Excel.lent pintxo que sempre agrada a tothom. I ara ve el toc personal d'aquest pintxo: el Fum en pols. Ja us n'he parlat abans i són uns polvos que aromatitzen el plat amb olor de "barbacoa", vaja la mateixa olor que et fa la roba després de fer una carn a la brasa. Això li aportarà als xoricets aquell regustat de brasa tan característic... tot i que ho hem fet a casa. El pintxo és força bàsic... però tampoc es troben a faltar massa filigranes oi? Proveu-ho i en parlem.

 

Ingredients

4 llesques de pa  

100gr. xoricets per fregir

oli d'oliva  

1/2 got de vi blanc

2 làmines de formatge per fondre  

0,5gr. fum en pols

Preparació
1.
pintxo xoricets al vi fum pols pas1

Preparem els nostres xoricets per fregir.

2.
pintxo xoricets al vi fum pols pas2

Aquests resulten força bons perquè no tenen massa greix.

3.
pintxo xoricets al vi fum pols pas3

En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva els fregirem...

4.
pintxo xoricets al vi fum pols pas4

... que vagin agafant coloret.

5.
pintxo xoricets al vi fum pols pas5

Quan ja siguin gairebé cuits... incorporarem el vi.

6.
pintxo xoricets al vi fum pols pas6

 Hi posarem mitja copeta, més o menys...

7.
pintxo xoricets al vi fum pols pas8

... i molt de compte amb la reacció que fa. Tingueu a mà una tapa per si s'encèn la paella.. que pot passar.

8.
pintxo xoricets al vi fum pols pas9

Ens uns instants, el vi quedarà reduït... i l'alcohol evaporat. Remeneu-los fins que no quedi pràcticament suquet.

9.
pintxo xoricets al vi fum pols pas10

I ara anem a pel fum en pols.

10.
pintxo xoricets al vi fum pols pas11

No s'ha de posar massa. Amb això en tenim prou.

11.
pintxo xoricets al vi fum pols pas12

Ho escampem bé per sobre de tots els xoricets.

12.
pintxo xoricets al vi fum pols pas13

Ho remenem bé... i ja podem muntar el pintxo.

13.
pintxo xoricets al vi fum pols pas14

Preparem unes llesques de pa amb una petita base de formatge per fondre.

 

14.
pintxo xoricets al vi fum pols pas15

A sobre, hi col.loquem un xoricet i apa... ja ho podem servir.

15.
pintxo xoricets al vi fum pols pas16

S'han de servir ben calentons, sobretot.

16.
pintxo xoricets al vi fum pols pas17

A que fa bona pinta?... doncs fan una oloreta de brasa... total!

17.

Bon Profit!