El plat d'avui és un entrant de temporada altament recomanable. Es fa ràpidament i et resoldrà més d'un sopar entre setmana. Si no t'agrada el bolet shiitake pots utilitzar altres bolets o no posar-ne. Som-hi!
- 250 g bolets shiitake frescos
- Un grapat d'espàrrecs silvestres frescos
- 6 calçots de mida mitjana
- 100 g de salsa romesco
- 1 ou ferrat per persona
- Torrades fines de pa cruixent (producte italià)
- Oli d'oliva
- Sal
Si trobes espàrrecs silvestres no dubtis a comprar-los, ja que resulten força difícils de trobar i generalment es recullen per a consum propi.
El bolet shiitake el pots trobar a la majoria de supermercats avui en dia.
Talla'ls a tires, un cop nets.
Pela la primera capa dels calçots.
Fes un tall longitudinal al calçot i així podràs retirar les dues primeres capes on s'acumula més terra. Retira la part verda i tot seguid renta'ls bé.
Talla els calçots a rodanxes fines.
Renta i talla també els espàrrecs.
Molt bé.
En una paella, posa a daurar els bolets amb un raig d'oli i una mica de sal.
Un cops fets, reserva els bolets i fes els calçots juntament amb els espàrrecs. Igual, oli i sal.
Quan estiguin fets, reincorpora els bolets.
Afegeix unes cullerades de salsa romesco.
Remena-ho una mica, punt de sal i llestos.
Serveix aquest saltat al plat.
Fes un ou ferrat per persona i el col·loques a sobre.
Finalment, el punt cruixent d'aquest platet és molt important. Per això et recomano trobar un pa com aquest: ben fi i cruixent.
Decora el plat amb trossos de pa cruixent.
I a gaudir!
La idea és utilitzar el pa a tall de cullera. Bon profit!