Avui et portem una recepta força bàsica d'execució i amb un gran resultat. Una recepta de les que ajuden a la cuina, de les que pots cuinar un dia abans i així posar el focus en els entrants. Com sempre, la qualitat del pollastre marcarà la diferència. Som-hi!
1 pollastre de pagès tallat per rostir
2 patates petites senceres per persona (unes 8 o 10)
2 llimones tallades a rodanxes
1 ceba grossa tallada a trossos grans
un grapat de tomàquets xerri (15-20)
oli d'oliva verge extra
2 cullerades de pebre vermell
3 cullerades de mel
1 copa de vi blanc
romaní fresc
julivert fresc
pebre negre
sal
Variants:
- Podeu fer la mateixa recepta amb altres aus o conill
- Podeu tallar les patates a rodanxes gruixudes
- S'hi pot afegir 1/2 cullerada de pebre vermell picant
![IMG 3586 IMG 3586](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/06/03/img-3586.jpeg)
Prepareu tots els ingredients
![IMG 3590 IMG 3590](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/06/31/img-3590.jpeg)
Netegeu bé les patates. Aquesta mida és ideal, si no trobeu, podeu tallar a trossos patates més grans. Deixeu-les amb pell.
![IMG 3591 IMG 3591](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/06/59/img-3591.jpeg)
Netegeu bé els tomàquets.
![IMG 3595 IMG 3595](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/06/85/img-3595.jpeg)
Ara, en un bol, poseu-hi la mel.
![IMG 3599 IMG 3599](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/07/15/img-3599.jpeg)
També el pebre vermell.
![IMG 3609 IMG 3609](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/07/43/img-3609.jpeg)
Tres o quatre cullerades d'oli, una mica de julivert trinxat i unes fulles de romaní.
![IMG 3619 IMG 3619](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/07/71/img-3619.jpeg)
Una cullerada de sal i 1/2 de pebre. Barregeu bé aquests ingredients.
![IMG 3625 IMG 3625](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/07/99/img-3625.jpeg)
I ara, impregneu molt bé el pollastre amb aquesta preparació. Ho podeu deixar marinant mitja horeta si voleu.
![IMG 3624 IMG 3624](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/08/27/img-3624.jpeg)
En una safata de forn amb un bon raig d'oli, aneu posant les patates, salant-les i emprebrant-les.
![IMG 3630 IMG 3630](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/08/83/img-3630.jpeg)
Afegiu-hi també el pollastre.
![IMG 3638 IMG 3638](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/09/11/img-3638.jpeg)
Ara, hi poseu la ceba a trossos, la llimona a rodanxes i els tomàquets xerri. Un bon raig d'oli per sobre, i sal i pebre.
![IMG 3647 IMG 3647](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/09/47/img-3647.jpeg)
Finalment, aboqueu-hi una copa de vi blanc i ho poseu al coure al forn uns 40-45 minuts, fins que el pollastre i la patata quedin ben cuinats. Ho podeu coure fins a 60 minuts.
![IMG 3663 IMG 3663](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/09/95/img-3663.jpeg)
Podeu torrar-lo una mica més si cal. Així mateix, i un cop fred, ho podeu guardar a la nevera per l'endemà. Amb un cop de forn tindreu el dinar fet. Altrament, ja ho podeu servir, ben calent.
![IMG 3685 IMG 3685](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/82/10/23/img-3685.jpeg)
Magnifíc plat! Us encantarà! Bon profit!