Avui us porto una recepta que entra per la vista. Necessitareu unes hores prèvies per marinar la carn però desprès, tindreu fet el pollastre en menys d'una hora. Jo l'he acompanyat amb unes patates fregides tallades a daus, però us animo a buscar la guarnició que més pes us faci. Som-hi!
4 cuixes de pollastre obertes
150g de mantega desfeta
4 cullerades d'oli d'oliva
2 cullerades d'orenga
1 cullerada de pebre vermell
el suc d'una llimona
6 grans d'all trinxats
romaní fresc
llimona a rodanxes
1 cullerada de sal
Variants:
- Podeu fer servir pebre vermell picant
- S'hi pot afegir una mica de curri o altres espècies
Prepareu tots els ingredients.
Barregeu les espècies en un bol i afegiu-hi el suc d'una llimona, la mantega desfeta i l'oli. Ho remeneu bé.
Les cuixes de pollastre si les obriu bé millor, així es marinarà millor.
Apliqueu la barreja al pollastre per totes dues bandes.
El més pràctic és fer-ho amb les mans.
Un cop ben impregnats, els col·loqueu en una safata de forn i li poseu una mica de romaní per sobre.
Talleu unes rodanxes de llimona i les col·loqueu per sobre també.
Ho tapeu i ho deixeu marinar a la nevera de 4-6 hores. Ho podeu fer la nit anterior.
Un cop marinat, tal qual, poseu el pollastre al forn a 180 graus durant uns 45-50 minuts. Li doneu la volta de tant en tant.
Mentrestant, si us ve de gust, podeu fregir unes patates.
Procureu que el pollastre quedi daurat, i la pell cruixent. En aquest punt, hi podeu incorporar les patates fregides al pollastre, i així agafaran aroma.
Ja ho podeu servir a taula, ben calent.
Bon profit!