Un plat versàtil que ofereix moltes possibilitats d'acompanyament i presentació. Extremadament ràpid i senzill de fer, tot i que ja sabeu que no podem abusar massa dels fregits. Així que us tocarà cremar-ho d'alguna manera, eh? que n'hi ha moltes, no m'ho feu dir! Som-hi!
1 pollastre tallat a trossos
1 cabeça d'alls
Farigola
Pebre negre
Oli d'oliva
Sal
Variants:
Es pot fer amb conill o amb conill i pollastre barrejats.
![pollastre fregit pas1 pollastre fregit pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/20/07/pollastre-fregit-pas1.jpeg)
Prepareu i netegeu el pollastre.
![pollastre fregit pas2 pollastre fregit pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/20/82/pollastre-fregit-pas2.jpeg)
Saleu-lo.
![pollastre fregit pas3 pollastre fregit pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/21/24/pollastre-fregit-pas3.jpeg)
Empebreu-lo.
![pollastre fregit pas4 pollastre fregit pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/21/66/pollastre-fregit-pas4.jpeg)
Tot remenant un manat, deixarem caure fulles de farigola sobre el pollastre.
![pollastre fregit pas5 pollastre fregit pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/22/08/pollastre-fregit-pas5.jpeg)
Peleu una cabeça d'alls i...
![pollastre fregit pas6 pollastre fregit pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/22/50/pollastre-fregit-pas6.jpeg)
... desfeu els grans, però no els peleu.
![pollastre fregit pas7 pollastre fregit pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/22/92/pollastre-fregit-pas7.jpeg)
Ara, en una paella amb abundant oli calent, deixeu que agafin una mica de color.
![pollastre fregit pas8 pollastre fregit pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/23/34/pollastre-fregit-pas8.jpeg)
A continuació, afegiu-hi trossos de pollastre. Compte, perill de cremades!
![pollastre fregit pas9 pollastre fregit pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/23/76/pollastre-fregit-pas9.jpeg)
Remeneu de tant en tant.
![pollastre fregit pas10 pollastre fregit pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/24/18/pollastre-fregit-pas10.jpeg)
![pollastre fregit pas11 pollastre fregit pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/24/60/pollastre-fregit-pas11.jpeg)
La correcta cocció dependrà de la mida del tros i de la temperatura de l'oli.
![pollastre fregit pas12 pollastre fregit pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/25/02/pollastre-fregit-pas12.jpeg)
Per tant, heu d'aconseguir que quedi cruixent i daurat però no eixut.
![pollastre fregit pas13 pollastre fregit pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/25/44/pollastre-fregit-pas13.jpeg)
Retireu també els alls, que estaran ben tous i cuits.
![pollastre fregit pas14 pollastre fregit pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/25/86/pollastre-fregit-pas14.jpeg)
Reserveu-ho tot plegat sobre un paper absorbent.
![pollastre fregit pas15 pollastre fregit pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/26/28/pollastre-fregit-pas15.jpeg)
Mentre s'acaba de fregir el pollastre, i si voleu un acompanyament ràpid, poseu una patata 5 minuts al microones a màxima potència. Punxeu-la una mica prèviament per evitar que esclati. Obriu-la, saleu-la i empebreu-la.
![pollastre fregit pas16 pollastre fregit pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/26/70/pollastre-fregit-pas16.jpeg)
Emplatem.
![pollastre fregit pas17 pollastre fregit pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/27/12/pollastre-fregit-pas17.jpeg)
I tothom a dinar!
![pollastre fregit pas18 pollastre fregit pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/27/54/pollastre-fregit-pas18.jpeg)
Un plat ràpid de fer que agrada molt als petits de la casa.
![pollastre fregit pas19 pollastre fregit pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/27/96/pollastre-fregit-pas19.jpeg)
Un bon vi negre li anirà prou bé.
![pollastre fregit pas20 pollastre fregit pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/86/28/38/pollastre-fregit-pas20.jpeg)
Bon profit!