Hola "Gourmeters"!

Avui us porto una recepta típica de l'est d'Europa. Allà es coneix com a "Pollastre amb paprika" o "Pollastre a la hongaresa". Una manera de fer el pollastre amb molta personalitat, napat amb una salsa potent i acompanyat, normalment, amb arròs o pasta. Ingredients senzills i elaboració senzilla.

El voleu tastar?

Ingredients

4 cuixes de pollastre

20 g de pebre vermell dolç

200 ml salsa de tomàquet fregit

oli d'oliva

pebre negre

100 ml nata líquida per cuinar

1 ceba vermella trinxada

3 grans d'all trinxats

2 cullerades de farina

500 ml brou de pollastre

sal 

sal en escates

Variants:

 - Podeu acompanyat el plat amb arròs

- Es pot fer picant

Preparació
1.
IMG 2603

Prepareu tots els ingredients.

2.
IMG 2613

Primer de tot, tireu una mica d'oli a les cuixes de pollastre.

3.
IMG 2617

Amb les mans, unteu bé tota la carn, per totes dues bandes.

4.
IMG 2619

Ara, saleu i empebreu el pollastre.

5.
IMG 2622

En una paella amb unes gotes d'oli, marqueu bé el pollastre.

6.
IMG 2630

Mentrestant, podeu anar trinxat la ceba i l'all.

7.
IMG 2637

Vigileu el pollastre i doneu-li volta. No el volem coure, però si marcar molt.

8.
IMG 2644

Quan tingui aquest aspecte tan torrat, el reserveu en un plat.

9.
IMG 2641

En el mateix oli, i si cal afegiu-hi una mica més, sofregiu la ceba amb una mica de sal.

10.
IMG 2647

Quan la ceba sigui daurada, afegiu-hi l'all trinxat i el daureu una mica també.

11.
IMG 2649

A continuació, ja hi podeu afegir el pebre vermell dolç.

12.
IMG 2654

I també la farina.

13.
IMG 2659

Ara, no deixeu de remenar durant un parell de minuts. La idea es coure la farina i daurar el pebre vermell sense que es cremi.

14.
IMG 2666

Seguidament, afegiu-hi el tomàquet fregit.

15.
IMG 2669

Ho remeneu bé i ho deixeu fer un parell de minuts més.

16.
IMG 2674

I ara, aboque a dins la paella el brou de pollastre ben calent.

17.
IMG 2680

Ho saleu.

18.
IMG 2687

Amb una barilla heu d'integrar bé la farina, que tingui bona textura. En 5 minuts estarà.

19.
IMG 2694

Ara, incorporeu de nou el pollastre a la paella.

20.
IMG 2702

I el napeu amb la salsa.

21.
IMG 2713

Poseu la paella al forn durant uns 30-35 minuts a uns 190 graus. Compte! la paella ha de ser compatible amb el forn (sense plàstics). No cal que li doneu la volta al pollastre.

22.
IMG 2689

Mentre es fa el pollastre, podeu posar a coure una mica de pasta.

23.
IMG 2723

Quan el pollastre estigui daurat i cuit ja el podeu treure del forn.

24.
IMG 2726

Amb compte, retireu les cuixes de pollastre i les reserveu.

25.
IMG 2731

Torneu a posar la salsa al foc i hi incorporeu la nata per cuinar.

26.
IMG 2739

Ho remeneu bé i ho rectifiqueu de sal si cal.

27.
IMG 2743

La salsa canviarà de color i no serà tan forta de sabor.

28.
IMG 2745

La pasta ja estarà cuita.

29.
IMG 2767

Per tant, ja podeu servir el pollastre a taula. Una capa de salsa, el pollastre i la pasta. I com no, una raig d'oli en cru i sal en escates.

30.
IMG 2764

Molt bo! Bon profit!