Aquesta és una recepta que vaig fer ja fa molt temps... no sé ben bé d'on la vaig treure, però l'he incorporat els bolets, ja que som en temporada, i he utilitzat una cervesa d'alta fermentació com és la Leffe Blonde, que m'agrada molt. Espero que us agradi.
2 pits de pollastre oberts per la meitat
1 cervesa d'alta fermentació com la "Leffe Blonde"
un grapat de xampinyons frescos
un grapat de fredolics frescos
4 llesques de cansalada (bacon)
50gr. mantega
2 alls
julivert
pebre negre
pebre vermell dolç
pa ratllat
oli d'oliva
sal
![pollastre cervesa fredolics pas1 pollastre cervesa fredolics pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/85/39/pollastre-cervesa-fredolics-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![pollastre cervesa fredolics pas2 pollastre cervesa fredolics pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/85/63/pollastre-cervesa-fredolics-pas2.jpeg)
En aquesta ocasió faré servir uns 10-12 xampinyons, que seran suficients tant per a dues com per a quatre persones.
![pollastre cervesa fredolics pas3 pollastre cervesa fredolics pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/85/87/pollastre-cervesa-fredolics-pas3.jpeg)
De fredolics... amb uns 200gr en teniu de sobra.
![pollastre cervesa fredolics pas4 pollastre cervesa fredolics pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/86/11/pollastre-cervesa-fredolics-pas4.jpeg)
La cervesa l'heu de treure de la nevera... per a temperar-la, si és que estava a la nevera, clar.
![pollastre cervesa fredolics pas5 pollastre cervesa fredolics pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/86/35/pollastre-cervesa-fredolics-pas5.jpeg)
Ara, en un petit bol, prepararem una espècie d'adob... amb l'all ben picadet... una mica de julivert... un parell de cullerades de pebre vermell...
![pollastre cervesa fredolics pas6 pollastre cervesa fredolics pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/86/59/pollastre-cervesa-fredolics-pas6.jpeg)
... sal, abundant... com dues cullerades...
![pollastre cervesa fredolics pas7 pollastre cervesa fredolics pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/87/04/pollastre-cervesa-fredolics-pas7.jpeg)
... força oli d'oliva....
![pollastre cervesa fredolics pas8 pollastre cervesa fredolics pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/87/40/pollastre-cervesa-fredolics-pas8.jpeg)
... i pebre negre. Ho remenem i ho reservem... així s'aniran barrejant els gustos.
![pollastre cervesa fredolics pas9 pollastre cervesa fredolics pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/88/15/pollastre-cervesa-fredolics-pas9.jpeg)
Ara aprofitarem per a netejar tots els bolets. Els fredolics només s'han de tallar una mica per la base de la pota... i rentar-los bé... que no tinguin sorra. Aquest no és un bolet que acostumi a tenir cucs, com poden ser els rovellons. En qualsevol cas, sempre s'han de mirar bé.
![pollastre cervesa fredolics pas10 pollastre cervesa fredolics pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/89/59/pollastre-cervesa-fredolics-pas10.jpeg)
Ja els tenim nets. Els farem sencers.
![pollastre cervesa fredolics pas11 pollastre cervesa fredolics pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/89/86/pollastre-cervesa-fredolics-pas11.jpeg)
Farem la mateixa neteja als xampinyons... que tallarem a làmines.
![pollastre cervesa fredolics pas12 pollastre cervesa fredolics pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/90/46/pollastre-cervesa-fredolics-pas12.jpeg)
Abans d'enfornar, a mi sempre m'agrada marcar la carn, encara que al ser pollastre us podeu evitar aquest pas. Compte que no s'han de fer, només marcar... uns 20 segons a foc ben fort.
![pollastre cervesa fredolics pas13 pollastre cervesa fredolics pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/90/94/pollastre-cervesa-fredolics-pas13.jpeg)
Ara col.locarem els pits de pollastre en un plat fons... i els banyarem amb el nostre adob.
![pollastre cervesa fredolics pas14 pollastre cervesa fredolics pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/91/18/pollastre-cervesa-fredolics-pas14.jpeg)
Assegureu-vos bé que quedin ben impregnats per totes bandes... i per dins. Ho deixarem 5 minutets.
![pollastre cervesa fredolics pas15 pollastre cervesa fredolics pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/91/42/pollastre-cervesa-fredolics-pas15.jpeg)
Ara, farcirem els pits de pollastre amb dues llesques de cansalada.
![pollastre cervesa fredolics pas16 pollastre cervesa fredolics pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/91/66/pollastre-cervesa-fredolics-pas16.jpeg)
Prepareu una safata pel forn... amb un llit de patates... i col.loqueu el pollastre a sobre.
![pollastre cervesa fredolics pas17 pollastre cervesa fredolics pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/91/90/pollastre-cervesa-fredolics-pas17.jpeg)
Perfecte.
