Poques receptes són tan fàcils d'elaborar i proporcionen un resultat tan formidable. El pollastre al forn també és d'aquells plats que a cada casa el fan a la seva manera. Avui, com sempre, us presento una de les formes més bàsiques i tradicionals de cuinar el pollastre. Espero que us agradi.
1 pollastre ecològic a quarts
6 o 8 tomàquets de penjar
1 llimona
4 patates
1 raig de brandi o vi ranci
1 ceba tallada a trossos
3 grans d'alls
julivert fresc
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell dolç
sal
Variants:
Podeu afegir-hi romaní, orenga, farigola o d'altres herbes aromàtiques
Podeu fregir les patates a banda i incorporar-les els últims 10 minuts de cocció
Preparem tots els ingredients.
Netegem i sequem bé el pollastre.
En una safata gran pel forn... hi abocarem un bon raig d'oli d'oliva.
Pelarem les patates...
... i les tallarem a llesques gruixudes. Farem un llit de patates.
Tallem la ceba a trossos i la repartim també.
Saleu-les una mica.
Les empebrem.
Una mica de pebre vermell dolç.
Ara salem el pollastre...
I també empebrem.
Picarem una mica d'all i julivert fresc...
... i partirem per la meitat uns tomacons de penjar.
Col·loqueu el pollastre a sobre de les patates.
Ara, poseu tomàquets per allà on pugueu.
Molt bé.
Una mica d'all i julivert picat per sobre de tot plegat...
... una mica més de pebre vermell dolç...
... i un bon raig de llimona també.
La llimona la podeu deixar dins la safata si voleu.
Finalment, un raig més d'oli d'oliva per sobre...
... i ja ho podem enfornar.
Primer ho courem durant 15-20 minuts a 250 graus.
Notareu que es torra una mica i és cru de dins.
En aquest punt afegirem un bon raig de brandi per sobre del pollastre. Més o menys, una copa. Ho deixarem coure uns 20 minutets més però abaixant el forn a 200 graus.
De tant en tant doneu-li la volta.
Aprofiteu per a regar bé el pollastre amb el suquet que es faci.
Deixeu-ho coure uns 20 minuts més. Aneu regant el pollastre.
Si convé, podeu posar-lo 15 minuts en mode grill, per torrar la part superior.
Les patates s'han de desfer gairebé.
I que bones estan aquelles patates que s'enganxen una mica al fons de la safata, eh?
Emplatem.
Ummmm, quina oloreta!
Posem una mica de tot i col·locat amb gràcia.
Un bon plat que es pot fer entre setmana o en festiu.
Suqueu la carn del pollastre als tomacons... i no us oblideu d'un bon vi negre.
Bon profit!