Avui utilitzaré el torró artesà més típic d'Agramunt. Quan em van suggerir quina recepta podria fer amb el torró d'Agramunt de seguida ho vaig tenir clar, un rostit. Era d'esperar que l'aportació de l'avellana seria un factor d'èxit en un guisadet tradicional com aquest. No és un plat dolç com es pugui pensar inicialment i l'aportació del sucre del torró permet matissar tots els sabors dels ingredients.
1 pollastre tallat a trossos
2 cebes trinxades
5 grans d'all
1 raig de brandi
1 raig de vi blanc
2 fulles de llorer
1 branca de canyella
3 galetes de torró d'Agramunt
300 g rovelló fresc
julivert fresc
oli d'oliva
una mica de llard
aigua
sal
Variants:
- Podeu emprar altres bolets o prescindir d'ells
- S'hi poden afegir prunes i pinyons
![pollastre rostit torro dagramunt pas1 pollastre rostit torro dagramunt pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/67/23/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![pollastre rostit torro dagramunt pas2 pollastre rostit torro dagramunt pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/67/65/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas2.jpeg)
El pollastre, com sempre, si és ecològic molt millor.
![pollastre rostit torro dagramunt pas3 pollastre rostit torro dagramunt pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/68/07/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas3.jpeg)
Com que som en temporada alta de bolets frescos... n'hi posarem uns quants rovellons.
![pollastre rostit torro dagramunt pas4 pollastre rostit torro dagramunt pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/68/49/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas4.jpeg)
Aquest any, precisament, són magnífics... i cap d'ells surt cucat.
![pollastre rostit torro dagramunt pas5 pollastre rostit torro dagramunt pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/68/91/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas5.jpeg)
Salem el pollastre que haurem netejat i assecat prèviament.
![pollastre rostit torro dagramunt pas6 pollastre rostit torro dagramunt pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/69/54/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas6.jpeg)
L'empebrem també.
![pollastre rostit torro dagramunt pas7 pollastre rostit torro dagramunt pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/69/96/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas7.jpeg)
En una cassola amb una mica d'oli afegim una cullerada de mantega de porc.
![pollastre rostit torro dagramunt pas8 pollastre rostit torro dagramunt pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/70/38/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas8.jpeg)
Quan el llard sigui desfet i tot el greix calent, hi abocarem el pollastre...
![pollastre rostit torro dagramunt pas9 pollastre rostit torro dagramunt pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/71/22/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas9.jpeg)
... i deixem que agafi color per totes bandes.
![pollastre rostit torro dagramunt pas10 pollastre rostit torro dagramunt pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/71/64/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas10.jpeg)
Si no us hi cap tot, feu-ho en dues tandes.
![pollastre rostit torro dagramunt pas11 pollastre rostit torro dagramunt pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/72/45/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas11.jpeg)
Trinxeu la ceba.
![pollastre rostit torro dagramunt pas12 pollastre rostit torro dagramunt pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/72/87/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas12.jpeg)
Amb tot el pollastre daurat a la cassola, ja hi podem abocar la ceba. Prèviament, si cal, podeu desgreixar la cassola i treure una mica d'oli. Deixeu el just.
![pollastre rostit torro dagramunt pas14 pollastre rostit torro dagramunt pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/73/74/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas14.jpeg)
Un parell de fulles de llorer...
![pollastre rostit torro dagramunt pas15 pollastre rostit torro dagramunt pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/74/55/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas15.jpeg)
... i una branca de canyella.
![pollastre rostit torro dagramunt pas16 pollastre rostit torro dagramunt pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/74/97/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas16.jpeg)
En aquest punt hi posarem el vi. A mi m'agrada fer meitat brandi, meitat vi amb aquests rostits...
![pollastre rostit torro dagramunt pas19 pollastre rostit torro dagramunt pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/76/35/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas19.jpeg)
L'aboquem a la cassola...
![pollastre rostit torro dagramunt pas20 pollastre rostit torro dagramunt pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/76/77/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas20.jpeg)
... ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà durant uns 15 minuts.
![pollastre rostit torro dagramunt pas21 pollastre rostit torro dagramunt pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/77/58/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas21.jpeg)
Mentrestant, podeu aprofitar per anar netejant els bolets, amb un drap humit i molta paciència.
![pollastre rostit torro dagramunt pas22 pollastre rostit torro dagramunt pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/78/00/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas22.jpeg)
Fins que us quedin de pel·lícula.
![pollastre rostit torro dagramunt pas23 pollastre rostit torro dagramunt pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/78/42/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas23.jpeg)
Macos eh?... i són d'aquí, de la terra.
![pollastre rostit torro dagramunt pas24 pollastre rostit torro dagramunt pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/78/84/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas24.jpeg)
Un cop passats els 15 minuts ja hi podem tirar l'aigua per coure la carn.
