Nova recepta de postres tradicional. Qui li faria un lleig a un pomes al forn?... tsch... ningú. Molts diuen que són les postres ideals del golafre mandrós... i és que poques receptes requereixen de tan poca preparació amb un resultat tan extraordinari. Una mica de sucre, de llimona, canyella i vi dolç... i apa, al forn.
Un cop fetes es poden servir calentes, tèvies o fredes i les podeu pelar i acompanyar d'una bona salsa anglesa o d'un coulis de maduixa per exemple. Però normalment es serveixen soles, amb pell i tot. Com veureu, jo he utilitzat un edulcorant per a rebaixar caloríes, però el podeu substituir per la mateixa quantitat de sucre.
4 pomes
100gr sucre o edulcorant
1 branca de canyella o en pols
1 got de moscatell o Malvasia
1 pela de llimona
aigua
Variants:
Es pot empolsar la poma per sobre amb una mica de canyella en pols a més de sucre
En comptes de moscatell s'hi pot posar vi ranci
Es pot posar una mica d'aigua a la safata
Un cop cuites, es poder farcir de Crema de Sant Josep
Jo recomano utilitzar la poma golden... però que ja estigui madura... amb un color groc.
Utilitzo un aparell per treure el cor...
Si no el teniu... ho podeu fer amb un ganivet... però aneu amb compte!
Aquest aparell va força bé... i només s'ha d'empènyer una mica amb el dit gros per treure el cor.
Les anirem col·locant en una safata pel forn.
Ara necessitarem la pell d'una llimona.
Introduim una cullerada gran d'edulcorant o sucre fins el forat de la poma.
Seguidament, a mi m'agrada introduir un trosset de pell de taronja.
Ara la canyella. Es pot posar canyella en rama dins la safata del forn també, però llavors haurem d'incorporar una mica d'aigua a la mateixa safata per extreure'n tot l'aroma.
A mi m'agrada tirar la canyella en pols directament dins la poma.
El moscatell. Podeu utilitzar mistela, malvasia, vi ranci o qualsevol vi de postres.
El mateix, tirarem una mica d'uns el foradet... però alhora tirarem un bon raig a la safata del forn.
La resta de la pell de llimona la podeu posar dins la safata.
Ja fan bona pinta... i encara no estan ni cuites! juas!
Doncs vinga, uns 40-45 minuts dins el forn a uns 170 graus.
Poc a poc veureu que s'obre la pell.
Les podeu punxar per comprovar si són toves o si falta una mica de cocció.
Si us agrada que es desfacin a la boca... podeu tancar el forn... i deixar-les dins un parell d'hores.
Ja les podem servir, fredes, calentes o tèvies.
I ja està, no té més secret.
Ummm... què bones. Bon Profit!