Avui us porto una recepta que entra per la vista. Necessitareu unes hores prèvies per marinar la carn però desprès, tindreu fet el pollastre en menys d'una hora. Jo l'he acompanyat amb unes patates fregides tallades a daus, però us animo a buscar la guarnició que més pes us faci. Som-hi! 

 

Ingredients

4 cuixes de pollastre obertes

150g de mantega desfeta

4 cullerades d'oli d'oliva

2 cullerades d'orenga

1 cullerada de pebre vermell

el suc d'una llimona

6 grans d'all trinxats

romaní fresc

llimona a rodanxes

1 cullerada de sal

Variants:

- Podeu fer servir pebre vermell picant

- S'hi pot afegir una mica de curri o altres espècies

 

 

Preparació
1.
IMG 9136

Prepareu tots els ingredients.

2.
IMG 9173

Barregeu les espècies en un bol i afegiu-hi el suc d'una llimona, la mantega desfeta i l'oli. Ho remeneu bé.

3.
IMG 9179

Les cuixes de pollastre si les obriu bé millor, així es marinarà millor.

4.
IMG 9183

Apliqueu la barreja al pollastre per totes dues bandes.

5.
IMG 9190

El més pràctic és fer-ho amb les mans.

6.
IMG 9197

Un cop ben impregnats, els col·loqueu en una safata de forn i li poseu una mica de romaní per sobre.

7.
IMG 9204

Talleu unes rodanxes de llimona i les col·loqueu per sobre també.

8.
IMG 9209

Ho tapeu i ho deixeu marinar a la nevera de 4-6 hores. Ho podeu fer la nit anterior.

9.
IMG 9220

Un cop marinat, tal qual, poseu el pollastre al forn a 180 graus durant uns 45-50 minuts. Li doneu la volta de tant en tant.

10.
IMG 9222

Mentrestant, si us ve de gust, podeu fregir unes patates.

11.
IMG 9224

Procureu que el pollastre quedi daurat, i la pell cruixent. En aquest punt, hi podeu incorporar les patates fregides al pollastre, i així agafaran aroma.

12.
IMG 9227

Ja ho podeu servir a taula, ben calent.

13.
IMG 9239

Bon profit!