No fa massa temps vam veure com cuinar el conill a l'all. Doncs bé, avui us mostro la mateixa recepta però feta amb pollastre. Totes dues queden igual de bones i, depenen de quina carn us agradi més, podeu fer la versió que més us agradi. Fins i tot barrejar-ho. La cocció del pollastre és lleugerament inferior a la del conill, però si fa o no fa, parlem d'un temps d'elaboració molt similar.
Aquest és un plat que es conserva bé, per tant, el podeu cuinar un o dos dies abans de consumir-lo sense problemes. De fet, està encara més bo si ha gaudit d'un temps de repòs. Teniu permís per consumir aquest plat amb les mans, i llepar-vos els dits. Que vagi de gust!
1 pollastre sencer tallat a trossos
1 got de vi blanc
2 cabeces d'all
una mica de llard
una branca de romaní
pebre negre
oli d'oliva
sal
Per fer la picada:
3 dents d'all fregits
un grapat d'ametlles torrades
julivert fresc
sal
Variants:
Podeu fer servir vi rosat o vi ranci també
Podeu fregir la carn amb oli i obviar el llard, tot i que el greix de porc li dona un gust particularment interessant
![pollastre lall pas1 pollastre lall pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/81/84/pollastre-lall-pas1.jpeg)
Prepareu la carn de pollastre.
![pollastre lall pas2 pollastre lall pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/82/26/pollastre-lall-pas2.jpeg)
Peleu una cabeça d'alls
![pollastre lall pas3 pollastre lall pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/82/68/pollastre-lall-pas3.jpeg)
I deixeu els alls amb pell excepte tres, que fareu servir pelats i fregits per a la picada.
![pollastre lall pas4 pollastre lall pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/83/10/pollastre-lall-pas4.jpeg)
Poseu abundant oli d'oliva en una cassola i fregiu-hi els alls.
![pollastre lall pas5 pollastre lall pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/83/52/pollastre-lall-pas5.jpeg)
Quan tinguin bon color retireu-los.
![pollastre lall pas6 pollastre lall pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/83/94/pollastre-lall-pas6.jpeg)
Saleu la carn.
![pollastre lall pas8 pollastre lall pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/84/78/pollastre-lall-pas8.jpeg)
I empebreu-la.
![pollastre lall pas9 pollastre lall pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/85/20/pollastre-lall-pas9.jpeg)
I la poseu a fregir en el mateix oli.
![pollastre lall pas10 pollastre lall pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/85/62/pollastre-lall-pas10.jpeg)
Que quedi ben daurada per totes dues bandes. Si no us hi cap tota la carn de cop, feu-ho en dues tongades.
![pollastre lall pas11 pollastre lall pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/86/04/pollastre-lall-pas11.jpeg)
Mentrestant, feu la picada amb els tres grans d'all sense pell que heu fregit.
![pollastre lall pas12 pollastre lall pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/86/46/pollastre-lall-pas12.jpeg)
Una mica de julivert fresc.
![pollastre lall pas13 pollastre lall pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/86/88/pollastre-lall-pas13.jpeg)
I un grapat d'ametlles torrades sense pell.
![pollastre lall pas14 pollastre lall pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/87/30/pollastre-lall-pas14.jpeg)
Un polsim de sal.
![pollastre lall pas15 pollastre lall pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/87/72/pollastre-lall-pas15.jpeg)
I hi afegiu un parell o tres de cullerades del suc de cocció. D'aquesta manera us costarà menys triturar la picada.
![pollastre lall pas16 pollastre lall pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/88/56/pollastre-lall-pas16.jpeg)
Ara, batedora i deixeu-ho ben fi.
![pollastre lall pas17 pollastre lall pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/88/98/pollastre-lall-pas17.jpeg)
Us ha de quedar una pasta com aquesta. Reserveu-la.
![pollastre lall pas18 pollastre lall pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/89/40/pollastre-lall-pas18.jpeg)
Un cop tingueu la carn daurada, afegiu-hi el romaní.
![pollastre lall pas19 pollastre lall pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/89/82/pollastre-lall-pas19.jpeg)
I els alls.
![pollastre lall pas20 pollastre lall pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/90/24/pollastre-lall-pas20.jpeg)
En aquest mateix moment, afegiu-hi el got de vi. Hauria de ser blanc, però no en tenia i he fet servir vi rosat. El resultat és molt similar, no en canvi amb vi negre, millor evitar-lo en aquest cas. Saleu-ho una mica.
![pollastre lall pas21 pollastre lall pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/90/66/pollastre-lall-pas21.jpeg)
Tapeu la cassola i deixeu-ho fer xup-xup durant uns 25-30 minuts a foc mig-baix.
![pollastre lall pas22 pollastre lall pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/91/08/pollastre-lall-pas22.jpeg)
Passat aquest temps, tireu-hi la picada i escampeu-la bé per tota la cassola.
![pollastre lall pas23 pollastre lall pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/91/50/pollastre-lall-pas23.jpeg)
Deixeu que torni a coure durant uns 10-15 minuts, fins que la carn de pollastre sigui ben cuita. Rectifiqueu de sal si cal i, un cop apagat el foc, deixeu reposar el plat una estona. Un cop fred el podeu reservar a la nevera fins el dia següent, que encara estarà més bo.
![pollastre lall pas24 pollastre lall pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/91/92/pollastre-lall-pas24.jpeg)
Ja només queda escalfar-lo bé i servir-lo.
![pollastre lall pas25 pollastre lall pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/53/92/34/pollastre-lall-pas25.jpeg)
Bon profit!