D'altres vegades us comento que ens podem arribar a imaginar el sabor d'un plat pels ingredients que porta, i moltes vegades ens sorprèn, ja que poden arribar a tenir un gust que no ens imaginàvem. La màgia de la cuina, dirien alguns. Doncs bé, no seria el cas del plat d'avui. Vull dir que si hem provat un escabetx, per exemple amb sardines, us podeu arribar a imaginar el gust que té amb pollastre. Un sabor, diguem-ne, previsible. Però amb tot això no estic dient que aquest plat no sigui bo, ni de bon tros. Un plat excel·lent, boníssim de gust, sobretot si us agrada l'escabetx. Per tant, recomano que el tasteu, encara que hàgiu de gastar un litre d'oli d'oliva per un guisat. Aquesta recepta no és cap invent. Que vagi de gust.

Ingredients

1 pollastre tallat per rostir  

2 cebes  

2 tomàquets

1 cabeça d'alls

300g de vinagre de vi

1 litre d'oli d'oliva 

llorer  

pebre negre

aigua  

sal

Variants:

S'hi poden afegir herbes aromàtiques  

S'hi pot afegir un pessic de pebre vermell en el moment de posar-hi el pollastre  

Es poden fregir uns daus de cansalada viada abans de començar la cocció de l'escabetx

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

El pollastre, si és ecològic, millor que millor.

3.

De les variants d'aquest plat, m'ha agradat incorporar una mica de farigola i pebre vermell.

4.

En una cassola gran, on posar tot el pollastre, tirarem el litre d'oli d'oliva.

5.

Seguidament, i en fred, incorporem els 300 g de vinagre de vi.

6.

Hi posem la farigola...

7.

... i el llorer... I escalfeu-lo una estona per aromatitzar el plat....

8.

... Haurem de partir els tomàquets en quatre trossos... I les cebes també.

9.

La cabeça d'alls, jo la pelo i li faig uns talls laterals per extreure'n millor l'essència.

10.

Posem la vinagreta a escalfar... I mentre salem i empebrem el pollastre ja net.

11.

Incorporem la ceba a la cassola...

12.

... els tomàquets...

13.

... i la cabeça d'alls...

14.

... ho remenem tot plegat... I ho deixem 5 minuts...

15.

A continuació incorporem el pollastre...

16.

Distribuïu-lo bé...

17.

En general el pollastre ha de quedar cobert. Si cal, hi podeu afegir una mica d'aigua.

18.

Ho tapem i ho deixem coure durant una hora aproximadament a foc mitjà-baix.

19.

A poc a poc s'anirà fent la carn. El pollastre ja estava salat, però podeu afegir-ne més si cal.

20.

Deixeu refredar completament el guisat. Un cop fred, que reposi a la nevera un mínim de 24 hores.

21.

Com tots els escabetxos... Us aguantarà força dies a la nevera... I el pollastre s'anirà estovant més.

22.

El tastem? 

23.

Serviu-lo sense abusar de l'oli.

24.

Acompanyeu el plat d'un vi negre de gust intens.

25.

Bon Profit!