Excel.lent pintxo que sempre agrada a tothom. I ara ve el toc personal d'aquest pintxo: el Fum en pols. Ja us n'he parlat abans i són uns polvos que aromatitzen el plat amb olor de "barbacoa", vaja la mateixa olor que et fa la roba després de fer una carn a la brasa. Això li aportarà als xoricets aquell regustat de brasa tan característic... tot i que ho hem fet a casa. El pintxo és força bàsic... però tampoc es troben a faltar massa filigranes oi? Proveu-ho i en parlem.
4 llesques de pa
100gr. xoricets per fregir
oli d'oliva
1/2 got de vi blanc
2 làmines de formatge per fondre
0,5gr. fum en pols
Preparem els nostres xoricets per fregir.
Aquests resulten força bons perquè no tenen massa greix.
En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva els fregirem...
... que vagin agafant coloret.
Quan ja siguin gairebé cuits... incorporarem el vi.
Hi posarem mitja copeta, més o menys...
... i molt de compte amb la reacció que fa. Tingueu a mà una tapa per si s'encèn la paella.. que pot passar.
Ens uns instants, el vi quedarà reduït... i l'alcohol evaporat. Remeneu-los fins que no quedi pràcticament suquet.
I ara anem a pel fum en pols.
No s'ha de posar massa. Amb això en tenim prou.
Ho escampem bé per sobre de tots els xoricets.
Ho remenem bé... i ja podem muntar el pintxo.
Preparem unes llesques de pa amb una petita base de formatge per fondre.
A sobre, hi col.loquem un xoricet i apa... ja ho podem servir.
S'han de servir ben calentons, sobretot.
A que fa bona pinta?... doncs fan una oloreta de brasa... total!
Bon Profit!