Avui us presentem una recepta que ho té tot: ràpida, fàcil de fer, bona, sana i econòmica. Us volem recomanar aprofitar el màxim els productes de temporada, com ho és el préssec de vinya. Hem fet servir soja dolça per marinar el pollastre i alinear així el sabor d'un pollastre més dolç amb el préssec. Per a no deixar el plat orfe d'equilibri, la ceba dolça aportarà la textura i frescor necessàries a cada mossegada. Hem optat per presentar el pollastre a daus, però el podeu fer a tires (tipus fajita) o fins i tot a filets. Una recepta on poden col·laborar els més petits de la casa, això sí, sota supervisió d'un adult. Som-hi!
2 pits de pollastre a daus
soja dolça
1 préssec de vinya
1 ceba dolça
pebre negre
mantega
sal
Variants:
- Podeu servir-ho acompanyat d'una amanida de canonges
- Podeu tirar una mica de sal en escates per sobre
Prepareu tots els ingredients abans de començar. Pot semblar un exercici bàsic o evident, però servirà per evitar trobar-nos sense algun ingredient a mitja elaboració.
Com us comento a la introducció, hem optat per fer servir soja dolça que lliga millor amb el préssec. Però amb la soja tradicional també queda bé. Feu les vostres variants.
Aboqueu un bon raig sobre els daus de pollastre.
Remeneu-los bé, que quedin ben impregnats. Deixeu-ho marinar a la nevera uns 15-20 minuts.
Mentrestant, peleu el préssec de vinya. Que sigui al punt, és a dir, madur però fort de textura.
Talleu-lo en semi-llunes.
Talleu també la ceba dolça i així ja la teniu preparada.
En una paella, poseu un parell de trossos de mantega i espereu que es desfacin.
Quan la mantega deixi de fer sorollets, salteu les llesques de préssec.
Deixeu-lo fins que agafi un bonic color daurat per totes dues bandes. El retireu i el reserveu.
En la mateixa paella i aprofitant els sucs que hi quedin, feu el pollastre. Saleu-lo i empebreu-lo. Si heu fet el marinat amb soja salada no convé afegir més sal.
La cocció ha de ser a foc mitjà o baix. Penseu que aquesta soja de seguida es cou i atorga al pollastre un bonic color. Però vigileu no se us cremi. Heu d'anar movent el pollastre (com si es tractés d'un wok). L'heu de fer amb la cocció justa per deixar l'interior del pollastre fet i prou. Vaja, que si us agrada el pollastre eixut, se us cremarà per fora. M'explico, oi?
Quan el pollastre sigui cuit, retireu-lo de la paella per evitar més cocció.
Emplateu-lo directament.
Intercaleu llesques del préssec que heu saltat entre els talls de pollastre.
I finalment, repartiu la ceba dolça. Poseu-hi força que us agradarà.
Unes fulles de canonge per decorar i cap a taula. Si us agrada, poseu posar-hi una mica de sal en escates per sobre.
Bon profit!