No fa massa temps vam veure com cuinar el conill a l'all. Doncs bé, avui us mostro la mateixa recepta però feta amb pollastre. Totes dues queden igual de bones i, depenen de quina carn us agradi més, podeu fer la versió que més us agradi. Fins i tot barrejar-ho. La cocció del pollastre és lleugerament inferior a la del conill, però si fa o no fa, parlem d'un temps d'elaboració molt similar.

Aquest és un plat que es conserva bé, per tant, el podeu cuinar un o dos dies abans de consumir-lo sense problemes. De fet, està encara més bo si ha gaudit d'un temps de repòs. Teniu permís per consumir aquest plat amb les mans, i llepar-vos els dits. Que vagi de gust!

Ingredients

1 pollastre sencer tallat a trossos

1 got de vi blanc

2 cabeces d'all

una mica de llard

una branca de romaní

pebre negre

oli d'oliva

sal

Per fer la picada:

3 dents d'all fregits

un grapat d'ametlles torrades

julivert fresc

sal

Variants:

Podeu fer servir vi rosat o vi ranci també

Podeu fregir la carn amb oli i obviar el llard, tot i que el greix de porc li dona un gust particularment interessant

Preparació
1.
pollastre lall pas1

Prepareu la carn de pollastre.

2.
pollastre lall pas2

Peleu una cabeça d'alls

3.
pollastre lall pas3

I deixeu els alls amb pell excepte tres, que fareu servir pelats i fregits per a la picada.

4.
pollastre lall pas4

Poseu abundant oli d'oliva en una cassola i fregiu-hi els alls.

5.
pollastre lall pas5

Quan tinguin bon color retireu-los.

6.
pollastre lall pas6

Saleu la carn.

7.
pollastre lall pas8

I empebreu-la.

8.
pollastre lall pas9

I la poseu a fregir en el mateix oli.

9.
pollastre lall pas10

Que quedi ben daurada per totes dues bandes. Si no us hi cap tota la carn de cop, feu-ho en dues tongades.

10.
pollastre lall pas11

Mentrestant, feu la picada amb els tres grans d'all sense pell que heu fregit.

11.
pollastre lall pas12

Una mica de julivert fresc.

12.
pollastre lall pas13

I un grapat d'ametlles torrades sense pell.

13.
pollastre lall pas14

Un polsim de sal.

14.
pollastre lall pas15

I hi afegiu un parell o tres de cullerades del suc de cocció. D'aquesta manera us costarà menys triturar la picada.

15.
pollastre lall pas16

Ara, batedora i deixeu-ho ben fi.

16.
pollastre lall pas17

Us ha de quedar una pasta com aquesta. Reserveu-la.

17.
pollastre lall pas18

Un cop tingueu la carn daurada, afegiu-hi el romaní.

18.
pollastre lall pas19

I els alls.

19.
pollastre lall pas20

En aquest mateix moment, afegiu-hi el got de vi. Hauria de ser blanc, però no en tenia i he fet servir vi rosat. El resultat és molt similar, no en canvi amb vi negre, millor evitar-lo en aquest cas. Saleu-ho una mica.

 

 

 

20.
pollastre lall pas21

Tapeu la cassola i deixeu-ho fer xup-xup durant uns 25-30 minuts a foc mig-baix.

21.
pollastre lall pas22

Passat aquest temps, tireu-hi la picada i escampeu-la bé per tota la cassola.

 

 

22.
pollastre lall pas23

Deixeu que torni a coure durant uns 10-15 minuts, fins que la carn de pollastre sigui ben cuita. Rectifiqueu de sal si cal i, un cop apagat el foc, deixeu reposar el plat una estona. Un cop fred el podeu reservar a la nevera fins el dia següent, que encara estarà més bo.

23.
pollastre lall pas24

Ja només queda escalfar-lo bé i servir-lo.

24.I PER BEURE...
pollastre lall pas25

Bon profit!

25.