És un plat, per a mi, molt representatiu de casa nostra, d'aquells per menjar entre setmana. Però està molt bo, sobretot si l'acompanyem d'unes patates fregides a daus. La meva mare i la meva àvia l'acostumaven a fer molt, per tant, és un plat de tradició familiar. En qualsevol cas, us animo a provar-lo perquè tot i tenir uns ingredients força bàsics, adquireix un sabor molt peculiar i característic. 

Ingredients

1 pollastre ecològic a quarts per a rostir

3 o 4 tomàquets madurs  

1/2 pebrot vermell

2 pebrots verds  

1 ceba gran

4 alls

1 got de vi negre

1/3 got de vi blanc Gran Chef

pebre negre  

oli d'oliva

1 cullerada de farina

aigua

sal

Variants:

- Podeu espessir la salsa triturant el suquet amb les verdures i reservant el pollastre

- Com tots els rostits, l'haureu de deixar reposar 24 hores mínim

- També es pot fer amb conill

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Tomàquets madurs.

3.

El pollastre ja el tenim tallat per rostir, net, salat i empebrat.

4.

Tallarem la ceba a trossos grans.

5.

Rentarem bé els pebrots i extreurem les llavors de dins.

6.

Piquem els pebrots de la mateixa mida que la ceba i fem els alls en juliana.

7.

Utilitzarem un vi negre per a rostir el pollastre.

8.

Ara, en una cassola amb abundant oli, fregirem el pollastre fins que quedi dauradet.

9.

Compte que esquitxa i us podeu cremar.

10.

Mireu de deixar-lo daurat per totes dues bandes. No es tracta de fer-lo, només de donar-li color.

11.

Mentre podeu anar triturant els tomàquets, encara que també es poden posar tallats a trossos.

12.

Reservarem el pollastre en una safata.

13.

I com que fa molta calor aquest estiu ens haurem de refrescar una mica, no?

14.

... un "tinto de verano" no pot faltar, ja que tenim el vi negre obert, hehe.

 

15.

Ara, en el mateix oli posarem els pebrots, l'all i la ceba.

16.

Primer els pebrots, que triguen més a coure's.

17.

Després la ceba.

18.

Deixem que a poc a poc es faci. uns 5 minutets a foc mitjà.

19.

Ara incorporem el tomàquet...

20.

... i una cullerada de pebre vermell dolç per donar més color...

 

21.

Si us agrada el gust, en podeu posar un parell de cullerades.

22.

També afegirem un farcellet d'herbes, que incorpora llorer, romaní i farigola. Ho barregem tot una mica...

 

23.
24.

Al mateix moment, hi posarem el pollastre, procurant distribuir-lo bé dins la cassola.

25.

Ho taparem i ho deixarem coure uns 10-15 minuts a foc mitjà-baix.

26.

Passat aquest temps, el vi haurà reduït i el tomàquet s'haurà cuit, formant una mena de sofregidet molt atractiu.

27.

Ara incorporarem miquetes d'aigua calenta i ho deixarem coure durant uns 35-40 minuts, depenent del tipus de pollastre. Saleu-lo una mica i aneu tastant que tal està la carn (si és dura o està cuita).

 

28.

Quan faltin 5 minuts per acabar a mi m'agrada espessir una mica la salsa afegint-'hi una cullerada gran de farina dissolta amb aigua freda.

29.

També es pot espessir la salsa, simplement, passant pel turmix tota la verdura, però he volgut mantenir la salsa original d'aquest plat. Un altre dia ho provaré.

30.

Un cop fet, reservar a la nevera almenys 24 hores. No és recomanable menjar-lo acabat de fer, com tots els rostits, vaja.

31.

Només l'haurem d'escalfar i emplatar.

32.

És molt aconsellable acompanyar-lo de patatones quadradetes fetes amb doble fregit perquè quedin ben cruixentes.

33.

A menjar i a sucar pa, doncs.

34.

Bon Profit!