Un plat versàtil que ofereix moltes possibilitats d'acompanyament i presentació. Extremadament ràpid i senzill de fer, tot i que ja sabeu que no podem abusar massa dels fregits. Així que us tocarà cremar-ho d'alguna manera, eh? que n'hi ha moltes, no m'ho feu dir! Som-hi!
1 pollastre tallat a trossos
1 cabeça d'alls
Farigola
Pebre negre
Oli d'oliva
Sal
Variants:
Es pot fer amb conill o amb conill i pollastre barrejats.
Prepareu i netegeu el pollastre.
Saleu-lo.
Empebreu-lo.
Tot remenant un manat, deixarem caure fulles de farigola sobre el pollastre.
Peleu una cabeça d'alls i...
... desfeu els grans, però no els peleu.
Ara, en una paella amb abundant oli calent, deixeu que agafin una mica de color.
A continuació, afegiu-hi trossos de pollastre. Compte, perill de cremades!
Remeneu de tant en tant.
La correcta cocció dependrà de la mida del tros i de la temperatura de l'oli.
Per tant, heu d'aconseguir que quedi cruixent i daurat però no eixut.
Retireu també els alls, que estaran ben tous i cuits.
Reserveu-ho tot plegat sobre un paper absorbent.
Mentre s'acaba de fregir el pollastre, i si voleu un acompanyament ràpid, poseu una patata 5 minuts al microones a màxima potència. Punxeu-la una mica prèviament per evitar que esclati. Obriu-la, saleu-la i empebreu-la.
Emplatem.
I tothom a dinar!
Un plat ràpid de fer que agrada molt als petits de la casa.
Un bon vi negre li anirà prou bé.
Bon profit!