Les planxes de pa de pessic són molt utilitzades en pastisseria, ja que és la base principal de la rebosteria variada i dels braços de gitano. El més important d'una planxa es que quedi molt prima, flonja i flexible, cosa que no és fàcil d'obtenir. Per això, sempre recomano que utilitzeu emulsionant i glucosa (veure Planxes de pa de pessic). Tot i així, avui veurem com es poden aconseguir unes planxes molt decents amb la fórmula tradicional. Vaja, que farem servir la mateixa recepta que pel pa de pessic normal.

Som-hi!

Ingredients

300 g de massa de pa de pessic o tortada  

paper de forn (tipus cuisson)

Preparació
1.
planxes lestil tradicional pas1

Us recomano veure el pas a pas de la massa del pa de pessic.

2.
planxes lestil tradicional pas2

Haurem de barrejar els rovells amb les clares muntades amb molt de compte per evitar que es baixi.

3.
planxes lestil tradicional pas3

Quan ja estigui ben barrejat amb la farina i tot, omplirem una mànega per fer les planxes.

4.
planxes lestil tradicional pas4

Les farem el més primes possibles... a sobre d'un paper "cuisson" i directament sobre una safata pel forn.

5.
planxes lestil tradicional pas5

Amb el forn preescalfat a 250º C... posarem la planxa. En aquests forns de casa, és millor posar les planxes a la part central de forn i coure-les només en mode grill (part superior).

6.
planxes lestil tradicional pas6

Amb 4-5 minuts en tindrem prou. Vigileu bé que no es cremi.

7.
planxes lestil tradicional pas7

Un cop fred... la podeu conserva a la nevera o utilitzar directament.

8.
planxes lestil tradicional pas8

I ja teniu la vostra planxa per fer rebosteria variada, braços de gitano, etc... Bon Profit!