Hola "Gourmeters"!
Avui us porto una recepta típica de l'est d'Europa. Allà es coneix com a "Pollastre amb paprika" o "Pollastre a la hongaresa". Una manera de fer el pollastre amb molta personalitat, napat amb una salsa potent i acompanyat, normalment, amb arròs o pasta. Ingredients senzills i elaboració senzilla.
El voleu tastar?
4 cuixes de pollastre
20 g de pebre vermell dolç
200 ml salsa de tomàquet fregit
oli d'oliva
pebre negre
100 ml nata líquida per cuinar
1 ceba vermella trinxada
3 grans d'all trinxats
2 cullerades de farina
500 ml brou de pollastre
sal
sal en escates
Variants:
- Podeu acompanyat el plat amb arròs
- Es pot fer picant
Prepareu tots els ingredients.
Primer de tot, tireu una mica d'oli a les cuixes de pollastre.
Amb les mans, unteu bé tota la carn, per totes dues bandes.
Ara, saleu i empebreu el pollastre.
En una paella amb unes gotes d'oli, marqueu bé el pollastre.
Mentrestant, podeu anar trinxat la ceba i l'all.
Vigileu el pollastre i doneu-li volta. No el volem coure, però si marcar molt.
Quan tingui aquest aspecte tan torrat, el reserveu en un plat.
En el mateix oli, i si cal afegiu-hi una mica més, sofregiu la ceba amb una mica de sal.
Quan la ceba sigui daurada, afegiu-hi l'all trinxat i el daureu una mica també.
A continuació, ja hi podeu afegir el pebre vermell dolç.
I també la farina.
Ara, no deixeu de remenar durant un parell de minuts. La idea es coure la farina i daurar el pebre vermell sense que es cremi.
Seguidament, afegiu-hi el tomàquet fregit.
Ho remeneu bé i ho deixeu fer un parell de minuts més.
I ara, aboque a dins la paella el brou de pollastre ben calent.
Ho saleu.
Amb una barilla heu d'integrar bé la farina, que tingui bona textura. En 5 minuts estarà.
Ara, incorporeu de nou el pollastre a la paella.
I el napeu amb la salsa.
Poseu la paella al forn durant uns 30-35 minuts a uns 190 graus. Compte! la paella ha de ser compatible amb el forn (sense plàstics). No cal que li doneu la volta al pollastre.
Mentre es fa el pollastre, podeu posar a coure una mica de pasta.
Quan el pollastre estigui daurat i cuit ja el podeu treure del forn.
Amb compte, retireu les cuixes de pollastre i les reserveu.
Torneu a posar la salsa al foc i hi incorporeu la nata per cuinar.
Ho remeneu bé i ho rectifiqueu de sal si cal.
La salsa canviarà de color i no serà tan forta de sabor.
La pasta ja estarà cuita.
Per tant, ja podeu servir el pollastre a taula. Una capa de salsa, el pollastre i la pasta. I com no, una raig d'oli en cru i sal en escates.
Molt bo! Bon profit!