El plat d'avui és un entrant de temporada altament recomanable. Es fa ràpidament i et resoldrà més d'un sopar entre setmana. Si no t'agrada el bolet shiitake pots utilitzar altres bolets o no posar-ne. Som-hi!

Ingredients
  • 250 g bolets shiitake frescos
  • Un grapat d'espàrrecs silvestres frescos
  • 6 calçots de mida mitjana
  • 100 g de salsa romesco
  • 1 ou ferrat per persona
  • Torrades fines de pa cruixent (producte italià)
  • Oli d'oliva
  • Sal
Preparació
1.

Si trobes espàrrecs silvestres no dubtis a comprar-los, ja que resulten força difícils de trobar i generalment es recullen per a consum propi.

2.

El bolet shiitake el pots trobar a la majoria de supermercats avui en dia.

3.

Talla'ls a tires, un cop nets.

4.

Pela la primera capa dels calçots.

5.

Fes un tall longitudinal al calçot i així podràs retirar les dues primeres capes on s'acumula més terra. Retira la part verda i tot seguid renta'ls bé.

6.

Talla els calçots a rodanxes fines.

7.

Renta i talla també els espàrrecs.

8.

Molt bé.

9.

En una paella, posa a daurar els bolets amb un raig d'oli i una mica de sal.

10.

Un cops fets, reserva els bolets i fes els calçots juntament amb els espàrrecs. Igual, oli i sal.

11.

Quan estiguin fets, reincorpora els bolets.

12.

Afegeix unes cullerades de salsa romesco. 

13.

Remena-ho una mica, punt de sal i llestos.

14.

Serveix aquest saltat al plat.

15.

Fes un ou ferrat per persona i el col·loques a sobre. 

16.

Finalment, el punt cruixent d'aquest platet és molt important. Per això et recomano trobar un pa com aquest: ben fi i cruixent.

17.

Decora el plat amb trossos de pa cruixent. 

18.

I a gaudir!

19.

La idea és utilitzar el pa a tall de cullera. Bon profit!