Aquest és un pa que m'agrada molt. El podeu consumir amb un bon plat d'hummus o per a fer un falafel (o pita de falafel), un durum, un shawarma/kebab, etc... El pa Pita, és un tipus de pa pla de consum a la mediterrània oriental, especialment en el proper orient, cuit en les parets del forn. Es caracteritza per ser un pa el qual pot ser omplert amb tot tipus de menjars.
Per a 4/5 pites:
250 gr. farina força
15 gr. llevat en pastilla
135 cc. aigua
10 cc. oli de girasol
5 gr. sal
![pita pa arab pas1 pita pa arab pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/27/55/pita-pa-arab-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients. Com sempre, jo faré la massa amb la meva amassadora KitchenAid, però es pot fer a mà. Tirarem la farina i el llevat esmicolat.
![pita pa arab pas2 pita pa arab pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/27/79/pita-pa-arab-pas2.jpeg)
Seguidament, li posem l'oli.
![pita pa arab pas3 pita pa arab pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/28/03/pita-pa-arab-pas3.jpeg)
Tirem la sal i l'aigua.
![pita pa arab pas4 pita pa arab pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/28/27/pita-pa-arab-pas4.jpeg)
Quan estigui ben barrejat ho treballarem una mica amb les mans.
![pita pa arab pas5 pita pa arab pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/28/51/pita-pa-arab-pas5.jpeg)
Per amassar heu d'utilitzar la base de les mans, tal i com es veu a la foto.
![pita pa arab pas6 pita pa arab pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/28/75/pita-pa-arab-pas6.jpeg)
Presioneu amb força...
![pita pa arab pas8 pita pa arab pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/29/23/pita-pa-arab-pas8.jpeg)
Quan vulgueu fer una bola... utilitzeu la base lateral de la mà... i fent pressió de fora cap a dins, pessigant la massa.
![pita pa arab pas9 pita pa arab pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/29/47/pita-pa-arab-pas9.jpeg)
Finalment, podeu utilitzar les dues mans i arrastrar la massa pel marbre a fi i efecte de donar-li una textura més suau.
![pita pa arab pas10 pita pa arab pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/29/95/pita-pa-arab-pas10.jpeg)
Ja tenim una bola feta i treballada. La deixarem reposar 20 minuts tapada amb un drap humit.
![pita pa arab pas11 pita pa arab pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/30/19/pita-pa-arab-pas11.jpeg)
Passats els 20 minuts, notareu que la massa ha pujat... i l'heu de tornar a amassar una estona... fins que torni a baixar i a adquirir el mateix volum que tenia abans de pujar (d'això se'n diu doble fermentació).
![pita pa arab pas12 pita pa arab pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/30/43/pita-pa-arab-pas12.jpeg)
Ara serà el moment de fer boletes de la mateixa mida i d'aplanar-les bé.
![pita pa arab pas13 pita pa arab pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/30/67/pita-pa-arab-pas13.jpeg)
Feu una segona aplanada a totes les boles... ja que la primera vegada notareu que té molt nervi i s'encongeix de nou.
![pita pa arab pas14 pita pa arab pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/30/91/pita-pa-arab-pas14.jpeg)
Les posem en una safata pel forn amb una mica de farina a la base.
![pita pa arab pas15 pita pa arab pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/31/15/pita-pa-arab-pas15.jpeg)
Ara, ens mullem la mà amb aigua i esquitxem els pans. D'aquesta manera tindrem molta humitat i pujaran ràpidament. Encara que el millor seria un forn de llenya, però clar, a casa no en tenim. Tapeu-les amb un drap humit uns 20 minuts més.
![pita pa arab pas16 pita pa arab pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/31/39/pita-pa-arab-pas16.jpeg)
Ara prepararem el forn a 250 graus, ben fort.Estigueu molt atents. Quan la massa hagi pujat al màxim, començarà a agafar color....serà el moment de treure el pa, per que si no se'ns farà massa i ja no quedarà tovet.
![pita pa arab pas18 pita pa arab pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/31/87/pita-pa-arab-pas18.jpeg)
Immediatament després de sortir del forn, les hem de tapar amb un drap humit. Això garantirà que quedi el pa tou i no cruixent. I ja tindrem fet el nostre pa de pita.
![pita pa arab pas19 pita pa arab pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/32/11/pita-pa-arab-pas19.jpeg)
Tan sols ens quedarà farcir-lo del que més ens agradi.
![pita pa arab pas20 pita pa arab pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/32/35/pita-pa-arab-pas20.jpeg)
Us recomano que veieu la recepta del Shawarma o Kebab.
![pita pa arab pas21 pita pa arab pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/32/59/pita-pa-arab-pas21.jpeg)
Quina bona pinta, eh?
![pita pa arab pas22 pita pa arab pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/32/83/pita-pa-arab-pas22.jpeg)
... amb la seva salseta de iogurt... els seus pinxitos... la ceba, el tomàquet...
![pita pa arab pas23 pita pa arab pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/95/33/07/pita-pa-arab-pas23.jpeg)
..."ñam ñam"! Bon Profit!