De nou, us presento una recepta tradicional d'aquelles que fan venir gana, de les receptes que preparaven les nostres àvies amb tot l'amor del món. Menjar de veritat!

Certament, necessitareu passar un parell d'hores a la cuina (és el que té!), però penseu que si feu una bona quantitat ho podeu congelar o posar en tapers. 

Som-hi!

 

Ingredients

1 pollastre tallat per rostir

2 patates mitjanes

2 pastanagues grans

1 ceba tendra trinxada

1 pebrot verd trinxat 

1/2 pebrot vermell trinxat

1/2 porro trinxat

3 grans d'all

un raig d'infusió de safrà

3 o 4 tomàquets ratllats

1 cullerada grossa de llard

1 copa de brandi

oli d'oliva verge extra

1 fulla de llorer

1 cullerada de pebre vermell

1 cullerada d'orenga

1 cullerada de comí

1 litre de brou d'au o aigua

aigua

sal

Variants:

- Si no teniu brou fresc podeu utilitzar pastilles de brou o aigua directament

- S'hi pot afegir bitxo picant

- Podeu afegir uns brins de safrà directament (sense infusionar)

- S'hi poden afegir bolets de temporada

Preparació
1.

Prepareu totes les verdures.

2.

Prepareu el pollastre, tallat a trossos.

3.

En una cassola, poseu un bon tros de llard i hi afegiu també un bon raig d'oli d'oliva.

4.

Daureu els alls.

5.

I marqueu la carn per totes bandes.

6.

Talleu les verdures. La pastanaga a rodanxes grosses. Les patates a trossos tipus estofat.

7.

Trinxeu la ceba.

8.

Trinxeu el porro i els pebrots. I si voleu, afegiu-hi uns bitxos picants.

9.

Reserveu el pollastre ben marcat en una safata.

10.

En el mateix oli, sofregiu la ceba amb una fulla de llorer i un polsim de sal.

11.

Incorporeu els bitxos a la cassola.

12.

Un cop fregits, els retireu.

13.

Quan la ceba sigui daurada, afegiu-hi la resta de verdura.

14.

Deixeu-ho sofregir amb un polsim de sal.

15.

Quan la verdura sigui tova, incorpeu el tomàquet a la cassola.

16.

Al mateix temps, poseu-hi les espècies.

17.

Seguidament, incorporeu-hi el pollastre marcat.

18.

Hi aboqueu la copa de brandi i ho deixeu coure uns 10 minuts, fins que s'evapori l'alcohol.

19.

Si no teniu brou d'au, hi podeu afegir una o dues pastilles de brou en pols.

20.

Llavors, cobriu del tot el pollastre amb aigua o brou. Penseu que ha de sobrar líquid suficient per poder coure les patates més endavant.

21.

Un bon raig d'infusió de safrà o, directament, uns brins de safrà.

22.

Ho saleu una mica i ho tapeu. Deixeu-ho coure a foc mig / baix durant uns 30 minuts aproximadament.

23.

Passat aquest temps, hi incorporeu les patates i la pastanaga. El pollastre estarà força cuit, però no del tot, i ara ho haureu de deixar coure 30 minuts més, fins que la patata i la pastanaga siguin cuites. Llavors, el pollastre estarà al seu punt.

24.

Corregiu de sal i deixeu reposar el plat unes hores.

25.

Finalment, ho escalfeu de nou i ja podeu servir-lo.

26.

Oh! quin guisadet! Espectacular! Bon Profit!