Com podreu apreciar en les imatges.. la textura, aroma, color i gust d'aquests tomàquets és, senzillament, incomparable amb la resta dels mal anomenats "tomàquets" que podem comprar en el supermercat més proper. El pollastre, el pebrot i la ceba són ecològics. L'autèntica llàstima (i vergonya) és que els productes ecològics, avui en dia, s'hagin de considerar un luxe.
Un altre plat que podeu cuinar en grans quantitats... i conservar al congelador. Tasteu-lo, si us plau.
1 pollastre a trossos
4 tomàquets ratllats
1 pebrot vermell
1 ceba trinxada
oli d'oliva
pebre negre
sal
Per la picada:
2 grans d'all
un grapat d'ametlles torrades
Variants:
- El pebrot es pot escalivar prèviament
Vaig pensar: què puc fer amb aquesta verdura ecològica?
Preparem els ingredients i netegem el pollastre.
Com us comentava... tinc uns tomàquets... que "quitan el hipo".
Mireu, mireu... quin color... quina olor... m'emociono i tot...
Mare de Déu senyor!... una obra d'art!
Vinga, va... salem i empebrem una mica el pollastre... per totes bandes.
En una cassola amb un bon raig d'oli (hi podeu posar meitat llard si voleu), daurem el pollastre.
Mentre... picarem el pebrot vermell a trossets...
... la ceba trinxada....
Un cop daurat el pollastre el reservarem. En en mateix oli sofregirem primer el pebrot...
... als tres o quatre minuts afegirem la ceba... i deixem que vagi fent sofregit a foc baix.
Anirem fent la picadeta amb unes quantes ametlles torrades que hem pelat... i un parell d'alls.
Quan ja tinguem la verdura sofregida...
... afegirem els tomàquets ratllats...
Ho remenem tot plegat... una mica... i deixem coure uns 5 minutets.
Incorporem el pollastre... ben distribuit.
Afegim aigua fins cobrir tot el pollastre. Ho salem una mica...
... i ho tapem. Ho deixarem coure de 30 a 40 minuts, depenent del pollastre. Aneu-lo tastant per veure si està tovet i per rectificar de sal si cal.
Quan faltin uns 10 minuts per acabar la cocció...
... li tirarem la picadeta d'ametlles i all...
... i ho remenarem bé.
Als 10 minuts, ja tindrem el plat acabat.
Com sempre, deixar el guisat que reposi 24 hores i estarà molt més bo.
Ja el podem servir.
Bon Profit!