Avui he fet una recepta que feia temps que volia fer. De fet, és una recepta de la meva dona. Sempre que el fa li surt boníssim... però avui he volgut fer-lo a la meva manera. Aquest plat es pot fer de dues maneres: a l'estil wok o a l'estil estofat. Es poden saltejar el pollastre i les verdures a banda... i donar-li al guisat una presentació més tipus "wok" i es pot estofar el pollastre amb les verdures. Les textures resultants són diferents, però totes dues versions són molt bones. Jo l'he fet estofat. Quan el torni a fer la meva dona... us mostraré la versió wok, on les verdures també queden més cruixents. Espero que us agradi.

Ingredients

1 kg de pit de pollastre a daus

2 rodanxes de pinya en almívar

1 got de suc de pinya en almívar

brou de pollastre  

2 pebrots verds a daus  

2 pastanagues a tallets  

1 ceba grossa mal tallada

pebre negre

oli d'oliva 

sal

Per a la vinagreta:

1 cullerada de "maizena"  

4 cullerades d'oli d'oliva

3 cullerades de vinagre de vi blanc

1 cullerada de salsa de soja  

Vinagre balsàmic de mòdena i llavors de sèsam per a la decoració del plat.

Preparació
1.
pollastre agredolc pinya pas1

Preparem tots els ingredients. Com veureu, necessitarem un pot gran de pinya... més que res pel suc... ja que només volem dues rodanxes de pinya.

 

2.
pollastre agredolc pinya pas2

Renteu bé el pollastre.

3.
pollastre agredolc pinya pas3

Com sempre us proposo, quan feu caldo de pollastre... n'heu de fer molt... i congelar-lo. Avui utilitzaré aquest brou per al guisat. Si no en teniu, podeu comprar-lo ja fet o utilitzar aigua amb una pastilla de brou concentrat.

4.
pollastre agredolc pinya pas4

Tallem els pebrots verds (ja rentats)... a daus grossos.

 

5.
pollastre agredolc pinya pas5

Fem més o menys el mateix amb les pastanagues, prèviament pelades.

 

6.
pollastre agredolc pinya pas7

Preparem el got de l'almívar de pinya.

7.
pollastre agredolc pinya pas8

Poseu un bon raig d'oli a escalfar.

8.
pollastre agredolc pinya pas9

Saleu i empebreu el pollastre i daureu-lo una mica.

9.
pollastre agredolc pinya pas10

A foc fort...

10.
pollastre agredolc pinya pas11

De seguida, incorporeu la verdura...

11.
pollastre agredolc pinya pas12

Tot junt. Ho remeneu una estona... uns 5 minuts.

12.
pollastre agredolc pinya pas13

Ara ja li podem afegir el brou de pollastre que hem escalfat prèviament.

13.
pollastre agredolc pinya pas14

 I el got del suc de l'almívar de pinya.

14.
pollastre agredolc pinya pas15

Tapeu-lo i deixeu-ho coure uns 15-20 minuts a foc mitjanet.

 

15.
pollastre agredolc pinya pas16

Ara preparem la vinagreta que incorporarem al guisat.

 

16.
pollastre agredolc pinya pas17

Una cullerada gran de soja.

 

17.
pollastre agredolc pinya pas18

Tres de vinagre...

18.
19.
pollastre agredolc pinya pas20

... una de "maizena"... que ens farà lligar la salsa...

20.
pollastre agredolc pinya pas21

... i ho remenem bé... heu de desfer bé la farina de blat de moro...

21.
pollastre agredolc pinya pas22

Talleu les dues rodanxes de pinya a dauets macos.

 

22.
pollastre agredolc pinya pas23

Aprofiteu per salar el guisat.

23.
pollastre agredolc pinya pas24

Tasteu que tal va el pollastre. Si ja és cuit...

 

24.
pollastre agredolc pinya pas25

... podeu incorporar la pinya....

25.
pollastre agredolc pinya pas26

... i la vinagreta...

26.
pollastre agredolc pinya pas27

Remeneu-lo bé.

27.
pollastre agredolc pinya pas28

Deixeu coure 5 minutets i ja estarà llest per servir.

28.
pollastre agredolc pinya pas29

L'he emplatat tot tirant per sobre unes llavors de sèsam... que li van molt bé al plat... i un raig de vinagre de mòdena.

29.
pollastre agredolc pinya pas30

Fa bona pinta, no?

30.
pollastre agredolc pinya pas31

Està molt bo aquest plat, la veritat... i encara que no ho sembli... s'hi pot sucar pa.

31.
pollastre agredolc pinya pas32

Bon profit!