Els pollastrons són uns pollets molt petits, una mica més grossos que les guatlles, que són per menjar-ne un per persona, d’entre 8 i 10 setmanes d’edat i d’un pes no gaire superior al mig quilo. Aquesta joventut atribueix a la seva carn un gust tendre i delicat, que si la sabem cuinar com cal, és a dir, a foc lent i amb paciència, ens queda un plat excel·lent. En aquest cas el farcirem de prunes, orellanes i un toc de romaní, un condiment tradicional de la cuina mediterrània. Les prunes seques són una elaboració tradicional als Països Catalans i les orellanes són albercocs secs. S'elaboren de manera tradicional per tota la Mediterrània, de Turquia al Marroc.
200 g orellanes
200 g prunes
2 pollastrons
Vi ranci
Romaní
Posem oli a la paella i agafem el pollastró. Li posem sal i pebre prèviament i el daurem uns minuts. Li anem donem voltes.
Posteriorment i un cop daurat, li introduirem els orellons i les prunes a l'interior. També una mica de vi ranci perquè agafi esponjositat.
Ho deixem al forn al voltant de dues hores, entre 100 i 120 minuts. A una temperatura de 60 o 65 graus. Els últims 10 minuts el posem a màxima potència.
El podem servir sencer o tallat per la meitat o a quarts. El decorem amb romaní, prunes i pinyons. Bon profit!