És un plat, per a mi, molt representatiu de casa nostra, d'aquells per menjar entre setmana. Però està molt bo, sobretot si l'acompanyem d'unes patates fregides a daus. La meva mare i la meva àvia l'acostumaven a fer molt, per tant, és un plat de tradició familiar. En qualsevol cas, us animo a provar-lo perquè tot i tenir uns ingredients força bàsics, adquireix un sabor molt peculiar i característic.
1 pollastre ecològic a quarts per a rostir
3 o 4 tomàquets madurs
1/2 pebrot vermell
2 pebrots verds
1 ceba gran
4 alls
1 got de vi negre
1/3 got de vi blanc Gran Chef
pebre negre
oli d'oliva
1 cullerada de farina
aigua
sal
Variants:
- Podeu espessir la salsa triturant el suquet amb les verdures i reservant el pollastre
- Com tots els rostits, l'haureu de deixar reposar 24 hores mínim
- També es pot fer amb conill
![pollastre rostit tomaquet pas1 pollastre rostit tomaquet pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/77/16/pollastre-rostit-tomaquet-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![pollastre rostit tomaquet pas2 pollastre rostit tomaquet pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/77/58/pollastre-rostit-tomaquet-pas2.jpeg)
Tomàquets madurs.
![pollastre rostit tomaquet pas3 pollastre rostit tomaquet pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/78/00/pollastre-rostit-tomaquet-pas3.jpeg)
El pollastre ja el tenim tallat per rostir, net, salat i empebrat.
![pollastre rostit tomaquet pas4 pollastre rostit tomaquet pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/78/42/pollastre-rostit-tomaquet-pas4.jpeg)
Tallarem la ceba a trossos grans.
![pollastre rostit tomaquet pas5 pollastre rostit tomaquet pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/78/84/pollastre-rostit-tomaquet-pas5.jpeg)
Rentarem bé els pebrots i extreurem les llavors de dins.
![pollastre rostit tomaquet pas6 pollastre rostit tomaquet pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/79/26/pollastre-rostit-tomaquet-pas6.jpeg)
Piquem els pebrots de la mateixa mida que la ceba i fem els alls en juliana.
![pollastre rostit tomaquet pas7 pollastre rostit tomaquet pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/79/68/pollastre-rostit-tomaquet-pas7.jpeg)
Utilitzarem un vi negre per a rostir el pollastre.
![pollastre rostit tomaquet pas8 pollastre rostit tomaquet pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/80/10/pollastre-rostit-tomaquet-pas8.jpeg)
Ara, en una cassola amb abundant oli, fregirem el pollastre fins que quedi dauradet.
![pollastre rostit tomaquet pas9 pollastre rostit tomaquet pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/80/52/pollastre-rostit-tomaquet-pas9.jpeg)
Compte que esquitxa i us podeu cremar.
![pollastre rostit tomaquet pas10 pollastre rostit tomaquet pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/80/94/pollastre-rostit-tomaquet-pas10.jpeg)
Mireu de deixar-lo daurat per totes dues bandes. No es tracta de fer-lo, només de donar-li color.
![pollastre rostit tomaquet pas11 pollastre rostit tomaquet pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/81/36/pollastre-rostit-tomaquet-pas11.jpeg)
Mentre podeu anar triturant els tomàquets, encara que també es poden posar tallats a trossos.
![pollastre rostit tomaquet pas12 pollastre rostit tomaquet pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/81/78/pollastre-rostit-tomaquet-pas12.jpeg)
Reservarem el pollastre en una safata.
![pollastre rostit tomaquet pas13 pollastre rostit tomaquet pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/82/20/pollastre-rostit-tomaquet-pas13.jpeg)
I com que fa molta calor aquest estiu ens haurem de refrescar una mica, no?
![pollastre rostit tomaquet pas14 pollastre rostit tomaquet pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/82/62/pollastre-rostit-tomaquet-pas14.jpeg)
... un "tinto de verano" no pot faltar, ja que tenim el vi negre obert, hehe.
![pollastre rostit tomaquet pas15 pollastre rostit tomaquet pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/83/04/pollastre-rostit-tomaquet-pas15.jpeg)
Ara, en el mateix oli posarem els pebrots, l'all i la ceba.
![pollastre rostit tomaquet pas16 pollastre rostit tomaquet pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/83/46/pollastre-rostit-tomaquet-pas16.jpeg)
Primer els pebrots, que triguen més a coure's.