![pollastre rostit torro dagramunt pas25 pollastre rostit torro dagramunt pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/79/65/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas25.jpeg)
No us passeu amb l'aigua. És millor anar afegint miquetes d'aigua calenta que posar-la tota de cop. Que no cobreixi mai del tot el pollastre. Ho deixarem coure uns 40-45 minuts. I l'aneu remenant de tant en tant clar.
![pollastre rostit torro dagramunt pas26 pollastre rostit torro dagramunt pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/80/07/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas26.jpeg)
Pelem uns alls...
![pollastre rostit torro dagramunt pas27 pollastre rostit torro dagramunt pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/80/49/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas27.jpeg)
... i els piquem amb una mica de julivert fresc.
![pollastre rostit torro dagramunt pas28 pollastre rostit torro dagramunt pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/80/91/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas28.jpeg)
Ben petit.
![pollastre rostit torro dagramunt pas29 pollastre rostit torro dagramunt pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/81/33/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas29.jpeg)
Afegim els rovellons en una cassola...
![pollastre rostit torro dagramunt pas30 pollastre rostit torro dagramunt pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/81/75/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas30.jpeg)
... i salteu-los en una planxa amb un raig d'oli i una mica d'all i julivert per sobre.
![pollastre rostit torro dagramunt pas31 pollastre rostit torro dagramunt pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/82/17/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas31.jpeg)
Quan tinguin color daurat els reservarem. No cal salar-los.
![pollastre rostit torro dagramunt pas32 pollastre rostit torro dagramunt pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/82/59/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas32.jpeg)
Quan el rostit ja porti mitja horeta de cocció... podeu salar-ho.
![pollastre rostit torro dagramunt pas33 pollastre rostit torro dagramunt pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/83/01/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas33.jpeg)
I ho tornem a tapar durant una estona més.
![pollastre rostit torro dagramunt pas34 pollastre rostit torro dagramunt pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/83/43/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas34.jpeg)
Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció, hi posarem el torró.
![pollastre rostit torro dagramunt pas35 pollastre rostit torro dagramunt pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/83/85/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas35.jpeg)
Utilitzaré tres galetes de torró com aquestes.
![pollastre rostit torro dagramunt pas36 pollastre rostit torro dagramunt pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/84/27/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas36.jpeg)
L'he partit una mica, però no cal esmicolar-lo.
![pollastre rostit torro dagramunt pas37 pollastre rostit torro dagramunt pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/84/69/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas37.jpeg)
Trobo que és interessant trobar l'avellana sencera en aquest rostit.
![pollastre rostit torro dagramunt pas38 pollastre rostit torro dagramunt pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/85/11/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas38.jpeg)
El torró s'anirà desfent a poc a poc, així com la galeta de clara.
![pollastre rostit torro dagramunt pas39 pollastre rostit torro dagramunt pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/85/53/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas39.jpeg)
Ja fa goig de veure'l, eh?
![pollastre rostit torro dagramunt pas40 pollastre rostit torro dagramunt pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/85/95/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas40.jpeg)
En el mateix moment, hi podem incorporar també els bolets.
![pollastre rostit torro dagramunt pas41 pollastre rostit torro dagramunt pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/86/37/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas41.jpeg)
I els repartim bé.
![pollastre rostit torro dagramunt pas42 pollastre rostit torro dagramunt pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/86/79/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas42.jpeg)
Deixeu que bulli uns minutets més per integrar tots els sabors.
![pollastre rostit torro dagramunt pas44 pollastre rostit torro dagramunt pas44](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/87/63/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas44.jpeg)
Tasteu el rostit i rectifiqueu de sal si cal.
![pollastre rostit torro dagramunt pas45 pollastre rostit torro dagramunt pas45](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/88/05/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas45.jpeg)
Un cop el pollastre estigui ben cuit, pararem el foc i ho deixarem reposar una o dues hores.
![pollastre rostit torro dagramunt pas46 pollastre rostit torro dagramunt pas46](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/88/47/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas46.jpeg)
Com tots els rostits, sempre són més bons d'un dia per altre.
![pollastre rostit torro dagramunt pas47 pollastre rostit torro dagramunt pas47](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/88/89/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas47.jpeg)
I ja ho podem emplatar.
![pollastre rostit torro dagramunt pas48 pollastre rostit torro dagramunt pas48](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/90/15/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas48.jpeg)
Poseu-hi una mica de tot, de pollastre, d'avellanes, de bolets... i de suquet.
![pollastre rostit torro dagramunt pas49 pollastre rostit torro dagramunt pas49](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/90/57/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas49.jpeg)
Sembla molt oliós, però no ho és pas. La salseta incorpora tota l'essència del torró.
![pollastre rostit torro dagramunt pas50 pollastre rostit torro dagramunt pas50](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/90/99/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas50.jpeg)
Us puc assegurar que és un plat excel·lent i molt recomanable.
![pollastre rostit torro dagramunt pas51 pollastre rostit torro dagramunt pas51](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/16/91/41/pollastre-rostit-torro-dagramunt-pas51.jpeg)
El tastem?... ummmm... que no cal que sigui Nadal per menjar-lo, eh? Bon profit!