Ja fa temps us vaig mostrar com fer la salsa de iogurt... i el pa de pita. Fa pocs dies vam veure com fer els falafel... i avui, finalment, veurem com casar-ho tot plegat. La pita de falafel s'acostuma a farcir amb una amanida de tomàquet amb tahín, salsa iogurt, cogombrets i falafels. Una recepta 100% vegetariana i més que saludable.
2 pans de pita
salsa de iogurt
6 falafel
1 tomàquet d'amanir vermell
2 cullerades de tahín (puré de sèsam)
suc d'una llimona
oli d'oliva
sal
Partirem que ja tenim els nostres falafel fregidets...
... què bons, eh?
Ara prepararem una amanida de tomàquet amb tahín. Utilitzarem tomàquet per amanir.
Ben picadet a dauets.
Hi tirem el suc de mitja llimona...
... i el tahín... en aquesta ocasió del blanc...
... un parell de culleradetes està bé... encara que això va a gustos... tasteu-lo...
Ho barregem bé...
... un polsim de sal i llestos. Hi podeu afegir un rajolinet d'aigua per aclarir la salsa.
Reservem l'amanida de tomàquet.
Ara preparem la salsa de iogurt, que ja vam veure amb anterioritat com preparar-la.
Una mica d'enciam... una ceba dolça tallada en juliana...
Avui utilitzaré pa de pita ja fet (no sempre tenim temps de fer-ho tot), però us aconsello veure la recepta del pa de pita.
El mullem amb aigua i de seguida el posem en una planxa ben calenta, i l'escalfem per totes dues bandes. Veureu com s'infla una mica.
I picant, clar... jo, darrerement, utilitzo una salsa asturiana que m'agrada molt.
La podríem barrejar amb la salsa de tomàquet, però és millor afegir-la al pita per separat, així cadascú es posa la quantitat que vulgui de picant.
Obrim el nostre pa de pita, però no el talleu sencer, només per la meitat.
Obrim bé el pa...
... hi posem una fulla d'enciam...
... una mica d'amanida de tomàquet amb tahín...
... ara un parell o tres de falafels...
... salsa iogurt al gust...
... una mica més d'amanida de tomàquet... i el picant desitjat...
I ja tenim fet el nostre entrepà 100% vegetal..
I està molt bo... no es troba a faltar la carn... creieu-me, nanos.
Bon Profit!