Un 'platillo' compost per tres elements que penso casen força bé entre ells: uns pèsols amb pernilet ibèric, una mica de llardons de porc i uns xampinyons a la planxa amb un puntet de formatge i vinagre de Mòdena. 

Ho podem considerar una tapa o un aperitiu per servir acompanyat d'un vermut blanc o d'una cerveseta fresqueta. D'aquelles cosetes que et fan obrir la gana i, ja de pas, aprofites per fer neteja de la nevera, ja m'enteneu. Som-hi!

Ingredients

100 g de pèsols bullits

Un grapat de xampinyons

Un grapat de llardons de porc

Uns tallets (o dauets) de pernil ibèric

Barreja de tres formatges

Pebre negre

Oli d'oliva

Crema de Mòdena

Sal

Preparació
1.

Netegem bé els xampinyons.

2.

Piquem unes llesques de pernil ibèric.

3.

Ara, en una paella amb unes gotes d'oli i sal, saltegem els xampinyons.

4.

Immediatament després d'emplatar-los, hi posarem una mica de barreja de 3 formatges que es fondran a poc a poc.

5.

Ja teníem els pèsols bullits...

6.

... saltem el pernil i de seguida afegim els pèsols.

7.

Unes voltes, ho salem i a emplatar.

8.

Fem servir un motlle perquè quedi millor presentat.

9.

Passem un trosset sencer de pernil per la paella... que ens servirà per a decorar.

10.

Només canviar de color, ja ho tindrem.

11.

Podeu aprofitar per afegir una mica de crema balsàmica per sobre dels xampinyons.

12.

No us passeu, que aquestes cremes són molt intenses. Amb unes gotes en un costat n'hi ha prou.

13.

I finalment, emplatarem uns llardons de porc sense més elaboració.

14.

Doncs ja ho tenim.

15.

Una tapa, una platillo o un aperitiu d'aquells ximples, però que entren bé a l'hora del vermut. Bon Profit!