Pel meu gust, un dels postres més bons que podeu fer... i més senzills també. Anteriorment, ja hem vist com fer la "Pinya cremada amb crema cremada"... Doncs aquesta d'avui és la versió sense crema. Només necessiteu una pala de cremar. La pinya cremada amb licor és una combinació molt recomanable i molt adient després de dinars copiosos, com els que fem per Nadal. Només hi ha un punt important on us hi heu d'esforçar: en triar una bona pinya.

És vital que la pinya estigui al punt... madura... dolça. I fer servir un bon rom o whisky, és clar. Us deixo el pas a pas. Espero que us agradi.

Ingredients

1 pinya madura

rom de bona qualitat

sucre

gelatina per decorar (opcional)

 

Variants:

Podeu cremar la pinya amb whisky o altres licors

S'hi pot afegir crema pastissera i cremar-la

Preparació
1.
pinya cremada al rom pas1

Preparem els ingredients.

2.
pinya cremada al rom pas2

Tallem la pinya per la meitat, amb les fulles i tot.

3.
pinya cremada al rom pas3

I tornem a fer el mateix amb cada meitat.

4.
pinya cremada al rom pas4

Traurem la part superior més dura...

5.
pinya cremada al rom pas5

Ara, tallem la pinya per la base...

6.
pinya cremada al rom pas6

... i en fem uns talls... procurant que no se'ns desmunti tot plegat.

7.
pinya cremada al rom pas7

Posem la pala a escalfar... hi tirem un bon polsim de sucre per sobre la pinya i...

8.
pinya cremada al rom pas8

... la cremem sense por.

9.
pinya cremada al rom pas9

La podeu cremar també dels laterals.

10.
pinya cremada al rom pas10

Immediatament després de cremar, hi tirarem un xorret de rom per sobre. La situació de semi-petrificació del sucre calent amb el licor fred fa que els dos components es fusionin. Què vull dir?... que la pinya no tindrà massa gust d'alcohol ja que el sucre l'absorbeix.

11.
pinya cremada al rom pas11

Repetirem aquest procés dues vegades més.

12.
pinya cremada al rom pas12

Tornem a cremar la pinya i hi tornem a tirar un raig de rom.

13.
pinya cremada al rom pas13

Per acabar, si en teniu si no... no cal, la podeu pintar amb una mica de gelatina neutre en fred.

14.
pinya cremada al rom pas14

Sempre li aportarà una brillantor extra.

15.
pinya cremada al rom pas15

I ja la podeu servir a taula... ben fresqueta.

16.
pinya cremada al rom pas16

Ummm... què fàcil i què bo, nanos!... una copeta de cava, no?

17.
pinya cremada al rom pas17

Bon profit!