Nova recepta de postres tradicional. Qui li faria un lleig a un pomes al forn?... tsch... ningú. Molts diuen que són les postres ideals del golafre mandrós... i és que poques receptes requereixen de tan poca preparació amb un resultat tan extraordinari. Una mica de sucre, de llimona, canyella i vi dolç... i apa, al forn.
Un cop fetes es poden servir calentes, tèvies o fredes i les podeu pelar i acompanyar d'una bona salsa anglesa o d'un coulis de maduixa per exemple. Però normalment es serveixen soles, amb pell i tot. Com veureu, jo he utilitzat un edulcorant per a rebaixar caloríes, però el podeu substituir per la mateixa quantitat de sucre.
4 pomes
100gr sucre o edulcorant
1 branca de canyella o en pols
1 got de moscatell o Malvasia
1 pela de llimona
aigua
Variants:
Es pot empolsar la poma per sobre amb una mica de canyella en pols a més de sucre
En comptes de moscatell s'hi pot posar vi ranci
Es pot posar una mica d'aigua a la safata
Un cop cuites, es poder farcir de Crema de Sant Josep
![pomes al forn pas1 pomes al forn pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/73/21/pomes-al-forn-pas1.jpeg)
Jo recomano utilitzar la poma golden... però que ja estigui madura... amb un color groc.
![pomes al forn pas2 pomes al forn pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/73/48/pomes-al-forn-pas2.jpeg)
Utilitzo un aparell per treure el cor...
![pomes al forn pas3 pomes al forn pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/74/11/pomes-al-forn-pas3.jpeg)
Si no el teniu... ho podeu fer amb un ganivet... però aneu amb compte!
![pomes al forn pas4 pomes al forn pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/74/38/pomes-al-forn-pas4.jpeg)
Aquest aparell va força bé... i només s'ha d'empènyer una mica amb el dit gros per treure el cor.
![pomes al forn pas5 pomes al forn pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/75/04/pomes-al-forn-pas5.jpeg)
Les anirem col·locant en una safata pel forn.
![pomes al forn pas6 pomes al forn pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/75/64/pomes-al-forn-pas6.jpeg)
Ara necessitarem la pell d'una llimona.
![pomes al forn pas7 pomes al forn pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/75/91/pomes-al-forn-pas7.jpeg)
Introduim una cullerada gran d'edulcorant o sucre fins el forat de la poma.
![pomes al forn pas8 pomes al forn pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/76/18/pomes-al-forn-pas8.jpeg)
Seguidament, a mi m'agrada introduir un trosset de pell de taronja.
![pomes al forn pas9 pomes al forn pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/76/45/pomes-al-forn-pas9.jpeg)
Ara la canyella. Es pot posar canyella en rama dins la safata del forn també, però llavors haurem d'incorporar una mica d'aigua a la mateixa safata per extreure'n tot l'aroma.
![pomes al forn pas10 pomes al forn pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/76/72/pomes-al-forn-pas10.jpeg)
A mi m'agrada tirar la canyella en pols directament dins la poma.
![pomes al forn pas11 pomes al forn pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/76/99/pomes-al-forn-pas11.jpeg)
El moscatell. Podeu utilitzar mistela, malvasia, vi ranci o qualsevol vi de postres.
![pomes al forn pas12 pomes al forn pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/77/26/pomes-al-forn-pas12.jpeg)
El mateix, tirarem una mica d'uns el foradet... però alhora tirarem un bon raig a la safata del forn.
![pomes al forn pas13 pomes al forn pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/77/53/pomes-al-forn-pas13.jpeg)
La resta de la pell de llimona la podeu posar dins la safata.
![pomes al forn pas14 pomes al forn pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/77/80/pomes-al-forn-pas14.jpeg)
Ja fan bona pinta... i encara no estan ni cuites! juas!
![pomes al forn pas15 pomes al forn pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/78/07/pomes-al-forn-pas15.jpeg)
Doncs vinga, uns 40-45 minuts dins el forn a uns 170 graus.
![pomes al forn pas16 pomes al forn pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/78/34/pomes-al-forn-pas16.jpeg)
Poc a poc veureu que s'obre la pell.
![pomes al forn pas17 pomes al forn pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/78/61/pomes-al-forn-pas17.jpeg)
Les podeu punxar per comprovar si són toves o si falta una mica de cocció.
![pomes al forn pas18 pomes al forn pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/78/88/pomes-al-forn-pas18.jpeg)
Si us agrada que es desfacin a la boca... podeu tancar el forn... i deixar-les dins un parell d'hores.
![pomes al forn pas19 pomes al forn pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/79/54/pomes-al-forn-pas19.jpeg)
Ja les podem servir, fredes, calentes o tèvies.
![pomes al forn pas20 pomes al forn pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/79/81/pomes-al-forn-pas20.jpeg)
I ja està, no té més secret.
![pomes al forn pas21 pomes al forn pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/07/80/08/pomes-al-forn-pas21.jpeg)
Ummm... què bones. Bon Profit!