Les planxes de pa de pessic són molt utilitzades en pastisseria, ja que és la base principal de la rebosteria variada i dels braços de gitano. El més important d'una planxa es que quedi molt prima, flonja i flexible, cosa que no és fàcil d'obtenir. Per això, sempre recomano que utilitzeu emulsionant i glucosa (veure Planxes de pa de pessic). Tot i així, avui veurem com es poden aconseguir unes planxes molt decents amb la fórmula tradicional. Vaja, que farem servir la mateixa recepta que pel pa de pessic normal.
Som-hi!
300 g de massa de pa de pessic o tortada
paper de forn (tipus cuisson)
Us recomano veure el pas a pas de la massa del pa de pessic.
Haurem de barrejar els rovells amb les clares muntades amb molt de compte per evitar que es baixi.
Quan ja estigui ben barrejat amb la farina i tot, omplirem una mànega per fer les planxes.
Les farem el més primes possibles... a sobre d'un paper "cuisson" i directament sobre una safata pel forn.
Amb el forn preescalfat a 250º C... posarem la planxa. En aquests forns de casa, és millor posar les planxes a la part central de forn i coure-les només en mode grill (part superior).
Amb 4-5 minuts en tindrem prou. Vigileu bé que no es cremi.
Un cop fred... la podeu conserva a la nevera o utilitzar directament.
I ja teniu la vostra planxa per fer rebosteria variada, braços de gitano, etc... Bon Profit!