Avui et portem una recepta força bàsica d'execució i amb un gran resultat. Una recepta de les que ajuden a la cuina, de les que pots cuinar un dia abans i així posar el focus en els entrants. Com sempre, la qualitat del pollastre marcarà la diferència. Som-hi!

Ingredients

1 pollastre de pagès tallat per rostir

2 patates petites senceres per persona (unes 8 o 10)

2 llimones tallades a rodanxes

1 ceba grossa tallada a trossos grans

un grapat de tomàquets xerri (15-20)

oli d'oliva verge extra

2 cullerades de pebre vermell

3 cullerades de mel

1 copa de vi blanc

romaní fresc

julivert fresc

pebre negre

sal

Variants:

- Podeu fer la mateixa recepta amb altres aus o conill

- Podeu tallar les patates a rodanxes gruixudes

- S'hi pot afegir 1/2 cullerada de pebre vermell picant

 

Preparació
1.

Prepareu tots els ingredients

2.

Netegeu bé les patates. Aquesta mida és ideal, si no trobeu, podeu tallar a trossos patates més grans. Deixeu-les amb pell.

3.

Netegeu bé els tomàquets.

4.

Ara, en un bol, poseu-hi la mel.

5.

També el pebre vermell.

6.

Tres o quatre cullerades d'oli, una mica de julivert trinxat i unes fulles de romaní.

7.

Una cullerada de sal i 1/2 de pebre. Barregeu bé aquests ingredients.

8.

I ara, impregneu molt bé el pollastre amb aquesta preparació. Ho podeu deixar marinant mitja horeta si voleu.

9.

En una safata de forn amb un bon raig d'oli, aneu posant les patates, salant-les i emprebrant-les.

10.

Afegiu-hi també el pollastre.

11.

Ara, hi poseu la ceba a trossos, la llimona a rodanxes i els tomàquets xerri. Un bon raig d'oli per sobre, i sal i pebre.

12.

Finalment, aboqueu-hi una copa de vi blanc i ho poseu al coure al forn uns 40-45 minuts, fins que el pollastre i la patata quedin ben cuinats. Ho podeu coure fins a 60 minuts.

13.

Podeu torrar-lo una mica més si cal. Així mateix, i un cop fred, ho podeu guardar a la nevera per l'endemà. Amb un cop de forn tindreu el dinar fet. Altrament, ja ho podeu servir, ben calent.

14.

Magnifíc plat! Us encantarà! Bon profit!