De nou, us presento una recepta tradicional d'aquelles que fan venir gana, de les receptes que preparaven les nostres àvies amb tot l'amor del món. Menjar de veritat!
Certament, necessitareu passar un parell d'hores a la cuina (és el que té!), però penseu que si feu una bona quantitat ho podeu congelar o posar en tapers.
Som-hi!
1 pollastre tallat per rostir
2 patates mitjanes
2 pastanagues grans
1 ceba tendra trinxada
1 pebrot verd trinxat
1/2 pebrot vermell trinxat
1/2 porro trinxat
3 grans d'all
un raig d'infusió de safrà
3 o 4 tomàquets ratllats
1 cullerada grossa de llard
1 copa de brandi
oli d'oliva verge extra
1 fulla de llorer
1 cullerada de pebre vermell
1 cullerada d'orenga
1 cullerada de comí
1 litre de brou d'au o aigua
aigua
sal
Variants:
- Si no teniu brou fresc podeu utilitzar pastilles de brou o aigua directament
- S'hi pot afegir bitxo picant
- Podeu afegir uns brins de safrà directament (sense infusionar)
- S'hi poden afegir bolets de temporada
![IMG 1146 IMG 1146](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/46/54/img-1146.jpeg)
Prepareu totes les verdures.
![IMG 1148 IMG 1148](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/47/38/img-1148.jpeg)
Prepareu el pollastre, tallat a trossos.
![IMG 1153 IMG 1153](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/47/80/img-1153.jpeg)
En una cassola, poseu un bon tros de llard i hi afegiu també un bon raig d'oli d'oliva.
![IMG 1157 IMG 1157](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/48/07/img-1157.jpeg)
Daureu els alls.
![IMG 1164 IMG 1164](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/48/52/img-1164.jpeg)
I marqueu la carn per totes bandes.
![IMG 1150 IMG 1150](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/49/30/img-1150.jpeg)
Talleu les verdures. La pastanaga a rodanxes grosses. Les patates a trossos tipus estofat.
![IMG 1166 IMG 1166](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/49/66/img-1166.jpeg)
Trinxeu la ceba.
![IMG 1171 IMG 1171](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/50/02/img-1171.jpeg)
Trinxeu el porro i els pebrots. I si voleu, afegiu-hi uns bitxos picants.
![IMG 1176 IMG 1176](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/50/50/img-1176.jpeg)
Reserveu el pollastre ben marcat en una safata.
![IMG 1178 IMG 1178](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/51/58/img-1178.jpeg)
En el mateix oli, sofregiu la ceba amb una fulla de llorer i un polsim de sal.
![IMG 1183 IMG 1183](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/52/00/img-1183.jpeg)
Incorporeu els bitxos a la cassola.
![IMG 1184 IMG 1184](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/52/33/img-1184.jpeg)
Un cop fregits, els retireu.
![IMG 1188 IMG 1188](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/52/78/img-1188.jpeg)
Quan la ceba sigui daurada, afegiu-hi la resta de verdura.
![IMG 1189 IMG 1189](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/53/29/img-1189.jpeg)
Deixeu-ho sofregir amb un polsim de sal.
![IMG 1193 IMG 1193](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/54/73/img-1193.jpeg)
Quan la verdura sigui tova, incorpeu el tomàquet a la cassola.
![IMG 1200 IMG 1200](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/55/09/img-1200.jpeg)
Al mateix temps, poseu-hi les espècies.
![IMG 1203 IMG 1203](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/56/98/img-1203.jpeg)
Seguidament, incorporeu-hi el pollastre marcat.
![IMG 1209 IMG 1209](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/57/79/img-1209.jpeg)
Hi aboqueu la copa de brandi i ho deixeu coure uns 10 minuts, fins que s'evapori l'alcohol.
![IMG 1217 IMG 1217](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/58/24/img-1217.jpeg)
Si no teniu brou d'au, hi podeu afegir una o dues pastilles de brou en pols.
![IMG 1227 IMG 1227](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/58/60/img-1227.jpeg)
Llavors, cobriu del tot el pollastre amb aigua o brou. Penseu que ha de sobrar líquid suficient per poder coure les patates més endavant.
![IMG 1231 IMG 1231](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/59/08/img-1231.jpeg)
Un bon raig d'infusió de safrà o, directament, uns brins de safrà.
![IMG 1241 IMG 1241](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/59/50/img-1241.jpeg)
Ho saleu una mica i ho tapeu. Deixeu-ho coure a foc mig / baix durant uns 30 minuts aproximadament.
![IMG 1233 IMG 1233](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/59/74/img-1233.jpeg)
Passat aquest temps, hi incorporeu les patates i la pastanaga. El pollastre estarà força cuit, però no del tot, i ara ho haureu de deixar coure 30 minuts més, fins que la patata i la pastanaga siguin cuites. Llavors, el pollastre estarà al seu punt.
![IMG 1236 IMG 1236](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/60/34/img-1236.jpeg)
Corregiu de sal i deixeu reposar el plat unes hores.
![IMG 1246 IMG 1246](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/60/70/img-1246.jpeg)
Finalment, ho escalfeu de nou i ja podeu servir-lo.
![IMG 1248 IMG 1248](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/56/61/42/img-1248.jpeg)
Oh! quin guisadet! Espectacular! Bon Profit!