Veiem com fer uns pinyons caramel·litzats. Senzill, ràpid i fàcil. Només heu de vigilar el foc, per evitar que se us cremin els pinyons. La resta bufar i fer ampolles, com qualsevol altre tipus de crocant. És una opció molt interessant per decorar les vostres postres. Som-hi!
50 g de pinyons europeus
2 cullerades de sucre
una mica d'essència de vainilla (opcional)
![pinyons caramellitzats pas1 pinyons caramellitzats pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/49/21/pinyons-caramellitzats-pas1.jpeg)
Poseu el sucre i els pinyons en un bol.
![pinyons caramellitzats pas2 pinyons caramellitzats pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/49/69/pinyons-caramellitzats-pas2.jpeg)
Engegueu el foc i poseu-lo al mínim.
![pinyons caramellitzats pas3 pinyons caramellitzats pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/50/47/pinyons-caramellitzats-pas3.jpeg)
Podeu afegir una mica d'essència de vainilla o vainilla ensucrada, que aportarà un agradable aroma.
![pinyons caramellitzats pas4 pinyons caramellitzats pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/50/89/pinyons-caramellitzats-pas4.jpeg)
Jo poso un parell de gotes d'essència líquida.
![pinyons caramellitzats pas5 pinyons caramellitzats pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/51/31/pinyons-caramellitzats-pas5.jpeg)
No deixeu de remenar els pinyons amb una cullera, per evitar que es cremin.
![pinyons caramellitzats pas6 pinyons caramellitzats pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/51/73/pinyons-caramellitzats-pas6.jpeg)
De seguida que el sucre agafi color (un minut) retireu el bol del foc i seguiu remenant. La calor residual farà la resta.
![pinyons caramellitzats pas7 pinyons caramellitzats pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/52/54/pinyons-caramellitzats-pas7.jpeg)
Abans no es torrin massa els pinyons, aboqueu-los sobre un paper de forn.
![pinyons caramellitzats pas8 pinyons caramellitzats pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/53/29/pinyons-caramellitzats-pas8.jpeg)
Escampeu-los bé amb la cullera. Que només quedi una capa de pinyons.
![pinyons caramellitzats pas9 pinyons caramellitzats pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/53/77/pinyons-caramellitzats-pas9.jpeg)
Eviteu que s'amunteguin, ja que un cop fred el sucre no els podreu dividir sense trencar-los.
![pinyons caramellitzats pas10 pinyons caramellitzats pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/54/22/pinyons-caramellitzats-pas10.jpeg)
Mentre el sucre conservi una mica d'escalfor, fins i tot li podeu donar forma si us interessa.
![pinyons caramellitzats pas11 pinyons caramellitzats pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/54/64/pinyons-caramellitzats-pas11.jpeg)
Un cop fred, ja els podeu esmicolar, que es separaran amb facilitat.
![pinyons caramellitzats pas12 pinyons caramellitzats pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/78/55/06/pinyons-caramellitzats-pas12.jpeg)
I ja els podeu fer servir als vostres postres! Si us sobren, conserveu-los en un lloc fresc i sec. Bon profit!