De nou, us presento una recepta tradicional d'aquelles que fan venir gana, de les receptes que preparaven les nostres àvies amb tot l'amor del món. Menjar de veritat!

Certament, necessitareu passar un parell d'hores a la cuina (és el que té!), però penseu que si feu una bona quantitat ho podeu congelar o posar en tapers. 

Som-hi!

 

Ingredients

1 pollastre tallat per rostir

2 patates mitjanes

2 pastanagues grans

1 ceba tendra trinxada

1 pebrot verd trinxat 

1/2 pebrot vermell trinxat

1/2 porro trinxat

3 grans d'all

un raig d'infusió de safrà

3 o 4 tomàquets ratllats

1 cullerada grossa de llard

1 copa de brandi

oli d'oliva verge extra

1 fulla de llorer

1 cullerada de pebre vermell

1 cullerada d'orenga

1 cullerada de comí

1 litre de brou d'au o aigua

aigua

sal

Variants:

- Si no teniu brou fresc podeu utilitzar pastilles de brou o aigua directament

- S'hi pot afegir bitxo picant

- Podeu afegir uns brins de safrà directament (sense infusionar)

- S'hi poden afegir bolets de temporada

Preparació
1.
IMG 1146

Prepareu totes les verdures.

2.
IMG 1148

Prepareu el pollastre, tallat a trossos.

3.
IMG 1153

En una cassola, poseu un bon tros de llard i hi afegiu també un bon raig d'oli d'oliva.

4.
IMG 1157

Daureu els alls.

5.
IMG 1164

I marqueu la carn per totes bandes.

6.
IMG 1150

Talleu les verdures. La pastanaga a rodanxes grosses. Les patates a trossos tipus estofat.

7.
IMG 1166

Trinxeu la ceba.

8.
IMG 1171

Trinxeu el porro i els pebrots. I si voleu, afegiu-hi uns bitxos picants.

9.
IMG 1176

Reserveu el pollastre ben marcat en una safata.

10.
IMG 1178

En el mateix oli, sofregiu la ceba amb una fulla de llorer i un polsim de sal.

11.
IMG 1183

Incorporeu els bitxos a la cassola.

12.
IMG 1184

Un cop fregits, els retireu.

13.
IMG 1188

Quan la ceba sigui daurada, afegiu-hi la resta de verdura.

14.
IMG 1189

Deixeu-ho sofregir amb un polsim de sal.

15.
IMG 1193

Quan la verdura sigui tova, incorpeu el tomàquet a la cassola.

16.
IMG 1200

Al mateix temps, poseu-hi les espècies.

17.
IMG 1203

Seguidament, incorporeu-hi el pollastre marcat.

18.
IMG 1209

Hi aboqueu la copa de brandi i ho deixeu coure uns 10 minuts, fins que s'evapori l'alcohol.

19.
IMG 1217

Si no teniu brou d'au, hi podeu afegir una o dues pastilles de brou en pols.

20.
IMG 1227

Llavors, cobriu del tot el pollastre amb aigua o brou. Penseu que ha de sobrar líquid suficient per poder coure les patates més endavant.

21.
IMG 1231

Un bon raig d'infusió de safrà o, directament, uns brins de safrà.

22.
IMG 1241

Ho saleu una mica i ho tapeu. Deixeu-ho coure a foc mig / baix durant uns 30 minuts aproximadament.

23.
IMG 1233

Passat aquest temps, hi incorporeu les patates i la pastanaga. El pollastre estarà força cuit, però no del tot, i ara ho haureu de deixar coure 30 minuts més, fins que la patata i la pastanaga siguin cuites. Llavors, el pollastre estarà al seu punt.

24.
IMG 1236

Corregiu de sal i deixeu reposar el plat unes hores.

25.
IMG 1246

Finalment, ho escalfeu de nou i ja podeu servir-lo.

26.
IMG 1248

Oh! quin guisadet! Espectacular! Bon Profit!