Poques receptes són tan fàcils d'elaborar i proporcionen un resultat tan formidable. El pollastre al forn també és d'aquells plats que a cada casa el fan a la seva manera. Avui, com sempre, us presento una de les formes més bàsiques i tradicionals de cuinar el pollastre. Espero que us agradi.
1 pollastre ecològic a quarts
6 o 8 tomàquets de penjar
1 llimona
4 patates
1 raig de brandi o vi ranci
1 ceba tallada a trossos
3 grans d'alls
julivert fresc
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell dolç
sal
Variants:
Podeu afegir-hi romaní, orenga, farigola o d'altres herbes aromàtiques
Podeu fregir les patates a banda i incorporar-les els últims 10 minuts de cocció
![pollastre al forn pas1 pollastre al forn pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/63/34/pollastre-al-forn-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![pollastre al forn pas2 pollastre al forn pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/63/73/pollastre-al-forn-pas2.jpeg)
Netegem i sequem bé el pollastre.
![pollastre al forn pas3 pollastre al forn pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/64/12/pollastre-al-forn-pas3.jpeg)
En una safata gran pel forn... hi abocarem un bon raig d'oli d'oliva.
![pollastre al forn pas4 pollastre al forn pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/64/39/pollastre-al-forn-pas4.jpeg)
Pelarem les patates...
![pollastre al forn pas5 pollastre al forn pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/64/66/pollastre-al-forn-pas5.jpeg)
... i les tallarem a llesques gruixudes. Farem un llit de patates.
![pollastre al forn pas6 pollastre al forn pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/64/93/pollastre-al-forn-pas6.jpeg)
Tallem la ceba a trossos i la repartim també.
![pollastre al forn pas7 pollastre al forn pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/65/20/pollastre-al-forn-pas7.jpeg)
Saleu-les una mica.
![pollastre al forn pas8 pollastre al forn pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/65/47/pollastre-al-forn-pas8.jpeg)
Les empebrem.
![pollastre al forn pas9 pollastre al forn pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/65/74/pollastre-al-forn-pas9.jpeg)
Una mica de pebre vermell dolç.
![pollastre al forn pas10 pollastre al forn pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/66/01/pollastre-al-forn-pas10.jpeg)
Ara salem el pollastre...
![pollastre al forn pas11 pollastre al forn pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/66/28/pollastre-al-forn-pas11.jpeg)
I també empebrem.
![pollastre al forn pas12 pollastre al forn pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/66/55/pollastre-al-forn-pas12.jpeg)
Picarem una mica d'all i julivert fresc...
![pollastre al forn pas13 pollastre al forn pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/66/82/pollastre-al-forn-pas13.jpeg)
... i partirem per la meitat uns tomacons de penjar.
![pollastre al forn pas14 pollastre al forn pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/67/09/pollastre-al-forn-pas14.jpeg)
Col·loqueu el pollastre a sobre de les patates.
![pollastre al forn pas16 pollastre al forn pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/67/63/pollastre-al-forn-pas16.jpeg)
Ara, poseu tomàquets per allà on pugueu.
![pollastre al forn pas17 pollastre al forn pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/68/35/pollastre-al-forn-pas17.jpeg)
Molt bé.
![pollastre al forn pas18 pollastre al forn pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/68/62/pollastre-al-forn-pas18.jpeg)
Una mica d'all i julivert picat per sobre de tot plegat...
![pollastre al forn pas19 pollastre al forn pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/68/89/pollastre-al-forn-pas19.jpeg)
... una mica més de pebre vermell dolç...
![pollastre al forn pas20 pollastre al forn pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/69/16/pollastre-al-forn-pas20.jpeg)
... i un bon raig de llimona també.
![pollastre al forn pas21 pollastre al forn pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/69/43/pollastre-al-forn-pas21.jpeg)
La llimona la podeu deixar dins la safata si voleu.
![pollastre al forn pas22 pollastre al forn pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/69/70/pollastre-al-forn-pas22.jpeg)
Finalment, un raig més d'oli d'oliva per sobre...
![pollastre al forn pas23 pollastre al forn pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/69/97/pollastre-al-forn-pas23.jpeg)
... i ja ho podem enfornar.
![pollastre al forn pas24 pollastre al forn pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/70/24/pollastre-al-forn-pas24.jpeg)
Primer ho courem durant 15-20 minuts a 250 graus.
![pollastre al forn pas25 pollastre al forn pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/70/51/pollastre-al-forn-pas25.jpeg)
Notareu que es torra una mica i és cru de dins.
![pollastre al forn pas26 pollastre al forn pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/70/78/pollastre-al-forn-pas26.jpeg)
En aquest punt afegirem un bon raig de brandi per sobre del pollastre. Més o menys, una copa. Ho deixarem coure uns 20 minutets més però abaixant el forn a 200 graus.
![pollastre al forn pas27 pollastre al forn pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/71/05/pollastre-al-forn-pas27.jpeg)
De tant en tant doneu-li la volta.
![pollastre al forn pas28 pollastre al forn pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/71/32/pollastre-al-forn-pas28.jpeg)
Aprofiteu per a regar bé el pollastre amb el suquet que es faci.
![pollastre al forn pas29 pollastre al forn pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/71/59/pollastre-al-forn-pas29.jpeg)
Deixeu-ho coure uns 20 minuts més. Aneu regant el pollastre.
![pollastre al forn pas30 pollastre al forn pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/71/86/pollastre-al-forn-pas30.jpeg)
Si convé, podeu posar-lo 15 minuts en mode grill, per torrar la part superior.
![pollastre al forn pas31 pollastre al forn pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/72/13/pollastre-al-forn-pas31.jpeg)
Les patates s'han de desfer gairebé.
![pollastre al forn pas32 pollastre al forn pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/72/82/pollastre-al-forn-pas32.jpeg)
I que bones estan aquelles patates que s'enganxen una mica al fons de la safata, eh?
![pollastre al forn pas33 pollastre al forn pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/73/21/pollastre-al-forn-pas33.jpeg)
Emplatem.
![pollastre al forn pas34 pollastre al forn pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/73/60/pollastre-al-forn-pas34.jpeg)
Ummmm, quina oloreta!
![pollastre al forn pas35 pollastre al forn pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/73/87/pollastre-al-forn-pas35.jpeg)
Posem una mica de tot i col·locat amb gràcia.
![pollastre al forn pas36 pollastre al forn pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/74/14/pollastre-al-forn-pas36.jpeg)
Un bon plat que es pot fer entre setmana o en festiu.
![pollastre al forn pas37 pollastre al forn pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/74/41/pollastre-al-forn-pas37.jpeg)
Suqueu la carn del pollastre als tomacons... i no us oblideu d'un bon vi negre.
![pollastre al forn pas38 pollastre al forn pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/49/74/68/pollastre-al-forn-pas38.jpeg)
Bon profit!