrà tota la gràcia.

22.
pintxo shawarma pas23

Una copeta de vi, una cervesa...

23.
pintxo shawarma pas24

... o un refresc qualsevol li van bé a aquest pintxo tan exòtic.

24.

Bon Profit!