Veiem com fer uns pinyons caramel·litzats. Senzill, ràpid i fàcil. Només heu de vigilar el foc, per evitar que se us cremin els pinyons. La resta bufar i fer ampolles, com qualsevol altre tipus de crocant. És una opció molt interessant per decorar les vostres postres. Som-hi!
50 g de pinyons europeus
2 cullerades de sucre
una mica d'essència de vainilla (opcional)
Poseu el sucre i els pinyons en un bol.
Engegueu el foc i poseu-lo al mínim.
Podeu afegir una mica d'essència de vainilla o vainilla ensucrada, que aportarà un agradable aroma.
Jo poso un parell de gotes d'essència líquida.
No deixeu de remenar els pinyons amb una cullera, per evitar que es cremin.
De seguida que el sucre agafi color (un minut) retireu el bol del foc i seguiu remenant. La calor residual farà la resta.
Abans no es torrin massa els pinyons, aboqueu-los sobre un paper de forn.
Escampeu-los bé amb la cullera. Que només quedi una capa de pinyons.
Eviteu que s'amunteguin, ja que un cop fred el sucre no els podreu dividir sense trencar-los.
Mentre el sucre conservi una mica d'escalfor, fins i tot li podeu donar forma si us interessa.
Un cop fred, ja els podeu esmicolar, que es separaran amb facilitat.
I ja els podeu fer servir als vostres postres! Si us sobren, conserveu-los en un lloc fresc i sec. Bon profit!