Avui vull mostrar-vos un plat molt típic i tradicional català com és el pollastre a l'ast. Evidentment, per fer-lo cal disposar d'un sistema de cocció rotatori que pràcticament ningú tenim a casa. Per aquest motiu, la recepta que avui us mostro no l'he fet mai a casa.
La cocció a l'ast és la clau, i encara més si es fa amb foc de llenya. Dit d'una altra manera, a casa és difícil que us quedi igual. Per això, avui he cregut oportú que era millor difondre aquesta recepta des d'un punt de vista més cultural que no pas pràctic. Més enllà de l'elaboració que pugui tenir una recepta, el més important és difondre i donar a conèixer aquest plat arreu del món.
un pollastre sencer net
oli d'oliva
herbes aromàtiques: farigola, orenga, pebre, sajolida, etc.
sal
Variants:
Es pot acompanyar de patates xip
Es habitual servir-lo amb allioli
S'hi acostuma a posar llimona a l'adob (cada casa té el seu secret)
El pollastre a l'ast requereix de vigilància i regulació, segons la potencia de la brasa o foc de llenya.
Rostisseria Olé, a Sant Pere Pescador, tot un exemple de la cocció perfecte del pollastre.
La pell torradeta és clau també.
Gran plat!
Seguim la tradició!