Avui us presento un guisadet d'aquells tradicionals, dels que agrada a tota la família, amb una salsa amb caràcter, per sucar-hi pa. Com sempre, l'elecció d'un bon pollastre serà clau en el resultat i, com sempre també, aquest és d'aquells plats que està més bo un o dos dies després d'haver-lo cuinat. Un temps de repòs li senta molt bé. Podeu acompanyar el plat de patates fregides o, li va molt bé, unes llesques d'albergínia arrebossada.

Si us agrada més, podeu triturar la picada i fer que la salsa sigui més fina. Bona cuina!

Ingredients

1 pollastre tallat a trossos per rostir

2 llesques de pa torrat

un grapat d'ametlles torrades

2 rovells d'ou cuits

2 cebes trinxades

1 copa de vi blanc

brou de pollastre o verdura

1 presa de xocolata negra

safrà

all

oli d'oliva

pebre negre

sal

Preparació
1.

Prepareu els ingredients.

2.

Primer de res prepareu el brou de pollastre i escalfeu-lo. Jo, quan faig, en congelo i el vaig traient segons la necessitat. Altrament, si no en teniu, podeu fer aquest plat amb aigua directament.

3.

El pollastre l'he demanat que me'l tallin per rostir, a trossos més aviat petits.

4.

Comenceu per preparar els dos ous cuits. Només farem servir els rovells però.

5.

En una cassola amb abundant oli, poseu-hi quatre grans d'alls per aromatitzar.

6.

Mentrestant, saleu i empebreu el pollastre.

7.

Quan els alls comencin a agafar color...

8.

marqueu el pollastre. Que quedi ben daurat.

9.

Aprofiteu aquest temps per anar preparant la picada. Peleu les ametlles torrades.

10.

I poseu-les en un morter. Jo aprofito per trencar-les amb els dits, així no salten tant.

11.

Amb la mà de morter, trinxeu l'ametlla i ho reserveu.

12.

Trinxeu també les cebes.

13.

Quan el pollastre estigui ben ros, reserveu-lo en un plat.

14.

Molt bé.

15.

Seguidament, en el mateix oli, fregir el pa tallat a daus.

16.

Fins que estigui daurat.

17.

El posem en un morter i l'aixafem.

18.

Retireu l'excés d'oli i deixeu-ne només una mica per sofregir la ceba, que ja la podeu tirar.

19.

Aquest fons també aportarà sabor al plat. Deixeu que es faci la ceba a foc mitjà.

20.

Torneu a la picada. Els ous durs ja els podreu pelar i tirar els rovells dins el morter.

21.

La clara cuita la podeu aprofitar per servir uns ous farcits de tonyina com a entrant.

22.

Quan la ceba estigui cuita, incorporeu-hi el pollastre i remeneu-ho tot plegat.

23.

Perfecte.

24.

Tapeu-ho i deixeu-ho uns 10-15 minuts fins que s'evapori l'alcohol.

25.

A continuació, afegiu-hi el brou calent fins a cobrir tota la carn.

26.

Una mica de sal.

27.

Una mica de sal.

28.

Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció, tireu el safrà.

29.

I la xocolata.

30.

I la picada també.

31.

Remeneu-ho bé.

32.

Deixeu-ho acabar de fer i rectifiqueu de sal si cal.

33.

En aquest punt remeneu de tant en tant, ja que la salsa espessirà molt i se us pot enganxar de baix, fins i tot cremar-se. Per tant compte amb la salsa.

34.

Un cop cuit, apagueu el foc i deixeu reposar el guisat. Escalfeu-ho a foc lent abans de servir.

35.

I aquí teniu el resultat.

36.

No us fa ganes de sucar pa?

37.

Aquesta mena de fotos no es poden mirar quan tens gana... oi que no?

38.

Bon profit!

39.I PER BEURE...