Aquest és un pa que m'agrada molt. El podeu consumir amb un bon plat d'hummus o per a fer un falafel (o pita de falafel), un durum, un shawarma/kebab, etc... El pa Pita, és un tipus de pa pla de consum a la mediterrània oriental, especialment en el proper orient, cuit en les parets del forn. Es caracteritza per ser un pa el qual pot ser omplert amb tot tipus de menjars.

Ingredients

Per a 4/5 pites:

250 gr. farina força

15 gr. llevat en pastilla

135 cc. aigua

10 cc. oli de girasol

5 gr. sal

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients. Com sempre, jo faré la massa amb la meva amassadora KitchenAid, però es pot fer a mà. Tirarem la farina i el llevat esmicolat.

2.

Seguidament, li posem l'oli.

3.

Tirem la sal i l'aigua.

4.

Quan estigui ben barrejat ho treballarem una mica amb les mans.

5.

Per amassar heu d'utilitzar la base de les mans, tal i com es veu a la foto.

6.

Presioneu amb força...

7.

Quan vulgueu fer una bola... utilitzeu la base lateral de la mà... i fent pressió de fora cap a dins, pessigant la massa.

8.

Finalment, podeu utilitzar les dues mans i arrastrar la massa pel marbre a fi i efecte de donar-li una textura més suau.

9.

Ja tenim una bola feta i treballada. La deixarem reposar 20 minuts tapada amb un drap humit.

10.

Passats els 20 minuts, notareu que la massa ha pujat... i l'heu de tornar a amassar una estona... fins que torni a baixar i a adquirir el mateix volum que tenia abans de pujar (d'això se'n diu doble fermentació).

11.

Ara serà el moment de fer boletes de la mateixa mida i d'aplanar-les bé.

12.

Feu una segona aplanada a totes les boles... ja que la primera vegada notareu que té molt nervi i s'encongeix de nou.

13.

Les posem en una safata pel forn amb una mica de farina a la base.

14.

Ara, ens mullem la mà amb aigua i esquitxem els pans. D'aquesta manera tindrem molta humitat i pujaran ràpidament. Encara que el millor seria un forn de llenya, però clar, a casa no en tenim. Tapeu-les amb un drap humit uns 20 minuts més.

15.

Ara prepararem el forn a 250 graus, ben fort.Estigueu molt atents. Quan la massa hagi pujat al màxim, començarà a agafar color....serà el moment de treure el pa, per que si no se'ns farà massa i ja no quedarà tovet.

16.

Immediatament després de sortir del forn, les hem de tapar amb un drap humit. Això garantirà que quedi el pa tou i no cruixent. I ja tindrem fet el nostre pa de pita.

17.

Tan sols ens quedarà farcir-lo del que més ens agradi.

18.

Us recomano que veieu la recepta del Shawarma o Kebab.

19.

Quina bona pinta, eh?

20.

... amb la seva salseta de iogurt... els seus pinxitos... la ceba, el tomàquet...

21.

..."ñam ñam"! Bon Profit!