Nova recepta de postres tradicional. Qui li faria un lleig a un pomes al forn?... tsch... ningú. Molts diuen que són les postres ideals del golafre mandrós... i és que poques receptes requereixen de tan poca preparació amb un resultat tan extraordinari. Una mica de sucre, de llimona, canyella i vi dolç... i apa, al forn.

Un cop fetes es poden servir calentes, tèvies o fredes i les podeu pelar i acompanyar d'una bona salsa anglesa o d'un coulis de maduixa per exemple. Però normalment es serveixen soles, amb pell i tot. Com veureu, jo he utilitzat un edulcorant per a rebaixar caloríes, però el podeu substituir per la mateixa quantitat de sucre. 

Ingredients

4 pomes

100gr sucre o edulcorant 

1 branca de canyella o en pols

1 got de moscatell o Malvasia

1 pela de llimona

aigua

 

Variants:

Es pot empolsar la poma per sobre amb una mica de canyella en pols a més de sucre

En comptes de moscatell s'hi pot posar vi ranci

Es pot posar una mica d'aigua a la safata

Un cop cuites, es poder farcir de Crema de Sant Josep 

Preparació
1.
pomes al forn pas1

Jo recomano utilitzar la poma golden... però que ja estigui madura... amb un color groc.

2.
pomes al forn pas2

Utilitzo un aparell per treure el cor...

3.
pomes al forn pas3

Si no el teniu... ho podeu fer amb un ganivet... però aneu amb compte!

4.
pomes al forn pas4

Aquest aparell va força bé... i només s'ha d'empènyer una mica amb el dit gros per treure el cor.

5.
pomes al forn pas5

Les anirem col·locant en una safata pel forn.

6.
pomes al forn pas6

Ara necessitarem la pell d'una llimona.

7.
pomes al forn pas7

Introduim una cullerada gran d'edulcorant o sucre fins el forat de la poma.

8.
pomes al forn pas8

Seguidament, a mi m'agrada introduir un trosset de pell de taronja.

9.
pomes al forn pas9

Ara la canyella. Es pot posar canyella en rama dins la safata del forn també, però llavors haurem d'incorporar una mica d'aigua a la mateixa safata per extreure'n tot l'aroma.

10.
pomes al forn pas10

A mi m'agrada tirar la canyella en pols directament dins la poma.

11.
pomes al forn pas11

El moscatell. Podeu utilitzar mistela, malvasia, vi ranci o qualsevol vi de postres.

12.
pomes al forn pas12

El mateix, tirarem una mica d'uns el foradet... però alhora tirarem un bon raig a la safata del forn.

13.
pomes al forn pas13

La resta de la pell de llimona la podeu posar dins la safata.

14.
pomes al forn pas14

Ja fan bona pinta... i encara no estan ni cuites! juas!

15.
pomes al forn pas15

Doncs vinga, uns 40-45 minuts dins el forn a uns 170 graus.

16.
pomes al forn pas16

Poc a poc veureu que s'obre la pell.

17.
pomes al forn pas17

Les podeu punxar per comprovar si són toves o si falta una mica de cocció.

18.
pomes al forn pas18

Si us agrada que es desfacin a la boca... podeu tancar el forn... i deixar-les dins un parell d'hores.

19.
pomes al forn pas19

Ja les podem servir, fredes, calentes o tèvies.

20.
pomes al forn pas20

I ja està, no té més secret.

21.
pomes al forn pas21

Ummm... què bones. Bon Profit!