Poques receptes són tan fàcils d'elaborar i proporcionen un resultat tan formidable. El pollastre al forn també és d'aquells plats que a cada casa el fan a la seva manera. Avui, com sempre, us presento una de les formes més bàsiques i tradicionals de cuinar el pollastre. Espero que us agradi.
1 pollastre ecològic a quarts
6 o 8 tomàquets de penjar
1 llimona
4 patates
1 raig de brandi o vi ranci
1 ceba tallada a trossos
3 grans d'alls
julivert fresc
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell dolç
sal
Variants:
Podeu afegir-hi romaní, orenga, farigola o d'altres herbes aromàtiques
Podeu fregir les patates a banda i incorporar-les els últims 10 minuts de cocció

Preparem tots els ingredients.

Netegem i sequem bé el pollastre.

En una safata gran pel forn... hi abocarem un bon raig d'oli d'oliva.

Pelarem les patates...

... i les tallarem a llesques gruixudes. Farem un llit de patates.

Tallem la ceba a trossos i la repartim també.

Saleu-les una mica.

Les empebrem.

Una mica de pebre vermell dolç.

Ara salem el pollastre...

I també empebrem.

Picarem una mica d'all i julivert fresc...

... i partirem per la meitat uns tomacons de penjar.

Col·loqueu el pollastre a sobre de les patates.

Ara, poseu tomàquets per allà on pugueu.

Molt bé.

Una mica d'all i julivert picat per sobre de tot plegat...

... una mica més de pebre vermell dolç...

... i un bon raig de llimona també.

La llimona la podeu deixar dins la safata si voleu.

Finalment, un raig més d'oli d'oliva per sobre...

... i ja ho podem enfornar.

Primer ho courem durant 15-20 minuts a 250 graus.

Notareu que es torra una mica i és cru de dins.

En aquest punt afegirem un bon raig de brandi per sobre del pollastre. Més o menys, una copa. Ho deixarem coure uns 20 minutets més però abaixant el forn a 200 graus.

De tant en tant doneu-li la volta.

Aprofiteu per a regar bé el pollastre amb el suquet que es faci.

Deixeu-ho coure uns 20 minuts més. Aneu regant el pollastre.

Si convé, podeu posar-lo 15 minuts en mode grill, per torrar la part superior.

Les patates s'han de desfer gairebé.

I que bones estan aquelles patates que s'enganxen una mica al fons de la safata, eh?

Emplatem.

Ummmm, quina oloreta!

Posem una mica de tot i col·locat amb gràcia.

Un bon plat que es pot fer entre setmana o en festiu.

Suqueu la carn del pollastre als tomacons... i no us oblideu d'un bon vi negre.

Bon profit!