No fa massa vam veure com fer el tradicional plat de Pollastre amb escamarlans. Doncs bé, en podem fer la versió amb gambes i, tot i ser la mateixa recepta, amb gamba vermella el plat adquireix un gran sabor... més intens que amb l'escamarlà. El color també canvia molt, ja que amb la gamba la salsa es torna més vermellosa.

Ingredients

1 pollastre de pagès tallat per a rostir

12 gambes vermelles 

5 tomàquets ratllats

1 ceba de Figueres gran trinxada

un raig de brandi

1 copa de vi blanc

oli d'oliva

pebre negre

sal

Per la picada:

4 quadradets de xocolata 

3 llesques de pa fregit

3 grans d'all laminats

un grapat d'avellanes

un grapat d'ametlles

un grapat de pinyons

julivert

Variants:

Podeu daurar el pollastre amb un 50% de llard en comptes d'oli

Preparació
1.
pollastre gambes pas1

Prepareu bé tot el pollastre. Com veureu, n'he fet dos, ja que tenia molts convidats.

2.
pollastre gambes pas2

Com tots els rostits, començarem daurant el pollastre per totes dues bandes. No l'hem de fregir, només donar-li color. El reservarem.

3.
pollastre gambes pas3

Mentrestant, rentem els tomàquets...

4.
pollastre gambes pas4

... i els ratllem.

5.
pollastre gambes pas5

Trinxem la ceba.

6.
pollastre gambes pas7

... i en el mateix oli de daurar el pollastre, saltem les gambes...

7.
pollastre gambes pas8

... per les dues bandes.

8.
pollastre gambes pas10

En el mateix oli, daurem la ceba...

9.
pollastre gambes pas11

Quan sigui daurada, afegirem el tomàquet i ho deixarem coure uns 3 o 4 minuts, a foc mitjà.

10.
pollastre gambes pas12

Ara incorporem el pollastre...

11.
pollastre gambes pas13

... tirem un bon raig de brandi...

12.
pollastre gambes pas15

Un cop flamejat hi tirarem un got de vi blanc.

13.
pollastre gambes pas16

Jo he utilitzat un vi blanc especial per cuinar "Gran Chef"... que és molt concentrat en espècies... i només s'ha de tirar mig got, ja que té un sabor molt intens. Deixeu-lo coure tapat durant uns 10 minuts, després afegirem l'aigua.

14.
pollastre gambes pas17

Ara començarem a preparar la picada. En una paella amb un bon raig d'oli, fregirem els alls.

15.
pollastre gambes pas18

Tallem unes llesques de pa per fregir.

16.
pollastre gambes pas19

En el bol de triturar tirarem unes avellanes, pinyonets i ametlles

17.
pollastre gambes pas20

una mica de julivert i els alls daurats...

18.
pollastre gambes pas21

A l'oli de fregir els alls, fregirem el nostre pa. Amb tres torradetes en tindrem prou.

19.
pollastre gambes pas22

Ara és ja el moment d'incorporar l'aigua al pollastre. Fins que gairebé el cobreixi.

20.
pollastre gambes pas23

Ho salem.

21.
pollastre gambes pas24

Tornem a la picada. Com veieu, jo us mostro els passos de forma seqüencial. Així sereu conscients dels temps morts que es generen mentre guisem. Incorporem la xocolata i el pa fregit a la picada.

22.
pollastre gambes pas25

Recordeu de tapar el pollastre i de baixar una mica el foc.

23.
pollastre gambes pas26

Com podeu veure, no sempre hi cap tot en una cassola i he hagut de fer el mateix plat però duplicat en dues cassoles. Deixeu coure el pollastre durant uns 35-40 minuts a foc baix. Fins que estigui tou, vaja.

24.
pollastre gambes pas27

Agafeu una mica del caldo de la cassola i incorporeu-lo a la picada. Aquest líquid ens ajudarà a la trituració. Amb tres o quatre cullerades en tindrem prou.

25.
pollastre gambes pas28

Perfecte... i ara el minipimer.

26.
pollastre gambes pas30

Quan el pollastre ja sigui tou... i faltin uns 5 minuts per acabar la cocció... incorporeu la picada de xocolata i barregeu-la bé.

27.
pollastre gambes pas31

Seguidament, ja podem incorporar les gambes a la cassola.

28.
pollastre gambes pas32

5 minutets de cocció conjunta i ja podeu parar el foc. És recomanable deixar reposar aquest guisat unes hores. Millor consumir-lo d'un dia per altre.

29.
pollastre gambes pas33

Ja el podem emplatar.

30.
pollastre gambes pas34

Una autèntica delícia de plat.

31.
pollastre gambes pas35

Per llepar-se'n els dits literalment.

32.
pollastre gambes pas36

Aquest suquet... és el millor del plat. Acompanyeu-lo d'un bon vi negre.

33.
pollastre gambes pas37

Bon Profit!