Avui us presentem una recepta que ho té tot: ràpida, fàcil de fer, bona, sana i econòmica. Us volem recomanar aprofitar el màxim els productes de temporada, com ho és el préssec de vinya. Hem fet servir soja dolça per marinar el pollastre i alinear així el sabor d'un pollastre més dolç amb el préssec. Per a no deixar el plat orfe d'equilibri, la ceba dolça aportarà la textura i frescor necessàries a cada mossegada. Hem optat per presentar el pollastre a daus, però el podeu fer a tires (tipus fajita) o fins i tot a filets. Una recepta on poden col·laborar els més petits de la casa, això sí, sota supervisió d'un adult. Som-hi!

Ingredients

2 pits de pollastre a daus

soja dolça

1 préssec de vinya

1 ceba dolça

pebre negre

mantega

sal

Variants:

- Podeu servir-ho acompanyat d'una amanida de canonges

- Podeu tirar una mica de sal en escates per sobre

Preparació
1.
pollastre soja pressec planxa pas1

Prepareu tots els ingredients abans de començar. Pot semblar un exercici bàsic o evident, però servirà per evitar trobar-nos sense algun ingredient a mitja elaboració.

2.
pollastre soja pressec planxa pas2

Com us comento a la introducció, hem optat per fer servir soja dolça que lliga millor amb el préssec. Però amb la soja tradicional també queda bé. Feu les vostres variants.

3.
pollastre soja pressec planxa pas3

Aboqueu un bon raig sobre els daus de pollastre.

4.
pollastre soja pressec planxa pas4

Remeneu-los bé, que quedin ben impregnats. Deixeu-ho marinar a la nevera uns 15-20 minuts.

5.
pollastre soja pressec planxa pas5

Mentrestant, peleu el préssec de vinya. Que sigui al punt, és a dir, madur però fort de textura.

6.
pollastre soja pressec planxa pas6

Talleu-lo en semi-llunes.

7.
pollastre soja pressec planxa pas7

Talleu també la ceba dolça i així ja la teniu preparada.

8.
pollastre soja pressec planxa pas8

En una paella, poseu un parell de trossos de mantega i espereu que es desfacin.

9.
pollastre soja pressec planxa pas9

Quan la mantega deixi de fer sorollets, salteu les llesques de préssec.

10.
pollastre soja pressec planxa pas10

Deixeu-lo fins que agafi un bonic color daurat per totes dues bandes. El retireu i el reserveu.

11.
pollastre soja pressec planxa pas11

En la mateixa paella i aprofitant els sucs que hi quedin, feu el pollastre. Saleu-lo i empebreu-lo. Si heu fet el marinat amb soja salada no convé afegir més sal.

12.
pollastre soja pressec planxa pas12

La cocció ha de ser a foc mitjà o baix. Penseu que aquesta soja de seguida es cou i atorga al pollastre un bonic color. Però vigileu no se us cremi. Heu d'anar movent el pollastre (com si es tractés d'un wok). L'heu de fer amb la cocció justa per deixar l'interior del pollastre fet i prou. Vaja, que si us agrada el pollastre eixut, se us cremarà per fora. M'explico, oi?

13.
pollastre soja pressec planxa pas13

Quan el pollastre sigui cuit, retireu-lo de la paella per evitar més cocció.

14.
pollastre soja pressec planxa pas14

Emplateu-lo directament.

15.
pollastre soja pressec planxa pas15

Intercaleu llesques del préssec que heu saltat entre els talls de pollastre.

16.
pollastre soja pressec planxa pas16

I finalment, repartiu la ceba dolça. Poseu-hi força que us agradarà.

17.
pollastre soja pressec planxa pas17

Unes fulles de canonge per decorar i cap a taula. Si us agrada, poseu posar-hi una mica de sal en escates per sobre.

18.
pollastre soja pressec planxa pas18

Bon profit!