Poques receptes són tan fàcils d'elaborar i proporcionen un resultat tan formidable. El pollastre al forn també és d'aquells plats que a cada casa el fan a la seva manera. Avui, com sempre, us presento una de les formes més bàsiques i tradicionals de cuinar el pollastre. Espero que us agradi.

Ingredients

1 pollastre ecològic a quarts

6 o 8 tomàquets de penjar

1 llimona

4 patates

1 raig de brandi o vi ranci

1 ceba tallada a trossos

3 grans d'alls

julivert fresc

oli d'oliva

pebre negre

pebre vermell dolç

sal

Variants:

Podeu afegir-hi romaní, orenga, farigola o d'altres herbes aromàtiques

Podeu fregir les patates a banda i incorporar-les els últims 10 minuts de cocció

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Netegem i sequem bé el pollastre.

3.

En una safata gran pel forn... hi abocarem un bon raig d'oli d'oliva.

4.

Pelarem les patates...

5.

... i les tallarem a llesques gruixudes. Farem un llit de patates.

6.

Tallem la ceba a trossos i la repartim també.

7.

Saleu-les una mica.

8.

Les empebrem.

9.

Una mica de pebre vermell dolç.

10.

Ara salem el pollastre...

11.

I també empebrem.

12.

Picarem una mica d'all i julivert fresc...

13.

... i partirem per la meitat uns tomacons de penjar.

14.

Col·loqueu el pollastre a sobre de les patates.

15.

Ara, poseu tomàquets per allà on pugueu.

16.

Molt bé.

17.

Una mica d'all i julivert picat per sobre de tot plegat...

18.

... una mica més de pebre vermell dolç...

19.

... i un bon raig de llimona també.

20.

La llimona la podeu deixar dins la safata si voleu.

21.

Finalment, un raig més d'oli d'oliva per sobre...

22.

... i ja ho podem enfornar.

23.

Primer ho courem durant 15-20 minuts a 250 graus.

24.

Notareu que es torra una mica i és cru de dins.

25.

En aquest punt afegirem un bon raig de brandi per sobre del pollastre. Més o menys, una copa. Ho deixarem coure uns 20 minutets més però abaixant el forn a 200 graus.

26.

De tant en tant doneu-li la volta.

27.

Aprofiteu per a regar bé el pollastre amb el suquet que es faci.

28.

Deixeu-ho coure uns 20 minuts més. Aneu regant el pollastre.

29.

Si convé, podeu posar-lo 15 minuts en mode grill, per torrar la part superior.

30.

Les patates s'han de desfer gairebé.

31.

I que bones estan aquelles patates que s'enganxen una mica al fons de la safata, eh?

32.

Emplatem.

33.

Ummmm, quina oloreta!

34.

Posem una mica de tot i col·locat amb gràcia.

35.

Un bon plat que es pot fer entre setmana o en festiu.

36.

Suqueu la carn del pollastre als tomacons... i no us oblideu d'un bon vi negre.

37.

Bon profit!