Ja sabeu que amb el pop es poden fer infinitats de preparacions, totes elles (gairebé sempre) acaben amb èxit assegurat, i aquesta precisament és una de les avantatges de cuinar amb productes singulars. La recepta d'avui vindria a ser un "Pulpo al ajillo", aromatitzat amb vermut del nostre país, que en tenim i de molt bo, especialment a la província de Tarragona.
Un plat que us encantarà, que podeu servir fins i tot com a tapa, per compartir amb uns bastonets de pa cruixent, i us garanteixo que sereu els millors amfitrions de la comarca! Ah! i que no falti el vermut amb gel amb aquest pop picantet.... i us sentireu realment feliços per un instant! Som-hi!
1 pop de 800-1000g cuit tallat a trossos
2 fulles de llorer
5 o 6 grans d'all laminats
1/2 copa de vermut negre
1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)
3 o 4 caienes picants (al gust)
pebre negre
sal
Variants:
Podeu fer-lo sense picant
Podeu afegir-hi gambes o llagostins pelats
El pop el podeu comprar ja cuit o coure'l a casa. En aquesta pàgina trobareu consells sobre com fer-ho.
Talleu-lo amb unes tisores a trossos, al gust.
En una paella amb un generós raig d'oli d'oliva, daureu els alls laminats.
Si us agrada un punt picant amb el pop podeu afegir ara unes caienes o bitxos. Vigileu que podeu condicionar molt el plat. Heu de conèixer el grau de picant del que feu servir. Millor pecar de poc que de molt, és clar.
Poseu-lo a daurar amb els alls.
També hi podeu posar les fulles de llorer.
I a continuació, amb compte de no esquitxar que us podeu cremar, aboqueu el pop dins la paella.
Remeneu-lo i afegiu-hi una mica de pebre negre.
I ho saleu, però no massa, que el pop ja acostumo a venir salat.
Deixeu-ho sofregir durant uns 10 minuts, remenant de tant en tant.
Ara, ja hi podeu tirar el vermut.
Deixeu reduir el líquid durant uns 15 minuts.
Quan noteu que ja no hi ha líquid, que le pop comença a agafar color i que només hi veieu l'oli...
serà el moment d'afegir la cullerada de pebre vermell.
Ho remeneu tot i ho deixeu fer un parell o tres de minuts. Ja podeu apagar el foc i deixar reposar el guisat una estona abans de servir-lo ben calent a taula. Ho podeu fer el dia abans si voleu.
Bon profit!