És un plat, per a mi, molt representatiu de casa nostra, d'aquells per menjar entre setmana. Però està molt bo, sobretot si l'acompanyem d'unes patates fregides a daus. La meva mare i la meva àvia l'acostumaven a fer molt, per tant, és un plat de tradició familiar. En qualsevol cas, us animo a provar-lo perquè tot i tenir uns ingredients força bàsics, adquireix un sabor molt peculiar i característic. 

Ingredients

1 pollastre ecològic a quarts per a rostir

3 o 4 tomàquets madurs  

1/2 pebrot vermell

2 pebrots verds  

1 ceba gran

4 alls

1 got de vi negre

1/3 got de vi blanc Gran Chef

pebre negre  

oli d'oliva

1 cullerada de farina

aigua

sal

Variants:

- Podeu espessir la salsa triturant el suquet amb les verdures i reservant el pollastre

- Com tots els rostits, l'haureu de deixar reposar 24 hores mínim

- També es pot fer amb conill

Preparació
1.
pollastre rostit tomaquet pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pollastre rostit tomaquet pas2

Tomàquets madurs.

3.
pollastre rostit tomaquet pas3

El pollastre ja el tenim tallat per rostir, net, salat i empebrat.

4.
pollastre rostit tomaquet pas4

Tallarem la ceba a trossos grans.

5.
pollastre rostit tomaquet pas5

Rentarem bé els pebrots i extreurem les llavors de dins.

6.
pollastre rostit tomaquet pas6

Piquem els pebrots de la mateixa mida que la ceba i fem els alls en juliana.

7.
pollastre rostit tomaquet pas7

Utilitzarem un vi negre per a rostir el pollastre.

8.
pollastre rostit tomaquet pas8

Ara, en una cassola amb abundant oli, fregirem el pollastre fins que quedi dauradet.

9.
pollastre rostit tomaquet pas9

Compte que esquitxa i us podeu cremar.

10.
pollastre rostit tomaquet pas10

Mireu de deixar-lo daurat per totes dues bandes. No es tracta de fer-lo, només de donar-li color.

11.
pollastre rostit tomaquet pas11

Mentre podeu anar triturant els tomàquets, encara que també es poden posar tallats a trossos.

12.
pollastre rostit tomaquet pas12

Reservarem el pollastre en una safata.

13.
pollastre rostit tomaquet pas13

I com que fa molta calor aquest estiu ens haurem de refrescar una mica, no?

14.
pollastre rostit tomaquet pas14

... un "tinto de verano" no pot faltar, ja que tenim el vi negre obert, hehe.

 

15.
pollastre rostit tomaquet pas15

Ara, en el mateix oli posarem els pebrots, l'all i la ceba.

16.
pollastre rostit tomaquet pas16

Primer els pebrots, que triguen més a coure's.

17.
pollastre rostit tomaquet pas17

Després la ceba.

18.
pollastre rostit tomaquet pas18

Deixem que a poc a poc es faci. uns 5 minutets a foc mitjà.

19.
pollastre rostit tomaquet pas19

Ara incorporem el tomàquet...

20.
pollastre rostit tomaquet pas20

... i una cullerada de pebre vermell dolç per donar més color...

 

21.
pollastre rostit tomaquet pas21

Si us agrada el gust, en podeu posar un parell de cullerades.

22.
pollastre rostit tomaquet pas22

També afegirem un farcellet d'herbes, que incorpora llorer, romaní i farigola. Ho barregem tot una mica...

 

23.
pollastre rostit tomaquet pas23
24.
pollastre rostit tomaquet pas24

Al mateix moment, hi posarem el pollastre, procurant distribuir-lo bé dins la cassola.

25.
pollastre rostit tomaquet pas25

Ho taparem i ho deixarem coure uns 10-15 minuts a foc mitjà-baix.

26.
pollastre rostit tomaquet pas26

Passat aquest temps, el vi haurà reduït i el tomàquet s'haurà cuit, formant una mena de sofregidet molt atractiu.

27.
pollastre rostit tomaquet pas27

Ara incorporarem miquetes d'aigua calenta i ho deixarem coure durant uns 35-40 minuts, depenent del tipus de pollastre. Saleu-lo una mica i aneu tastant que tal està la carn (si és dura o està cuita).

 

28.
pollastre rostit tomaquet pas28

Quan faltin 5 minuts per acabar a mi m'agrada espessir una mica la salsa afegint-'hi una cullerada gran de farina dissolta amb aigua freda.

29.
pollastre rostit tomaquet pas29

També es pot espessir la salsa, simplement, passant pel turmix tota la verdura, però he volgut mantenir la salsa original d'aquest plat. Un altre dia ho provaré.

30.
pollastre rostit tomaquet pas30

Un cop fet, reservar a la nevera almenys 24 hores. No és recomanable menjar-lo acabat de fer, com tots els rostits, vaja.

31.
pollastre rostit tomaquet pas31

Només l'haurem d'escalfar i emplatar.

32.
pollastre rostit tomaquet pas32

És molt aconsellable acompanyar-lo de patatones quadradetes fetes amb doble fregit perquè quedin ben cruixentes.

33.
pollastre rostit tomaquet pas33

A menjar i a sucar pa, doncs.

34.
pollastre rostit tomaquet pas34

Bon Profit!