En altres ocasions hem vist com fer pizza i, en particular, massa de pizza. Si voleu donar una sorpresa als petits (i grans) de la casa, us recomano aquestes pizzetes fetes exclusivament amb productes naturals. Com sempre, el que us donarà més feina és fer la massa (i no tanta), però si en feu una bona quantitat de massa, i un cop donada la forma, podeu congelar-les i anar traient de tant en tant, i tindreu un sopar simpàtic en molt poc temps. Són tant mones i entren tant bé que les podeu fer per picar a mig matí, a mitja tarda, per berenar, per dinar, per sopar i fins i tot per esmorzar. Per cert, que la mozzarella fresca sigui de búfala no és imprescindible, però si força recomanable.

Ingredients

massa de pizza (fórmula de 250gr. de farina)

mozzarella de búfala fresca

1 tomàquet madur  

150gr. xampinyons frescos

150gr. pernil ibèric  

oli picant   

orenga

Preparació
1.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas1

Primer de tot farem la massa de pizza. Us recomano llegir prèviament la recepta "massa per pizza".

2.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas2

Mentre reposa una mica la massa, anirem preparant la resta d'ingredients.

3.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas3

Tallarem un tomàquet madur a rodanxes.

4.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas4

Saltejarem els xampinyons amb un polsim de sal i d'oli.

5.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas5

Preparem la mozzarella...

6.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas6

... al ser fresca, veureu que té una quantitat important de "suero" o suquet.

7.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas7

Talleu-la a llesques també.

8.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas8

Ara, farem boletes d'uns 20-25gr. aprox. amb la massa de la pizza.

9.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas9

Us heu d'armar de paciència, això si. Un cop fetes les boles, les anireu aplanant i donant forma rodona.

10.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas10

Del taulell, les passarem a una safata amb paper cuisson. Si us en surten moltes, les podeu congelar així mateix, o separades amb una mica de paper film.

11.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas11

Primer, una llesca de tomàquet.

12.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas12

Després, una mica de pernil i el xampinyó que tenim ja saltat.

13.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas14

... què maques queden ja, oi?

14.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas15

I finalment... el toc imprescindible... l'orenga.

15.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas16

Perfecte.

16.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas17

Ara tirarem un raig d'oli picant per sobre.

17.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas18

Si no en teniu, el podeu preparar fàcilment. I si no, un raig d'oli d'oliva serà suficient.

18.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas19

Les enfornarem a 200 graus durant uns 13-15 minuts.

19.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas20

El temps és relatiu. Aneu-les mirant fins que tinguin el coloret idoni.

20.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas21

Ja són cuites.

21.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas22

I ja les podem servir, clar.

22.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas23

Aquí les teniu.

23.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas24

A que us en menjarieu una ara mateix?

24.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas25

Són un vici, la veritat.

25.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas26

Les podeu menjar amb forquilla i ganivet... o amb les mans directament.

26.
pizzetes iberiques mozarella bufala pas27

Bon Profit!