Avui us porto una recepta que entra per la vista. Necessitareu unes hores prèvies per marinar la carn però desprès, tindreu fet el pollastre en menys d'una hora. Jo l'he acompanyat amb unes patates fregides tallades a daus, però us animo a buscar la guarnició que més pes us faci. Som-hi!
4 cuixes de pollastre obertes
150g de mantega desfeta
4 cullerades d'oli d'oliva
2 cullerades d'orenga
1 cullerada de pebre vermell
el suc d'una llimona
6 grans d'all trinxats
romaní fresc
llimona a rodanxes
1 cullerada de sal
Variants:
- Podeu fer servir pebre vermell picant
- S'hi pot afegir una mica de curri o altres espècies
![IMG 9136 IMG 9136](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/89/10/img-9136.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![IMG 9173 IMG 9173](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/89/52/img-9173.jpeg)
Barregeu les espècies en un bol i afegiu-hi el suc d'una llimona, la mantega desfeta i l'oli. Ho remeneu bé.
![IMG 9179 IMG 9179](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/89/94/img-9179.jpeg)
Les cuixes de pollastre si les obriu bé millor, així es marinarà millor.
![IMG 9183 IMG 9183](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/90/30/img-9183.jpeg)
Apliqueu la barreja al pollastre per totes dues bandes.
![IMG 9190 IMG 9190](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/90/66/img-9190.jpeg)
El més pràctic és fer-ho amb les mans.
![IMG 9197 IMG 9197](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/91/20/img-9197.jpeg)
Un cop ben impregnats, els col·loqueu en una safata de forn i li poseu una mica de romaní per sobre.
![IMG 9204 IMG 9204](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/91/59/img-9204.jpeg)
Talleu unes rodanxes de llimona i les col·loqueu per sobre també.
![IMG 9209 IMG 9209](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/92/04/img-9209.jpeg)
Ho tapeu i ho deixeu marinar a la nevera de 4-6 hores. Ho podeu fer la nit anterior.
![IMG 9220 IMG 9220](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/92/46/img-9220.jpeg)
Un cop marinat, tal qual, poseu el pollastre al forn a 180 graus durant uns 45-50 minuts. Li doneu la volta de tant en tant.
![IMG 9222 IMG 9222](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/92/85/img-9222.jpeg)
Mentrestant, si us ve de gust, podeu fregir unes patates.
![IMG 9224 IMG 9224](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/93/30/img-9224.jpeg)
Procureu que el pollastre quedi daurat, i la pell cruixent. En aquest punt, hi podeu incorporar les patates fregides al pollastre, i així agafaran aroma.
![IMG 9227 IMG 9227](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/93/72/img-9227.jpeg)
Ja ho podeu servir a taula, ben calent.
![IMG 9239 IMG 9239](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/20/94/56/img-9239.jpeg)
Bon profit!