Doncs avui us porto els autèntics pinxitos moruns. Els que podem comprar habitualment estan fets amb carn de porc i porten pebre vermell. Que estan molt bons i a mi m'agraden molt. Però els autèntics pinxitos no es fan amb carn de porc, sino amb xai o vedella, han de picar una mica i han de portar una espècie pròpia del Marroc que es diu Ras el HanoutProveu-los i em dieu qué tal.

Ingredients

1 cuixa de xai a daus (1kg/1,5kg aprox).

el suc d'una llimona  

1 cullerada de comí  

1 cullerada de pebre negre en pols

3 o 4 cullerades grans de Ras el Hanout

un polsim de safrà  

un mica de pebre vermell (dolç o picant)  

una picada d'all i julivert (opcional)

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.

El principal ingredient, a banda del xai, és el Ras El Hanout. Hi ha diverses marques i cadascuna amb el seu toc personal. Recordeu que Ras el Hanout significa "barreja d'espècies de la casa". Jo en tenia aquests dos, que he comprat en botigues especialitzades, però també ho podeu trobar ja en grans superfícies.

2.

Per tant, si us ve de gust, els podeu barrejar i tot. Veieu que tenen colors diferents?

3.

Un polsim de safrà.

4.

El suc d'una llimona.

5.

El pebre negre.

6.

Ara hi posem el comí.

7.

Una cullerada gran.

8.

I la picada d'all i julivert. Jo agafo un all i un bon manat de julivert i ho trituro amb el turmix amb una mica d'oli. Ho incorporem. Aquesta picada la podeu obviar... o afegir només una mica de julivert o coriandre picat.

 

9.

Finalment, una bona quantitat d'oli d'oliva, com un got sencer.

10.

Un bon polsim de sal... i ho remenem bé. Que quedi tot ben barrejat.

11.

I vinga, a remenar fins que quedin tots ben impregnats.

12.

Perfecte. Us ha de quedar amb l'oli suficient.

13.

I ara què?... ho tapem i deixem reposar aquest carn adobada almenys durant 24 hores.

14.

A la nevera, clar.

15.

A l'endemà, ja podrem muntar els pinxitos.

16.

Es pot utilitzar els pals de metall.

17.

Avui faré servir els de fusta, que són de mida més petita també.

18.

Poc a poc, amb paciència, anem punxant trossos de carn.

19.

Fins completar el pinxito.

20.

I poc a poc... aneu fent els que necessiteu...

21.

... i la resta els guardeu a la nevera, que us aguantaran dos o tres dies tranquil·lament.

22.

En una planxa molt calenta... feu els pinxitos. No cal ni posar oli, perquè ja en porten.

23.

Jo recomano acompanyar-los de llesquetes de torrades o d'una gran de pa de pagés.

24.

La carn ha de quedar torradeta i no seca per dins.

25.

Torrem el pa, i posem un parell de pinxitos a sobre.

26.

I ja els podem servir.

27.

Ummm... quina oloreta.

28.

Una cerveseta ben freda, potser? jeje. Que vagi de gust.

29.

Bon Profit! Per cert, amb aquesta mateixa preparació, podeu fer altres receptes.

30.

També els podeu utilitzar per a fer un Shawarma o Kebab.

31.

O un timbal d'arròs salvatge amb ceps i guarnició de pinxo moruno... si és que hi ha tantes possibilitats. Bon profit!