![pollastre rostit tomaquet pas17 pollastre rostit tomaquet pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/83/88/pollastre-rostit-tomaquet-pas17.jpeg)
Després la ceba.
![pollastre rostit tomaquet pas18 pollastre rostit tomaquet pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/84/30/pollastre-rostit-tomaquet-pas18.jpeg)
Deixem que a poc a poc es faci. uns 5 minutets a foc mitjà.
![pollastre rostit tomaquet pas19 pollastre rostit tomaquet pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/84/72/pollastre-rostit-tomaquet-pas19.jpeg)
Ara incorporem el tomàquet...
![pollastre rostit tomaquet pas20 pollastre rostit tomaquet pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/85/14/pollastre-rostit-tomaquet-pas20.jpeg)
... i una cullerada de pebre vermell dolç per donar més color...
![pollastre rostit tomaquet pas21 pollastre rostit tomaquet pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/85/56/pollastre-rostit-tomaquet-pas21.jpeg)
Si us agrada el gust, en podeu posar un parell de cullerades.
![pollastre rostit tomaquet pas22 pollastre rostit tomaquet pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/85/98/pollastre-rostit-tomaquet-pas22.jpeg)
També afegirem un farcellet d'herbes, que incorpora llorer, romaní i farigola. Ho barregem tot una mica...
![pollastre rostit tomaquet pas23 pollastre rostit tomaquet pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/86/40/pollastre-rostit-tomaquet-pas23.jpeg)
![pollastre rostit tomaquet pas24 pollastre rostit tomaquet pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/86/82/pollastre-rostit-tomaquet-pas24.jpeg)
Al mateix moment, hi posarem el pollastre, procurant distribuir-lo bé dins la cassola.
![pollastre rostit tomaquet pas25 pollastre rostit tomaquet pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/87/24/pollastre-rostit-tomaquet-pas25.jpeg)
Ho taparem i ho deixarem coure uns 10-15 minuts a foc mitjà-baix.
![pollastre rostit tomaquet pas26 pollastre rostit tomaquet pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/87/66/pollastre-rostit-tomaquet-pas26.jpeg)
Passat aquest temps, el vi haurà reduït i el tomàquet s'haurà cuit, formant una mena de sofregidet molt atractiu.
![pollastre rostit tomaquet pas27 pollastre rostit tomaquet pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/88/08/pollastre-rostit-tomaquet-pas27.jpeg)
Ara incorporarem miquetes d'aigua calenta i ho deixarem coure durant uns 35-40 minuts, depenent del tipus de pollastre. Saleu-lo una mica i aneu tastant que tal està la carn (si és dura o està cuita).
![pollastre rostit tomaquet pas28 pollastre rostit tomaquet pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/88/50/pollastre-rostit-tomaquet-pas28.jpeg)
Quan faltin 5 minuts per acabar a mi m'agrada espessir una mica la salsa afegint-'hi una cullerada gran de farina dissolta amb aigua freda.
![pollastre rostit tomaquet pas29 pollastre rostit tomaquet pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/88/92/pollastre-rostit-tomaquet-pas29.jpeg)
També es pot espessir la salsa, simplement, passant pel turmix tota la verdura, però he volgut mantenir la salsa original d'aquest plat. Un altre dia ho provaré.
![pollastre rostit tomaquet pas30 pollastre rostit tomaquet pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/89/34/pollastre-rostit-tomaquet-pas30.jpeg)
Un cop fet, reservar a la nevera almenys 24 hores. No és recomanable menjar-lo acabat de fer, com tots els rostits, vaja.
![pollastre rostit tomaquet pas31 pollastre rostit tomaquet pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/89/76/pollastre-rostit-tomaquet-pas31.jpeg)
Només l'haurem d'escalfar i emplatar.
![pollastre rostit tomaquet pas32 pollastre rostit tomaquet pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/90/18/pollastre-rostit-tomaquet-pas32.jpeg)
És molt aconsellable acompanyar-lo de patatones quadradetes fetes amb doble fregit perquè quedin ben cruixentes.
![pollastre rostit tomaquet pas33 pollastre rostit tomaquet pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/90/60/pollastre-rostit-tomaquet-pas33.jpeg)
A menjar i a sucar pa, doncs.
![pollastre rostit tomaquet pas34 pollastre rostit tomaquet pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/92/91/02/pollastre-rostit-tomaquet-pas34.jpeg)
Bon Profit!