![pollastre cervesa fredolics pas18 pollastre cervesa fredolics pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/92/17/pollastre-cervesa-fredolics-pas18.jpeg)
Aprofiteu l'adob sobrant i tireu-lo per sobre del pollastre i les patates. Ho reservem.
![pollastre cervesa fredolics pas19 pollastre cervesa fredolics pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/92/80/pollastre-cervesa-fredolics-pas19.jpeg)
Ara, en una paella ben calenta, desfarem uns 50gr. de mantega...
![pollastre cervesa fredolics pas20 pollastre cervesa fredolics pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/93/04/pollastre-cervesa-fredolics-pas20.jpeg)
Un cop desfeta i quan deixi de "crispejar"...
![pollastre cervesa fredolics pas21 pollastre cervesa fredolics pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/93/28/pollastre-cervesa-fredolics-pas21.jpeg)
... tirarem la mantega per sobre dels pits de pollastre.
![pollastre cervesa fredolics pas22 pollastre cervesa fredolics pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/93/52/pollastre-cervesa-fredolics-pas22.jpeg)
Això ens aportarà un extra en sabor... (i en calories, clar).
![pollastre cervesa fredolics pas23 pollastre cervesa fredolics pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/93/76/pollastre-cervesa-fredolics-pas23.jpeg)
Tornarem a empebrar tot el plat.
![pollastre cervesa fredolics pas24 pollastre cervesa fredolics pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/94/00/pollastre-cervesa-fredolics-pas24.jpeg)
Ho enfornarem uns 15 minuts a 180-190 graus... encara que als 5 minuts li tirarem la cervesa.
![pollastre cervesa fredolics pas25 pollastre cervesa fredolics pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/94/24/pollastre-cervesa-fredolics-pas25.jpeg)
Mentre, en la mateixa paella de la mantega... saltarem els xampinyons... amb una mica d'oli i sal.
![pollastre cervesa fredolics pas26 pollastre cervesa fredolics pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/94/51/pollastre-cervesa-fredolics-pas26.jpeg)
El reservem.
![pollastre cervesa fredolics pas27 pollastre cervesa fredolics pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/94/78/pollastre-cervesa-fredolics-pas27.jpeg)
Afegim una mica més d'oli...
![pollastre cervesa fredolics pas28 pollastre cervesa fredolics pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/95/11/pollastre-cervesa-fredolics-pas28.jpeg)
... i saltegem els fredolics... amb una mica de sal també.
![pollastre cervesa fredolics pas29 pollastre cervesa fredolics pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/95/65/pollastre-cervesa-fredolics-pas29.jpeg)
Ho reservem tot junt.
![pollastre cervesa fredolics pas30 pollastre cervesa fredolics pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/96/16/pollastre-cervesa-fredolics-pas30.jpeg)
Com que ja portem 5 minuts de forn... li tirem la cervesa, poc a poc, que no us esquitxi l'oli calent.
![pollastre cervesa fredolics pas31 pollastre cervesa fredolics pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/96/52/pollastre-cervesa-fredolics-pas31.jpeg)
Farà una certa reacció... però res de l'altre món.
![pollastre cervesa fredolics pas32 pollastre cervesa fredolics pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/96/94/pollastre-cervesa-fredolics-pas32.jpeg)
Ara ho deixeu coure els 10 minuts restants. De tant en tant, aneu regant-ho tot amb el seu propi suc.
![pollastre cervesa fredolics pas33 pollastre cervesa fredolics pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/97/27/pollastre-cervesa-fredolics-pas33.jpeg)
Quan faltin un parell de minuts... afegirem els bolets...
![pollastre cervesa fredolics pas34 pollastre cervesa fredolics pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/97/51/pollastre-cervesa-fredolics-pas34.jpeg)
... i tirarem una fina capa de pa ratllat per sobre del pollastre... tot posant el forn en mode grill.
![pollastre cervesa fredolics pas35 pollastre cervesa fredolics pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/97/75/pollastre-cervesa-fredolics-pas35.jpeg)
Un cop daurat... ja ho podreu servir.
![pollastre cervesa fredolics pas36 pollastre cervesa fredolics pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/97/99/pollastre-cervesa-fredolics-pas36.jpeg)
Fa bona pinta, a que si?
![pollastre cervesa fredolics pas37 pollastre cervesa fredolics pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/98/23/pollastre-cervesa-fredolics-pas37.jpeg)
Un plat fet amb productes ben senzills.
![pollastre cervesa fredolics pas38 pollastre cervesa fredolics pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/98/47/pollastre-cervesa-fredolics-pas38.jpeg)
I el suquet no té pas gust a cervesa, eh?
![pollastre cervesa fredolics pas39 pollastre cervesa fredolics pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/79/99/04/pollastre-cervesa-fredolics-pas39.jpeg)
Bon Profit!