Pel meu gust, un dels postres més bons que podeu fer... i més senzills també. Anteriorment, ja hem vist com fer la "Pinya cremada amb crema cremada"... Doncs aquesta d'avui és la versió sense crema. Només necessiteu una pala de cremar. La pinya cremada amb licor és una combinació molt recomanable i molt adient després de dinars copiosos, com els que fem per Nadal. Només hi ha un punt important on us hi heu d'esforçar: en triar una bona pinya.
És vital que la pinya estigui al punt... madura... dolça. I fer servir un bon rom o whisky, és clar. Us deixo el pas a pas. Espero que us agradi.
1 pinya madura
rom de bona qualitat
sucre
gelatina per decorar (opcional)
Variants:
Podeu cremar la pinya amb whisky o altres licors
S'hi pot afegir crema pastissera i cremar-la
Preparem els ingredients.
Tallem la pinya per la meitat, amb les fulles i tot.
I tornem a fer el mateix amb cada meitat.
Traurem la part superior més dura...
Ara, tallem la pinya per la base...
... i en fem uns talls... procurant que no se'ns desmunti tot plegat.
Posem la pala a escalfar... hi tirem un bon polsim de sucre per sobre la pinya i...
... la cremem sense por.
La podeu cremar també dels laterals.
Immediatament després de cremar, hi tirarem un xorret de rom per sobre. La situació de semi-petrificació del sucre calent amb el licor fred fa que els dos components es fusionin. Què vull dir?... que la pinya no tindrà massa gust d'alcohol ja que el sucre l'absorbeix.
Repetirem aquest procés dues vegades més.
Tornem a cremar la pinya i hi tornem a tirar un raig de rom.
Per acabar, si en teniu si no... no cal, la podeu pintar amb una mica de gelatina neutre en fred.
Sempre li aportarà una brillantor extra.
I ja la podeu servir a taula... ben fresqueta.
Ummm... què fàcil i què bo, nanos!... una copeta de cava, no?
Bon profit!