Un plat versàtil que ofereix moltes possibilitats d'acompanyament i presentació. Extremadament ràpid i senzill de fer, tot i que ja sabeu que no podem abusar massa dels fregits. Així que us tocarà cremar-ho d'alguna manera, eh? que n'hi ha moltes, no m'ho feu dir! Som-hi!

Ingredients

1 pollastre tallat a trossos

1 cabeça d'alls  

Farigola

Pebre negre

Oli d'oliva

Sal

Variants:  

Es pot fer amb conill o amb conill i pollastre barrejats.

Preparació
1.
pollastre fregit pas1

Prepareu i netegeu el pollastre.

2.
pollastre fregit pas2

Saleu-lo.

3.
pollastre fregit pas3

Empebreu-lo.

4.
pollastre fregit pas4

Tot remenant un manat, deixarem caure fulles de farigola sobre el pollastre.

5.
pollastre fregit pas5

Peleu una cabeça d'alls i...

6.
pollastre fregit pas6

... desfeu els grans, però no els peleu.

7.
pollastre fregit pas7

Ara, en una paella amb abundant oli calent, deixeu que agafin una mica de color.

8.
pollastre fregit pas8

A continuació, afegiu-hi trossos de pollastre. Compte, perill de cremades!

9.
pollastre fregit pas9

Remeneu de tant en tant.

10.
pollastre fregit pas10
11.
pollastre fregit pas11

La correcta cocció dependrà de la mida del tros i de la temperatura de l'oli. 

12.
pollastre fregit pas12

Per tant, heu d'aconseguir que quedi cruixent i daurat però no eixut.

13.
pollastre fregit pas13

Retireu també els alls, que estaran ben tous i cuits.

14.
pollastre fregit pas14

 Reserveu-ho tot plegat sobre un paper absorbent.

15.
pollastre fregit pas15

Mentre s'acaba de fregir el pollastre, i si voleu un acompanyament ràpid, poseu una patata 5 minuts al microones a màxima potència. Punxeu-la una mica prèviament per evitar que esclati. Obriu-la, saleu-la i empebreu-la.

16.
pollastre fregit pas16

Emplatem.

17.
pollastre fregit pas17

I tothom a dinar!

18.
pollastre fregit pas18

Un plat ràpid de fer que agrada molt als petits de la casa.

19.
pollastre fregit pas19

Un bon vi negre li anirà prou bé.

20.
pollastre fregit pas20

Bon profit!